Borovnice

Najmogočnejše živilo na svetu se skriva vsem na očeh v nizkem grmičevju. To so borovnice. Ni raka, ki ga gozdne borovnice ne bi mogle preprečiti, kot tudi ni bolezni, znane človeštvu, pred katero vas ta sadež ne bi mogel obvarovati. Tako v knjigi Hrana, ki spreminja življenje, iz katere povzemamo ta članek, trdi Anthony William, medicinski medij, ki se pogovarja z Duhom na višji ravni. Ugotavlja stanje in svetuje najbolj uglednim ljudem na svetu, piše knjige ter objavlja spoznanja v kolumnah v časopisih in revijah, sodeluje na radijih in televizijah v ZDA.

Če bi imeli raziskovalci tehnologijo, da bi razvozlali, kaj je v gozdnih borovnicah, bi lahko razvili zdravila za sleherno bolezen.

Gozdnih borovnic ne zamenjujte z večjimi, gojenimi različicami. Te sicer koristijo zdravju, vendar nimajo niti trohice toliko moči kot gozdne borovnice. Razlika med gojenimi in gozdnimi borovnicami je enaka razliki med gojenim in divjim lososom, ali med govedino, pridelano industrijsko, s krmili, in mesom goveda, ki se je paslo na prostem. Uživanje gojenih borovnic je kot pitje iz papirnatega kozarca, uživanje gozdne različice pa spominja na pitje iz zlate čaše, iz katere je nekoč pil sam Jezus – iz svetega grala.

»PREBEREJO« TELO

Gozdne borovnice vsebujejo starodavne in svete informacije o preživetju iz nebes – te informacije so stare več deset tisoč let. Gozdne borovnice so se prilagodile vsem podnebnim spremembam skozi tisočletja. Njihova prirojena inteligenca jim je preprečila, da bi se razvile v monokulturo – razvile so več kot sto različic, ki se zdijo podobne, vendar imajo drugačne genske zasnove, kar tem rastlinam omogoča, da nikoli ne bodo izkoreninjene, ne glede na to, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Druge rastline se lahko po požaru obnovijo samo, če njihova semena preživijo in se znova zasejejo, gozdne borovnice pa lahko zgorijo do tal, pa se bodo vrnile močnejše kot kdaj prej. Nobeno drugo živilo na tem planetu ne more uspevati v tako zahtevnih okoliščinah. Je najbolj adaptogeno, čeprav sploh ne velja za adaptogeno živilo.

V ognju in ledu gozdne borovnice ne le preživijo, ampak postanejo zmagovalne; ko uživate te nadnaravne sadeže, njihova neuničljiva esenca postane del vas.

Danes strokovnjaki za prehrano čislajo gozdne borovnice zaradi vsebnosti izjemno velike količine antioksidantov. To pa ni vse – imajo tudi najvišji odstotek vsebnosti antioksidantov izmed vseh živil na svetu. Poleg tega imajo ti drobceni dragulji nešteto neodkritih lastnosti. Vsebujejo več deset različic antioksidantov, ki jih znanost še ni odkrila, pa tudi polifenole, antocianine, antocianidine, dimetil resveratrol in za zdaj še neodkrite kofaktorske adaptogene aminokisline. Ko uživate gozdne borovnice, njihova prirojena inteligenca »prebere« vaše telo in zazna morebitne bolezni, nadzoruje raven stresa in toksičnosti telesa ter ugotovi, kako vas najbolje ozdraviti – je edino živilo, ki je zmožno česa takega.

ZA PODPORO

Gozdne borovnice so med najučinkovitejšimi živili za odstranjevanje strupenih težkih kovin. So najmogočnejša hrana za možgane, kar jih obstaja, najmočnejši prebiotik, obenem pa vrhunsko obnovijo jetra. To sadje ponuja koristi za vse dele telesa, ki jih ne morete dobiti od nobenega drugega vira. V eni gozdni borovnici je več informacij kot na celotnem spletu. Če bi imeli raziskovalci tehnologijo, da bi razvozlali, kaj je v gozdnih borovnicah in kako uporabiti vse to, bi razvili zdravila za sleherno bolezen. Čez sto let bo medicinska znanost uporabljala gozdne borovnice kot ključ za odkrivanje skrivnosti zdravljenja bolezni.

