BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Terapevtske punčke

Terapevtske lutke ali punčke so tiste, ki jih matere sešijejo svojim otrokom z ljubeznijo. Če pa nimate volje, časa in veščine, da jo sešijete, vam jo lahko izdela Janja Kikelj.

 

Preberi več
14. 04. 2021 14.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Gabriele in Deset Božjih zapovedi

Nova knjiga prerokinje Gabriele združuje dve besedili: Deset Božjih zapovedi in Govor na gori Jezusa iz Nazareta. Njena razodetja so izvlečki iz Večnega zakona ljubezni do Boga in bližnjega, dani vsem ljudem ne glede na kulturo ali narodnost

Preberi več
14. 04. 2021 10.13 Objavil Založba Ara Duše in duhovnost,

Amulet z vilinskim simbolom amali doare

Vilinski simboli so ključi energij, s pomočjo katerih prenesemo energije z višjih ravni v fizični svet. Lahko si izberemo amulet za uspeh, varnost in zaščito, zdravje, srečo, samozavest, nov začetek, ljubezen, privlačnost in še mnoge druge.

Preberi več
13. 04. 2021 12.59 Objavil Založba Ara Razbiranja in divinacije,

Vlivanje svinca – Lejla Meden

Jasnovidka Lejla Meden napoveduje prihodnost, svetuje in čisti negativno energijo z vlivanjem svinca. Ta starodavni obred čisti negativno energijo, odpravlja blokade, uroke, ljudem pomaga, da se rešijo iz začaranega kroga in gredo naprej v življenju.

Preberi več
13. 04. 2021 09.48 Objavil Založba Ara Razbiranja in divinacije,

Vesoljčica in njeno sporočilce za vas

Ob pripravi jubilejne 333. številke Misterijev, se je v uredništvu znašla Vesoljčica in postala zaščitni znak revije. Pooseblja nenavadno, bleščeče, prijazno nezemeljsko bitje, ki prinaša s seboj posebno zgodbo.                                                

Preberi več
8. 04. 2021 09.42 Objavil Založba Ara NLP-ji,

Reabilar

Reabilar vsebuje naravni antioksidant iz lubja sibirskega macesna, ki onesposablja proste radikale, krepi stene krvnih žil, varuje celice, čisti telo pred zunanjimi strupenimi vplivi, obnavlja poškodovana tkiva in upočasnjuje staranje.

Preberi več
7. 04. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Mistično drevo

Kmalu po vojski, tam okrog leta 1950, smo fantje, takrat stari okoli deset let, bili zelo razigrani …

                                                                                      

Preberi več
7. 04. 2021 09.10 Objavil Založba Ara Vaše zgodbe,

Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje

Žvrkljanje olja je eno najpreprostejših in najmočnejših zdravilnih orodij naravne medicine. O tem, kako in zakaj žvrkljamo olje, je Barbara Černe napisala knjigo-priročnik, iz katerega povzemamo ta članek.

Preberi več
6. 04. 2021 12.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Slim Gold lahko nadomesti večerjo ali kateri drugi dnevni obrok

S pomočjo napitka Slim Gold in prekinitvenega posta sem v treh tednih shujšala za dva kilograma in pol – zmanjšanje telesne teže vidim in občutim pri trebušni maščobi. Z vami delim svoj osebni dnevnik, ki je bil priča dogajanju.

Preberi več
6. 04. 2021 09.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

rdeča in bližnja infrardeča svetloba

Rdeča in bližnja infrardeča svetloba ugodno vplivata na vse mogoče bolezni in bolezenska stanja. To potrjujejo številne dobro uveljavljene študije, podkrepljene z znanstvenimi pregledi in metaanalizami.

Preberi več
2. 04. 2021 09.55 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Ljubezenska črta

Naše dlani prek črt razkrivajo, kakšno je naše ljubezensko ali partnersko življenje. To razberemo prek srčne črte, ki je znana tudi kot ljubezenska črta.

