Štefan Požlep med vdihavanjem ionskega koloidnega srebra.

Po branju članka v januarskih Misterijih »Koloidno srebro se vrača!« je več bralcev vprašalo, kako naj razredčijo, pripravijo ionsko koloidno srebro, da je primerno za inhalacijo. Objavljamo odgovor Štefana Požlepa, avtorja knjižnih uspešnic Koloidno srebro – dejstva in zmote in Koloidno srebro se vrača.

Za inhalacijo ali vdihavanje v pljuča smemo uporabljati le ionsko koloidno srebro (v nadaljevanju »koloidno srebro«) s koncentracijo štiri, pet do največ šest ppm (delcev na milijon oziroma število miligramov srebra v litru vode), sicer lahko poškodujemo sluznice v pljučih. Za pitje navadno uporabljamo koncentracijo deset ppm, za zunanjo uporabo pa okoli dvajset ppm ali več.

Štefan Požlep opozarja, da lahko pri redčenju uporabljamo le destilirano vodo, ki jo kupimo v lekarni (ne v trgovini!), kakršno uporabljamo tudi za elektrolizo, kadar sami ustvarjamo ionsko koloidno srebro.

Inhaliranje je najbolj uspešen način uporabe koloidnega srebra proti koronavirusom.

FORMULA

Podal nam je natančno formulo za zmanjšanje koncentracije. Osnovna podatka sta količina V v litrih in koncentracija N v ppm stopnjah, ki jo želimo zmanjšati.

Vzemimo, da je V = 1 liter, koncentracija pa N = 10 ppm (oz. 10 mg srebra na liter). Če temu litru dodamo še en liter vode, dobimo 2 litra koloidnega srebra z enako količino srebra, koncentracija pa se prepolovi (N = 10 mg/2 litra = 5 ppm).

Poglejmo malo bolj »zapleten« primer. Imamo 0,5 litra koloidnega srebra s koncentracijo 18 ppm. Koliko vode moramo dodati, da bo koncentracija padla na 5 ppm?

Najprej določimo maso vsebovanega srebra. Iz formule N = m/V dobimo formulo m = N × V = 18 × 0,5 = 9 miligramov. Zdaj določimo količino vode, ki bo z vsebovanim srebrom 9 miligramov zagotovila koncentracijo N = 5 ppm. Iz formule N = m/V dobimo formulo V = m/N = 9/5 = 1,8 litra; 0,5 litra že imamo, doliti moramo še 1,3 litra.

DOSEŽE SPODNJI DEL PLJUČ

Kot smo poročali v članku »Sami v boj z virusom«, aprila 2020, je najbolj uspešen način uporabe koloidnega srebra proti koronavirusom njegovo inhaliranje.

Štefan Požlep pravi: »Koronavirus sars-cov-2, ki povzroča bolezen covid-19, se naseli v spodnjih slabo dihanih kotičkih pljuč, na pljučnih krilih, in tu je tudi prekrvitev verjetno slabša kot v zgornjem delu pljučnih kril. Zato je inhaliranje tako rekoč edina možnost, da pride ta virus neposredno v stik s koloidnim srebrom. Poznam veliko ljudi, tudi zdravnikov, ki množično uporabljajo inhaliranje koloidnega srebra z zmanjšano koncentracijo. Da si zdravijo pljučnice, trdovratni kašelj, vnetja sinusov, grla in podobno.«

ULTRAZVOČNI INHALATOR

Naš sogovornik za vdihavanje uporablja slovenski Medikoelov aparat Ultrazvočni inhalator Me120.

V posodice za zdravilo damo lahko največ dvanajst mililitrov koloidnega srebra. Inhaliramo osem do deset minut, prekinemo lahko že prej. Vdihavamo skozi priloženo masko. Damo jo na obraz in dihamo skozi usta ali nos. Lahko pa vdihavamo skozi ustnik. Pritrdimo ga na cev, ki je povezana z aparatom. Ko vdihnemo, si nos malo stisnemo, tako da vdihnemo res samo tisti zrak, ki je poln aerosolov s srebrom. Uporabljamo lahko tudi le nosnik, ki ga vtaknemo v obe nosnici, in vdihavamo aerosole skozi nos, denimo, ko si hočemo pozdraviti okužbo sinusov. V vsakem primeru pa gre to vdihavanje tudi do pljuč.

Pri trdovratnih okužbah je priporočeno več, a krajših inhalacij na dan.

Vdihavanje pomaga tudi astmatikom in tistim s kronično obstruktivno pljučno boleznijo KOPB.

T. S.

Knjiga: Koloidno srebro se vrača

Knjiga: Koloidno srebro – dejstva in zmote