To je živilo, ki ga uživajte, kadar ste doživeli nepredstavljivo in potrebujete podporo, da bi se spet postavili na noge. Je tudi za vsakogar, ki potrebuje podporo na telesni ravni ali je športno dejaven – gozdne borovnice v telesu lahko pomenijo razliko med življenjem in smrtjo za plezalca v nevarnem položaju. Gozdne borovnice so edina hrana na planetu, ki vsebuje celostno moč božanskega, svetega vira, univerzuma. Angeli jih častijo kot sredstvo, ki bo ohranjalo človeštvo živo v prihodnosti. Gozdne borovnice so predvsem hrana vstajenja.

STANJA

Gozdne borovnice začnite uživati, če vas pesti katera koli bolezen ali stanje, še posebej rakasto ali povezano z možgani in/ali živci.

SIMPTOMI

Gozdne borovnice začnite uživati, če imate kakršen koli simptom, bodisi čustven, duhoven ali telesen.

ČUSTVENA PODPORA

Gozdne borovnice nas navdihujejo bolj kot celo najboljši motivacijski govorniki na svetu, ker nas podpirajo na čustveni ravni. Krepijo srž tega, kar smo, in nam pomagajo, da nismo tako občutljivi na kaznovanje, zavrnitev, posmehovanje, ponižanje, uničenje in opustošenje. Če vas pestijo občutki, ki vzniknejo, kadar vas drugi kritizirajo, ne cenijo, omalovažujejo, grdo ravnajo z vami ali vas zanemarjajo, je to zdravilno živilo za vas.

DUHOVNI NAUK

Prepričan sem, da ste v življenju že kdaj doživeli nekaj, kar vas je spravilo na tla. Nekaj – bodisi bolezen, težaven odnos ali tragičen dogodek – vas je spravilo na kolena in tako rekoč izbrisalo vaš občutek jaza. Gozdne borovnice razumejo, kaj preživljate. Vedo, kdo ste, poznajo škodo, ki ste jo utrpeli, in vedo, kako vam lahko pomagajo vstati. Ameriški Indijanci so že zdavnaj ugotovili, da na pogorišču gozdnega požara uspevajo samo borovnice – po požaru so celo močnejše in bolj zdrave kot prej. To je vir moči gozdnih borovnic: ne le, da lahko vstanejo iz pepela, izkoristijo ga sebi v prid.

Ker so resnično adaptogene, niti zamrznjene ne izgubijo svoje hranilne vrednosti, kot to velja za nekatere vrste sadja in zelenjave; njihova hranilna vrednost se celo poveča. Ko so prisiljene prenesti zamrznitev, se izkažejo na vso moč in vam zagotovijo še večjo prehransko vrednost in biodostopnost.

V obeh skrajnostih – v ognju in ledu – gozdne borovnice ne le preživijo, ampak postanejo zmagovalne. Izkoristijo neugodne okoliščine, se spoprimejo z njimi, na koncu pa so še boljše. Ko uživate to nadnaravno sadje, omenjena neuničljiva esenca postane del vas.

Naj dodam še to: pogosto poslušamo, da moramo imeti ustrezno miselno naravnanost, da bi privabili obilje, ustrezno razmišljali in delovali ter tako oblikovali želeno življenje. To je lahko zelo koristno. Kdor je pozitivno naravnan, bo verjetneje sprejel več odločitev, ki bodo okrepile njegovo pozitivnost. Včasih pa se znajdemo pred preveliko oviro. Kdor je bolan, trpi ali pa je v kakršnih koli neugodnih okoliščinah, res ne potrebuje občutka, da si je težave nekako ustvaril, pritegnil ali priklical sam. Želite poznati eno od skrivnosti uresničevanja obilja? To so gozdne borovnice. Vem, tega niste pričakovali! A vseeno je res. Ti drobni plodovi so res tako mogočni. Kadar se kakor koli naprezate, kadar hočete živeti v obilju in blagoslovih, začnite uživati borovnice in opazujte, kako bo v vaše življenje vstopila čarobnost.

NASVET

Gozdne borovnice najlažje najdemo na oddelku z zamrznjeno hrano. Lahko jih bodisi stepete in pripravite zamrznjeno poslastico ali pa jih odtajate in pojeste. Mešanica zamrznjenih gozdnih borovnic in banan je odličen in neverjetno celosten sladoled. Ne podcenjujte gozdnih borovnic, ki rastejo v vašem okolišu; prinašajo čudežne koristi, ki znatno presegajo koristi gojenih borovnic.

Če poznate koga, ki ga pesti bolezen, mu ponudite gozdne borovnice v znak dobre volje in ustrežljivosti.

Ko uživate gozdne borovnice, se zavedajte, da jih preveva milina Boga in univerzuma – so dar od zgoraj.

R. M.

Knjiga: Hrana, ki spreminja življenje