Ljubkovanje ali božanje živali zniža krvni tlak, zmanjša stres, niža ravni škodljivega holesterola v krvi, preprečuje srčne napade ter pozitivno učinkuje na razpoloženje in dobro počutje. Lastniki hišnih ljubljenčkov manj pogosto obiskujejo zdravnika. Če imamo doma ljubljenčka, smo zagotovo boljšega zdravja, kot če ga nimamo, povzemamo iz knjige Domače zdravljenje hišnih ljubljenčkov avtorice Bare Hieng.

Starejšim hišni ljubljenčki zmanjšujejo občutke samote. Vendar niso le kosmata bitja tista, ki koristijo našemu zdravju. Ugotovili so, da gledanje rib v akvariju pri zobozdravniku zniža ravni zaskrbljenosti, ravno tako, kot to stori hipnoza.

V dvostranskem odnosu so hišni ljubljenčki zelo uglašeni na naše energije in psi so lahko usposobljeni, da zaznajo, kdaj bo imel človek epileptični napad. Hišni ljubljenčki nam dajo svojo ljubezen v zameno za našo.

Zdravljenje nas povezuje z živalsko dušo in nam omogoči, da sežemo globlje v našo lastno dušo. Hišni ljubljenčki nam pomagajo vzdolž naše duhovne poti, četudi mi ne verjamemo v takšne stvari, saj se, ko ljubimo živali in skrbimo zanje, tudi spremenimo na bolje. Celo bolečina ob izgubi hišnega ljubljenčka nas uči osnovne lekcije, da biti ljubljen in dajati ljubezen ustvari vez, ki ne more biti nikoli prekinjena.

DUŠA JE ENAKA

Živali imajo duše, ravno tako kot ljudje. Duša je del energije življenjske sile, ki obstaja v vseh živih bitjih, ima povezavo s telesom in umom ter se spoji z virom univerzalne energije. Duša deluje dan za dnem in se izraža prek osebnosti. Duševna raven je najgloblja raven energije življenjske sile, kjer se začne pravo zdravljenje. Mnogo velikih umov je skozi zgodovino prepoznalo to, kar danes dela vse več in več profesionalnih skrbnikov zdravja. Hipokrat je rekel:

»Duša je enaka v vseh živih bitjih, četudi je telo vsakega drugačno.«

Pitagora je komentiral:

»Živali delijo z nami privilegij, da imajo dušo.«

Zanikanje, da imajo živali dušo, daje »opravičilo« za pomanjkanje spoštovanja do drugih oblik življenja. A četudi se ne strinjate, da imajo živali dušo, bo zdravljenje, ki ga dajete in sprejemate, delovalo na vseh mogočih ravneh. Naša ljubezen je najbolj pomemben pogoj za zdravilno povezavo.

Pomembno je, da živali nikoli ne »posedujemo«; mi smo njihovi spremljevalci, skrbniki, zdravilci. Mi si nikoli ne moremo lastiti druge duše, pa naj bo to človeška ali živalska.

ŽIVAL IN ČLOVEK STA ENO

Mnogokrat nam hišni ljubljenčki dajo zdravljenje, ko ga potrebujemo, smo razburjeni, osamljeni, žalostni ali se ne počutimo dobro. Dotikamo se jih prek brahialne glavne čakre, tako da močna izmenjava zdravilne energije omogoči svetlobi, da vstopi v obe duši in tako koristi obema. V tem času sta žival in človek kot eno – oba sta namreč zdravilca ter oba sta prejemnika in dajalca. Energijsko polje obeh, človeka in živali, se uravnoveša, ko zdravilna energija teče od enega do drugega, dokler je okrog njiju zlati žar. To je zelo poseben čas, lep in dragocen. Ljudje me sprašujejo, če mi v tem času izčrpavamo živalsko energijo. Ne verjamem, da jo, dokler ne povprašujemo neprestano po njej. Živali imajo in dajejo obilje ljubezni in si ne prilaščajo nobenih stanj. One nas želijo samo ljubiti.

Ljubezen je ključ do uspešnega zdravljenja in živali imajo mnogo ljubezni. A če smo v življenjski fazi, ko potrebujemo mnogo zdravljenja, je dobro, da poiščemo strokovno pomoč, preden hišnega ljubljenčka preobremenimo s svojo moteno energijo. Ljudje lahko projicirajo svoje probleme na hišne ljubljenčke, če nimajo uravnane svoje lastne energije, kar se lahko izrazi kot zdravstvene težave pri živalih.

Avtor: R.M.