Knjižni klub Misteriji

Člani imajo 10-15 % popusta pri knjigah ARA založbe (starejših od 6 mesecev).

Članstvo je brezplačno!

Trenutno niste prijavljeni. Vpišite e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali v klubu in pritisnite OK.

Prijava:

Postanite član kluba.
Registrirate se tukaj.

KITAJSKI HOROSKOP

KITAJSKI HOROSKOP ZA LETO OPICE

Leto Opice se začne z 8. februarjem 2016 in konča z 28. januarjem 2017.

Več o Kitajskem letu Opice si preberite v članku iz revije Misteriji.

 

NAPOVEDI ZA LETO OPICE PO KITAJSKIH ZNAMENJIH:

(Če ne veste, v katerem kitajskem znamenju ste rojeni, poglejte tukaj.)

PODGANA – Znova boste zaživeli v vsem svojem sijaju, v intenzivnem delovanju v poklicu, hobiju, ukvarjanju z nepremičnino. Nakupovanje in prodajanje vam bo v veliko veselje, zlasti če boste pri tem koga potegnili za nos. Pri vaši skrbi za preživetje družine in tistih, ki so pod vašim budnim očesom, vam bo najbolj prav prišla navihana Opica, s katero bo mogoče uspešno zaključiti smel projekt, razširiti dejavnost podjetja ali nadgraditi ljubeče prijateljsko razmerje.

BIVOL – Na živce vam bodo šli pretirano razigrani in gostobesedni ljudje, a čez čas se jih boste le navadili in svojo počasnost zamenjali z razgibanostjo. Pri delu se bo nekaj spremenilo, kar vam bo prineslo nov, svež pogled na vsebino, postopke in cilje. Z vztrajnostjo vam bo uspelo zaključiti vse, kar ste v preteklosti začeli, a brez ljubezni dostojanstvenega Petelina ali prebrisane Kače se ne bo moglo vse tako idealno končati. Pred večjimi finančnimi tveganji se bo dobro posvetovati z izkušeno Opico.

TIGER – Energij nasmejane, zvite Opice, ki vam bo včasih načenjala živce, se boste navzeli še sami. Zagrizli se boste v delo in projekte, pri katerih niste prišli dlje od načrtov. Zaslužek in ugodnosti vam bodo nekoliko izboljšale standard. Pazite le, da igrice, ki si jih boste umišljali z zvestim Psom in pohlevnim Konjem, ne bodo šle čez rob in pokvarile prijetnega, zaupljivega, ljubečega vzdušja. V intimnih odnosih vključite navihanost in skrijte svoje ostre zobe.

MAČKA – Z Opico bosta sijajen par, saj je obema do norčij, vrtoglavega plezanja po nemogočih smereh, želje po zaslužku in udobju. Če imate srečo, da ste z njo, vama bo v tem letu, ob upoštevanju lepih manir, uspelo izpeljati mnogo skupnih načrtov. Podpirala se bosta pri konjičkih, se pasla po travnikih učenosti, raziskovala skrite kotičke narave, duše in umetnosti ter se skupaj z drugimi veselila dosežkov. Z nergavo Kozo vam bo težje shajati, zato pa bosta s Pujskom lažje obnovila ograjo.

ZMAJ – Pred vami je leto uspehov in sreče, če se boste zanje potrudili. Uredite večino stvari, ki ste jih že poskušali postaviti na svoje mesto. Energije Opice vam bodo dale polet, da se bo povečala vaša življenjska, delovna in seksualna sila, s katero boste premagovali sami sebe. Nevarnost se skriva v vaši nebrzdanosti, robatosti, resnicoljubnosti, zato se učite diplomacije od Opice, s katero bosta najboljši par, se zabavala, poslovala, potovala, ljubila. Na dušo vam bo pisana tudi Podgana.

KAČA – Lepoto vaše duše, telesa, duhovne sile, inteligence in spolne privlačnosti bodo vzpodbujale živahne energije Opice in vam odpirale možnosti za poklicno, osebno, družabno in ljubezensko napredovanje. S svojimi čari boste vzbujali pri drugih dobro voljo in željo po sodelovanju. Nekateri boste dokončali izobraževanje, zaprli podjetje in se posvetili novim izzivom. S povečanim tempom pri delu in odprtostjo za novosti boste bolj uporabni za delodajalca, dobili boljšo plačo, honorarno delo.

KONJ – Vaš drnec čez leto bo odražal energije živahne Opice, zato bi se vam lahko zgodilo, da boste premalo zbrani. Proučevanje pašnikov, na katerih se bo gnetlo zanimivih informacij in osebkov, vam bo zabavno, pa tudi koristno v poklicu in pri drugih dejavnostih. S konjsko voljo se boste upirali omamam in napeljevanju k pretiranemu potrošništvu ter uspeli zadovoljivo zaključiti vzdrževalna dela. Vaše humorno kopitljanje bo vzbudilo ljubezenska čustva pri igrivima Psu in Tigru.

KOZA – Značilno negodovanje nad vsem bodo uspešno izpodkopavale živahne in optimistične energije Opice, ki se jih zavedajte čim prej, da boste zgradili nov svet na temelju svoje bistrosti in ustvarjalnosti. Doma in v službi boste vse bolj energično delovali ter se hitreje učili od močnejših od sebe, vztrajnih in discipliniranih. Uspelo vam bo v materialnem svetu premakniti nemogoče, povezati v enotno skupnost ljudi s podobnimi interesi, poiskati finančne vire in sorodno živalco za občutljivo dušo.

OPICA – Pred vami je enkratno leto v katerem uporabite vse svoje pozitivne sile, sposobnosti, danosti in razvijajte tiste, ki pri vas niso preveč izrazite. Le tako boste storili največ dobrega za vse, ki jih predstavljate ali zanje delate, za svojce in zase. Z močno voljo, diplomacijo, inteligenco, znanjem, dostojanstvenim nastopanjem boste dosegli ogromno, poželi priznanje, ugled. Skupnost z močnim Zmajem, skrbno Podgano ali ustvarjalno Kozo vam bo veliko pomenila.

PETELIN – Svoj kokošnjak boste branili z neverjetno spolno slo in poskočnostjo, nadzirali okolico in se postavljali v bran pred vsiljivci, konkurenti, vsemi, ki vas bodo želeli omejiti in zasvojiti. Da boste pri svojem početju uspešnejši, se ne spopadajte na ostro, ampak zvito, diplomatsko, inteligentno. Vaša radovednost, učljivost vam bosta pomagali pri napredovanju. Z Opico v intimnih odnosih bosta težje shajala, če vam ne bo preveč do humorja, zato pa bo lažje prebiti s Kačo, ki ji bo prijala vaša filozofska drža, ali stoičnim Bivolom.

PES – Med vami je večina takih, ki ste željni iger, družbe, zabave, zato vam bo prijala živahna energija leta Opice, vas vzpodbujala pri delu in v ljubezni. V določenih trenutkih pa se ne zanašajte na družbo in državo, ampak poskrbite sami zase. Občasno izražanje besa nad vsem, kar vam ne bo ugajalo, bo zgrešena naložba. Raje ga potlačite, pretvorite v neumorno delo, ki ga že obvladate, ter učenje novih veščin. V ljubečem razmerju s Konjem ali Tigrom bodo finančni rezultati solidni, z Opico pa nadpovprečni.

PRAŠIČ – Poleg dela, ki ga že imate v izobilju, se vam bo ponudila priložnost za trženje svojih talentov, s katerimi boste lahko zaslužili več kot običajno. Z energijami Opice boste pridobili ugled, premoženje, karizmo, prijatelje, le z delodajalcem se ne smete spreti. Na koncu pa ne pozabite na ljubljeno osebo in nase. Opica vas bo sicer očarala, a raje boste ostali pri meketavi Kozi ali lišpavi Mački. Z njima se boste počutili varno, domače, zato pa manj vznemirljivo.

Astrolog Stane Padežnik, prof.