 

Preberi več
1. 04. 2021 09.59 Objavil Založba Ara Razbiranja in divinacije,

Harry Franzreb: Alamo z duhovi

Ostanki utrdbe Alamo so med najbolj znanimi ameriškimi kraji, kjer se vrstijo paranormalni pojavi. Pričevanja govorijo o duhovih, ki prehajajo skozi zidove, o vpitju in krikih vojakov, občutkih navzočnosti nevidnih oseb itd                                                 

Preberi več
31. 03. 2021 09.25 Objavil Založba Ara Duše in duhovnost,

Naravni resveratrol

Omejevanje kalorij s pozitivnim spreminjanjem izražanja genov omogoča podaljšanje življenja in zdravja, a bi moral človek za to dnevno zaužiti le 1750 kalorij. Od možnih posnemovalcev omejevanja kalorij je danes zelo obetaven resveratrol.

Preberi več
30. 03. 2021 10.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Zeljko Perdija

»Uživanje sveže konoplje priporočam kot vsako drugo zdravo hrano. Ker pa konoplje ne moremo kupiti na tržnici tako kot druga zelišča ali zelenjavo, je priporočljiva liofilizirana konoplja, ki se najbolj približa uživanju sveže konoplje.«

Preberi več
30. 03. 2021 09.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Sovjetska podmornica

Ruske podmornice, vojaške baze in NLP-ji – O neznanih letečih predmetih v Sovjetski zvezi in Rusiji je ufolog Paul Stonehill napisal več knjig. Po njem povzemamo nekaj primerov sovjetskih oziroma ruskih srečanj z NLP-ji.

Preberi več
29. 03. 2021 08.14 Objavil Založba Ara NLP-ji,

Marjan Ogorevc

S knjigo Magija – most med znanostjo in religijo Marjan Ogorevc razbija predsodke o magiji. Magija je vsako dejanje, ki ga storimo, da bi vplivali na tok dogodkov. Bela magija se od črne razlikuje le v namenu: s prvo koristimo, z drugo škodujemo. 

Preberi več
27. 03. 2021 08.45 Objavil Založba Ara Na robu znanosti,

Zložljiva lučka za razkuževanje

Mednarodno združenje za ultravijolično svetlobo IUVA meni, da lahko UV dezinfekcija, tehnologija razkuževanja z ultravijolično svetlobo, pomaga zmanjšati prenos novega koronavirusa, ki povzroča bolezen covid-19                                

Preberi več
26. 03. 2021 09.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Paranormalno

V zahodnem svetu se vrača verovanje v paranormalno; vse več ljudi čuti, da je za pojavnim svetom svet, ki ga ne moremo zaznati s petimi čuti. Premik v znanstvenem mišljenju se zrcali v večji naklonjenosti javnega mnenja do paranormalnega.

Preberi več
24. 03. 2021 13.41 Objavil Založba Ara Duše in duhovnost,

Marmelade z zelišči

Preizkušala sem ta in oni recept za marmelade z zelišči in ugotovila, da več ko je sestavin, boljše je. Zbrala sem jih nekaj, ki jih predstavljam v knjigi.

 

Preberi več
24. 03. 2021 08.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Alexandra Rieger s terapevtskim konjem

Konje uspešno uporabljajo v terapijah; srečanje z njimi omogoča temeljne izkušnje o sebi in odnosih. Alexandra Rieger je razvila metodo raidho, ki ljudem s pomočjo konj omogoča prepoznavanje njihove notranjosti in življenjskih vzorcev.

Preberi več
23. 03. 2021 11.56 Objavil Založba Ara Na robu znanosti,

Ljubezen do sebe

Imela sem že tri operacije zaradi sive mrene. Čistim si s slano vodo nos in tudi grgram. Za prebavo redno skrbim. Rada bi vedela, kaj delam narobe in s čim bi se lahko pozdravila. Marsikaj sem že poskusila, pa ni bilo uspeha.                                                              

Preberi več
23. 03. 2021 10.37 Objavil Založba Ara Vaše zgodbe,

Jahanje konja

Z možem že precej časa podpirava in finančno pomagava najini vnukinji pri njenih odločitvah in hobiju (jahanje konja). To je hčerka najinega pokojnega sina in je stara 19 let. Letos jeseni bi se rada preselila k nama v najino hišo, ker se doma ne počuti najbolje. Želiva vedeti, ali je prav, kar počneva?

