BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 549 17 92 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kuhinja zlatega polja - od polente do kuskusa

Hiter pregled

Ta kuharska knjiga vam bo dala veliko idej za pripravo slastnih, zdravih in zanimivih jedi, ki temeljijo na zdravih žitih in domači slovenski kuhinji.


(dopolnjena izdaja Kuhinje zlatega polja)

Podrobnosti

Avtor: Matjaž Pozderec
Založba: ARA Založba
Obseg: 127 strani
Format: 12,9 × 19,9 cm
Vezava: trda vezava

Žita in žitni izdelki imajo v polnovredni hrani pomembno vlogo, saj vsebujejo poleg sestavljenih ogljikovih hidratov še rastlinske beljakovine, zelo malo maščob, vitamine, rudninske snovi in dietne vlaknine - vse v idealnem razmerju. Zaradi prehranske in energijske vrednosti predstavljajo temelj zdrave prehrane in še posebej makrobiotične kuhinje.

V vsakdanjem življenju je časa, ki ga namenimo prehrani, vse manj, zato se vse bolj uveljavlja hitra in enostavna priprava obrokov. Če je poleg tega tako pripravljena hrana še zdrava in okusna, omogoča pa raznoliko pripravo, je namen dosežen.

Drogini mlevski izdelki za hitro pripravo - Polenta, Koruzni žganci, Ajdovi žganci in Kuskus - poleg dobrega okusa vsebujejo malo maščob in ne vsebujejo holesterola.

Proizvajajo jih s tehnološkim postopkom toplotne obdelave, ki je za zdravje in okolje popolnoma neškodljiv. Zaradi razmeroma kratkega časa izpostavljanja visokim temperaturam in uporabe čiste pare brez dodatkov ohranijo svojo biološko vrednost in so lažje prebavljivi kot klasični mlevski izdelki. Zato so vključeni tudi v dietno prehrano, pripravo otroške hrane, hrane za bolnike in starejše ljudi.

Polento, Koruzne žgance in Ajdove žgance za hitro pripravo lahko uporabljamo tudi v prehrani ljudi, ki trpijo za celiakijo, oziroma ne smejo uživati glutena, torej pri tako imenovani brezglutenski dieti.

Dodatne informacije

Članki Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje