BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 549 17 92 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kurkumin, 665 mg (60 kapsul)

Hiter pregled

Kurkumin podpira funkcijo jeter in žolčnika, olajša prebavo, pripomore k boljši prebavi maščob in k stimuliranju za proizvodnjo prebavnih telesnih tekočin.


Kurkuma:
– pomaga ohranjati učinkovit imunski sistem,
– pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjega dela respiratornega sistema,
– podpira sintezo in kvaliteto krvi, srčno funkcijo in cirkulacijo krvi,
– podpira funkcijo živčnega sistema,
– pomaga ohranjati zdravo kožo.


Vegetarijanska/veganska formula.


Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula, 1- do 2-krat dnevno.

Podrobnosti

Kurkuma zmanjšuje tveganje za želodčnega raka, ki ga povzroča okužba z bakterijo Helicobacter pylori, ki gostuje v želodcu in tankem črevesu najmanj četrtine do polovice človeštva. Pri nekaterih izzove vnetje; če kroničnega vnetja ne pozdravimo z antibiotikom, se lahko razvije v raka. Kako njena učinkovina kurkumin preprečuje vnetja, s tem pa zmanjšuje tveganje za kar še nekaj vrst raka, so pred nekaj leti prvi na svetu dokazali raziskovalci z ljubljanskega Kemijskega inštituta.

Raziskovalcem se je vedno zdelo zanimivo, da rak na želodcu v Indiji, kjer je stopnja okuženosti s to bakterijo zelo visoka, prehrana pa enako (pre)slana kot drugod v Aziji, kjer je raka na želodcu zelo veliko, ni pogost. Ugotovili so, da je ključ za to kurkumin, saj Indijci pojedo kar osem desetin svetovne proizvodnje kurkume.

Kurkumin deluje blagodejno tudi pri boleznih srca in ožilja, med njimi pri aterosklerozi, ter pri nevrodegenerativnih boleznih, kot je Alzheimerjeva bolezen. In spet je zanimivo, da Indijci veliko manj zbolevajo za njo kot drugi zemljani.

Kurkumin uživamo skupaj s črnim poprom ali piperinom, izvlečkom iz črnega popra; ta poveča biološko uporabnost kurkume, ki se sicer težko vsrka v telo.

Kurkumin vsebuje izvleček korenine kurkume. V pakiranju je 60 kapsul, ena ima 630 miligramov kurkumina. Priporočen dnevni odmerek je ena do dve kapsuli, kar zadostuje za 30 do 60 dni.

Dodatne informacije

Članki Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še