Preberi več
10. 03. 2021 13.58 Objavil Založba Ara Marija odgovarja,

SERAFIS G

Delam z ljudmi. Zadnje čase preko dlani zaznavam težavo, bolečino, ki jo čuti stranka. Tudi v mislih včasih dobivam odgovor, ki se nanaša na težave stranke. Kaj lahko naredim, da bi se mi odprle sposobnosti zdravljenja? Še posebno rada delam z otroci. Mi priporočate kakšnega zdravilca, ki bi mi načrtno pomagal v to smer?

Preberi več
9. 03. 2021 09.42 Objavil Založba Ara Marija odgovarja,

resnicnost

Sin se, tako kot mnogi otroci danes, preveč časa posveča računalniškim igricam. Kako bi mu na duhovni ravni lahko še bolj spodbudila zanimanje za resnično življenje?

Preberi več
5. 03. 2021 23.55 Objavil Založba Ara Marija odgovarja,

Akaška kronika

Napovedano mi je bilo, da naj bi nekoč dobila vpogled v akašno kroniko. Kako si lahko odprem pot do nje – ali se to zgodi spontano, ko je človek na to pripravljen in če mu to pripada, ali se je treba v tem izuriti?

Preberi več
5. 03. 2021 19.15 Objavil Založba Ara Akašna kronika, Akašni zapisi, Marija odgovarja,

Marija odgovarja

Gospa Marija je medij, ki je vrsto let odgovarjala bralcem revije Aura v rubriki »Pisma Mariji«, odslej pa bo odgovarjala tudi bralcem Misterijev. V rubriki »Marija odgovarja« bo odgovarjala na vaša vprašanja o težavi, ki vas pesti že dlje časa in ne veste, kako bi ji lahko bili kos.

Preberi več
5. 03. 2021 11.16 Objavil Založba Ara Marija odgovarja,

Zmanjšanje prebivalstva v svetu in Sloveniji – ali bo leta 2025 kar 400.000 manj Slovencev?

Leta 2025, torej čez štiri leta, naj bi bilo nas, Slovencev, le še milijon in sedemsto tisoč. Namesto sedanjih dva milijona in sto tisoč. To devetnajstodstotno zmanjšanje prebivalstva je največje usihanje kakega naroda na Balkanu...

Preberi več
4. 03. 2021 14.16 Objavil Založba Ara Slovenci, Misteriji sveta,

Slovenija je edina med državami Evropske unije, kjer zdravnika, ki ima dodatna znanja iz homeopatije, kolegi ponižajo v zdravilca in mu odvzamejo zdravniško licenco oziroma mu je ne izdajo. Zdravnik – ki je edini pooblaščen za predpisovanje zdr...

Preberi več
24. 02. 2021 16.08 Objavil Založba Ara Homeopatija, zdravnik homeopat, Pomoč pri zdravju,

Po podatkih Eurostata (2015) smo Slovenci na samem vrhu evropske lestvice umrljivosti za rakom (300 umrlih na sto tisoč prebivalcev). Rak torej na stari celini najbolj množično ubija Slovence. Odgovora od pristojnih, zakaj je temu tako, ni. Za ko...

Preberi več
24. 02. 2021 16.03 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Najbolj nevarna verska skupnost današnjega časa je tibetanski »budizem«. Četudi se razglaša za budizem, tibetanska religija v resnici sploh ni budizem, temveč mešanica hindujske tantre, stare tibetanske religije bon in zlasti kulta božanskih guru...

Preberi več
24. 02. 2021 16.01 Objavil Založba Ara Misteriji sveta,

Težave, ki so se nedavno dogajale s sestavo nove slovenske vlade, so sicer neposreden odraz neravnovesja med sodelujočimi strankami, vendar pa tudi jasno kažejo, da slovenskemu narodu močno primanjkuje prava in pristna elita. Naša zdajšnja »eli...

Preberi več
24. 02. 2021 15.58 Objavil Založba Ara Slovenija in Slovenci,

Slovenci nimamo prave elite. Zakaj? Manj ljudi ko ima narod, manjša je tudi njegova elita. In da zdaj Slovenci praktično izumiramo, lahko pripišemo tudi Turkom, ki so slabih tristo let kot lisica v kokošnjaku kradli in pobijali in izvajali prav...

Preberi več
24. 02. 2021 15.55 Objavil Založba Ara Slovenija in Slovenci,

Cankar ne more iz ateljeja Tudi stoletno posmrtno življenje pisatelja Ivana Cankarja označujejo misteriji. Res, da je bil eden izmed tistih ljudi, po katerih narodi merijo vse tri svoje čase, celo pot v tretji čas, v prihodnost. A kako si naj r...

Preberi več
24. 02. 2021 15.53 Objavil Založba Ara Slovenija in Slovenci,

Voda upočasnjuje staranje

»Celica je nesmrtna. Degenerira samo tekočina, v kateri celica plava. Obnôvi tekočino v pravilnih intervalih, daj celicam, kar potrebujejo za prehranjevanje, in kolikor vem, je to dovolj, da se bo življenje nadaljevalo v neskončnost,« je izjavil ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.51 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Če spijemo kozarec vode, pod katerega smo za nekaj minut dali ploščico Polarix, smo v telo »natočili« tako odlično vodo, kot bi jo spili pri najboljšem izviru. Taka voda ima zelo nizko vrednost zdravstvenega tveganja oziroma je brez zdravstvene...

Preberi več
24. 02. 2021 15.49 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Prst in kapnica v Sinji Gorici, Vrhniki in Blatni Brezovici ni genotoksična. Nasprotno pa ima visoko raven genotoksičnosti reka Ljubljanica pri Sinji gorici. To so rezultati raziskav biologa mag. Petra Firbasa iz zasebnega laboratorija za aplikat...

Preberi več
24. 02. 2021 15.47 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Slovenščina ima največ narečij na svetu na kvadratni kilometer. Ta jezikovni fenomen je razvozlal Peter Amalietti. Opisuje ga v knjigi Praslovenščina – Adamov jezik. O knjigi in njegovih odkritjih smo se z njim pogovarjali v julijskih Misterijih.... 

Preberi več
24. 02. 2021 15.46 Objavil Založba Ara Slovenija in Slovenci,

Ljubkovanje ali božanje živali zniža krvni tlak, zmanjša stres, niža ravni škodljivega holesterola v krvi, preprečuje srčne napade ter pozitivno učinkuje na razpoloženje in dobro počutje. Lastniki hišnih ljubljenčkov manj pogosto obiskujejo zdrav...

Preberi več
24. 02. 2021 15.43 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Ali misel na smrt v vas vzbudi strah? Bržkone niste edini. Večina ljudi se namreč umiranja zelo boji. A po izsledkih najnovejših raziskav je ta strah odveč, saj imajo umirajoči, ki se soočajo s smrtjo, nepričakovano pozitiven odnos do umiranja.... 

Preberi več
24. 02. 2021 15.41 Objavil Založba Ara Misteriji sveta,

Leta 1900 so bili glavni trije ubijalci ljudi infekcijske bolezni: pljučnica, tuberkuloza in diarealne bolezni. Zdaj so ubijalci večinoma bolezni življenjskega sloga: srčna bolezen, rak in kronična obstruktivna pljučna bolezen. Je to preprosto za... 

Preberi več
24. 02. 2021 15.40 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Ljubezen do hrane je bila Maji Petrović dobesedno zapisana v zvezdah, ko se je 7. julija 1977 rodila v Beogradu z Venero v Biku. In Maja še vedno uživa v kuhanju za posebne priložnosti, z naravnimi sestavinami in množico začimb. Radi ji verjamemo...

Preberi več
24. 02. 2021 15.37 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Homocistein je aminokislina, ki je bila še do sedemdesetih let prejšnjega stoletja v medicini povsem nepoznana, nato pa je naredila »strmo kariero«. Prepoznali so jo kot zanesljivega pokazatelja za vrsto bolezni, ki tarejo civilizirano družbo. ... 

Preberi več
24. 02. 2021 15.36 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Knjiga dr. Gifingove vsebuje bistvo stotin knjig o prehrani in človeškem telesu ter izsledkov tujih in domačih znanstvenikov, ki ponavadi težko in z zakasnitvijo pridejo do navadnih smrtnikov. Tu navajamo le nekaj praktičnih napotkov glede prehra...

Preberi več
24. 02. 2021 15.35 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

V Misterijih smo že večkrat pisali o blagodejnosti kurkume in njenega standardiziranega izvlečka kurkumina v obliki kapsul, pršil in liposomskih pripravkov. Izdelki se močno razlikujejo glede na to, kako je kurkumin v njih pridobljen in obdelan. ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.32 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Boreliozo ali Lymsko bolezen, najpogosteje jo prenašajo klopi, zdravimo z antibiotiki. A ne vedno uspešno. V naravni nabor zdravilnih rastlin – od divje ščetice, japonske stebelne dresni do grozdnih pečk –, ki pripomorejo k ozdravljenju te precej ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.29 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Če se dalj časa počutimo slabo, smo nerazložljivo potrti in brez energije, nenehno prehlajeni ali se nam že kažejo znaki kake bolezni, naš zdravnik bržkone ne bo pomislil, da nam morebiti primanjkuje pomembnih vitaminov. A zdravje lahko vzamemo t...

Preberi več
24. 02. 2021 15.27 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

V Misterijih smo o liposomskih prehranskih dopolnilih – oziroma tehnologiji, ki telesu omogoča visoko biološko razpoložljivost hranilnih snovi in zdravilnih učinkovin – že pisali. V liposome najpogosteje vgradijo vitamin C, glutation, koencim Q...

Preberi več
24. 02. 2021 15.26 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Olje divjega origana je že v zelo majhnih količinah naravni tekmec sintetičnim antibiotikom, kot so streptomicin, penicilin in vaknomicin. Pri uporabi farmacevtskih antibiotikov bakterije sčasoma postanejo odporne in mutirajo, tako da antibiotik ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Da zlata energijska kartica občutno zniža stres, so potrdili v Inštitutu za trajnostni razvoj. Tu je prof. dr. Peter Bukovec s Kirlianovo GDV kamero, le ta je namenjena za ugotavljanje energijskega stanja človeka, potrdil, da kartica občutno zniž...

Preberi več
23. 02. 2021 20.56 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Polarix je nepogrešljivi zdravilski pripomoček, ki bi ga morali imeti vselej na dosegu roke doma, v avtomobilu, v službi, na dopustu in potovanju. Je namreč izredno učinkovita prva pomoč, ko se začne javljati bolečina na katerem koli delu telesa....

Preberi več
23. 02. 2021 20.52 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Končni povzročitelji bolezni so patogeni mikrobi, ki izločajo toksine; to so paraziti ali zajedavci, ki telesu odvzemajo hranila in ga zastrupljajo s svojimi izločki. Vsak hip se lahko naselijo na šibkih in zakisanih mestih in se vsakih nekaj ur ...

Preberi več
23. 02. 2021 20.42 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Krvni tlak uravnavajo majhne gladke mišice – notranja obloga krvnih žil in živcev. Z raztezanjem oziroma krčenjem te mišice uravnavajo tlak in pretok krvi v vsakem organu in tkivu ter tako omogočajo prilagajanje različnim stanjem, kot so spanje, ...

Preberi več
23. 02. 2021 20.40 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Kelacija je metoda zdravljenja bolezni srca in ožilja, o kateri ljudje vedo zelo malo. Celo zdravniki poznajo kelacijo le pri zdravljenju akutnih zastrupitev in ne vedo, da je uporabna tudi na področju srčnožilnih bolezni in v preprečevanju nasta...

Preberi več
23. 02. 2021 20.38 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

»V moji hipnoterapevtski praksi največ ljudi poišče pomoč zaradi odvajanja od kajenja, zaradi hujšanja, prebolevanja razvez, iskanja psihosomatskih vzrokov za neplodnost. Odstranjevanja čustvene navlake in blokad, občutkov krivde zaradi splavov...

Preberi več
23. 02. 2021 20.25 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Na stol v pisarni, za mizo v delavnici, v avtu, invalidskem vozičku, tovornjaku, avtobusu, bagru … pritrdite pas Easebelt. In vrsta bolezni, ne le bolečina v križu, popusti. V njegovi družbi se boste prijetneje peljali v letalu, avtobusu, na vl...

Preberi več
23. 02. 2021 20.22 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Raziskave kažejo, da se, ko po dolgotrajnem sedenju vstanete, pojavijo številne molekularne kaskade. Tako na primer po samo devetdesetih sekundah stanja inzulin spravi v pogon mišične in celične sisteme za obdelovanje krvnega sladkorja, triglic...

Preberi več
23. 02. 2021 20.19 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

V Sloveniji vsako uro enega človeka doleti srčni infarkt ali možganska kap. Ali smo med njimi? Tega se ne da napovedati. Lahko pa redno preverjamo svoje žilje in se ravnamo po ugotovitvah pregleda. Celovito sliko žilja pokaže sistem za pregledo...

Preberi več
23. 02. 2021 20.13 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Maraton je tekaška preizkušnja, dolga 42,195 km. Je najtežja športna disciplina. To razdaljo naj bi po legendi pred 2500 leti pretekel grški vojak Fidipid. Po bitki na Maratonskem polju, kjer so Grki leta 490 pred našim štetjem porazili Perzi...

Preberi več
23. 02. 2021 20.07 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Vitamin D iz sonca že dolgo velja za imunskega ojačevalca. Uravnava številne funkcije v telesu, vključno s hormonskim ravnovesjem, presnovo, krvnim tlakom, kostno gostoto in je vključen v obrambo proti raku. Vitamin D okrepi imunsko funkcijo za...

Preberi več
23. 02. 2021 20.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Dr. Tomislav Majić Kako je z dodajanjem vitamina C v Sloveniji? Pogovarjali smo se s kardiologom, internistom primarijem dr. Tomislavom Majićem, dr. med. Komu svetujete infuzijsko intravensko terapijo z vitaminom C? Na Futuristic Clinic* v Lj...

Preberi več
23. 02. 2021 15.24 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Pametni telefon nosimo s seboj vsepovsod, z nami je doma, v službi, v intimnih prostorih … Vsekakor je tehnična pridobitev človeštva, ki olajša življenje in komunikacijo z bližnjimi in v poslovnosti. Žal pa sodobna tehnologija zaradi nevarnega se...

Preberi več
23. 02. 2021 15.19 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Baldrijan ali zdravilno špajko so zaradi mnogih zdravilnih lastnosti uporabljali že v Antiki. Raste na vlažnih, ilovnatih območjih, ki so vsaj delno izpostavljena soncu. Cvetovi in korenine imajo poseben in močan vonj. Korenine iz katerih pridobi...

Preberi več
23. 02. 2021 15.16 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Zlato je v mnogih pogledih najbolj cenjena žlahtna kovina, ki vzbuja v ljudeh vrsto nadvse prijetnih občutkov odličnosti. S svojim čarobnim sijajem in z mnogimi odličnimi lastnostmi je že tisočletja izjemno cenjeno, kakor da ni povsem od tega sve...

Preberi več
23. 02. 2021 15.14 Objavil Založba Ara Misteriji sveta,

Rjava morska alga Ascophyllum nodosum je najbolj raziskana alga na svetu. Žanjejo jo v zaščitenem Laponskem morju, na otočju Lofoten. Ta alga je hranilno najbolj bogata med vsemi algami in ima najbolj uravnoteženo sestavo snovi. Po tehnologiji Di...

Preberi več
23. 02. 2021 15.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

»Moj studenec« ustvari očiščeno in z rudninami napolnjeno vodo V vodi je vse telesno biokemično dogajanje. Potrebujemo jo, da z njo prek ledvic in debelega črevesa izločimo odpadke. Daje nam moč in električne impulze za delovanje možganov. Predvs...

Preberi več
23. 02. 2021 15.10 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Ko opešate in niste več tisto, kar ste bili, in vam uradna medicina ne da diagnoze, poglejte v svoje telo skozi lase. Ti povedo, kaj se je v vašem telesu dogajalo zadnje tri mesece; iz las mineralogram prebere, kaj vam manjka in česa imate preveč...

Preberi več
23. 02. 2021 15.08 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Lado Mihael Projekt nevidnega duhovnega bitja nevidnega življenja človeka v petih korakih pojasnjuje vse podrobnosti: I. korak: pra izvor nevidne svetlobe II. korak: pra izvor nevidnega življenja III. korak: pra izvorno nevidno življenje človek...

Preberi več
23. 02. 2021 15.06 Objavil Založba Ara Misteriji sveta,

Za Slovenijo in Evropo je stagniranje prebivalstva uničujoče. Rodnost je postala tako nizka, da izumiramo – ta je namreč v Sloveniji le 1,6 otroka na mater, medtem ko je za trajno rast prebivalstva v razvitih državah potrebno 2,1 otroka na žensko...

Preberi več
23. 02. 2021 15.03 Objavil Založba Ara Slovenija in Slovenci,

Oprijeta oblačila skupaj z najlonskim perilom ali hlačnimi nogavicami ustvarijo na predelu nožnice in materničnega vratu veliko vlage, kar je ugodno okolje za naselitev kandide in drugih glivic. Oblačenje v sintetiko traja šele dobrega pol stol...

Preberi več
23. 02. 2021 15.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

V torek ponoči, 30. marca 1993. leta, je bilo v Wilmingtonu v Severni Karolini vse pripravljeno na snemanje ključnega prizora iz filma Vran (The Crow) Alexa Proyasa, posnetega po temačnem stripu Jamesa O'Barra iz 1989. leta. V tem prizoru junak...

Preberi več
23. 02. 2021 15.00 Objavil Založba Ara Misteriji sveta,

Nova ameriška raziskava uveljavljeno prepričanje, da visok krvni tlak povečuje tveganje za razvoj demence, postavlja pod vprašaj. Nasploh se zdi, da se dejavniki tveganja za zdravje možganov skozi življenje spreminjajo, kajti tudi čezmerna telesn...

Preberi več
23. 02. 2021 14.54 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju,

Umetno jezero Vransko – dokaz, da smo Slovenci na tem prostoru že več tisoč let

V Wikipediji beremo, pa tudi v reklamnih in informacijskih prospektih za občino Vransko, da izhaja izvor imena Vransko po številnih vranah, ki da so se v velikem številu zbirale na nekdanjem jezeru, ki je oblivalo vransko ravnico. Obstoj jezera Vransko nikakor ni sporen. Potrjujejo ga številna neizpodbitna logična dejstva. Da bi pa bil izvor imena za kraj Vransko pogojen s številom vran, je nesmisel reda velikosti – sumljivih blodenj. Vrane nikakor niso vodne ali jezerske ptice. Danes so tukaj, jutri tam. Tudi njihove jate niso nikoli posebno velike in ne »padejo v oči« kot velike jate nekaterih drugih ptičev. Ta »argument« je torej padel, je netočen, neuporaben in tudi malce smešen.

Preberi več
18. 02. 2021 12.56 Objavil Založba Ara Slovenija in Slovenci,