Kaj sporočajo stopala

Na naših stopalih se na različnih predelih zrcalijo vsi telesni organi v obliki con. Vsaka je povezana z delovanjem posameznega organa. Vsak organ, in tudi celotno naše telo, ima čisto svojo govorico, tiho, jasno in logično.
Vsaka težava, vsak organ ima svoje sporočilo. Vsak od teh organov ima poleg fizičnega vidika tudi svoj energijski, psihični (čustveni, mentalni) in duhovni vidik. Poglejmo si dva primera – kaj nam sporočajo težave z dihanjem in prehlad?

TEŽAVE Z DIHANJEM

Pljuča uravnavajo dihanje in sprejemajo kisik ter energijo či in zrak. Z njimi vdihujemo življenje, smo globoko povezani z njim. Z dihanjem se povezujemo z duhom življenja, obvladujemo življenje in čustva. Zato težave z dihanjem lahko pomenijo, da ne zmoremo sprejeti življenja in energije. Ne moremo izraziti sebe, ker se morebiti počutimo zadušene, ali pa celo mi dušimo druge. Mogoče se nam zdi, da smo nevredni življenja (občutki krivde), da ne smemo živeti. Ali pa se počutimo nezaželene v svojem okolju, kar lahko izvira iz otroštva, ko smo bili morda nezaželen otrok.

Pri težavah z dihanjem na stopalih masiramo cone pljuč, sapnika, požiralnika, malih možganov, senc, srca, bronhijev, prepone, priželjca, sončnega pleteža. Pri akutnih težavah masiramo vsak dan, pri kroničnih enkrat na teden.

PREHLAD

Prehlad se lahko pojavi, ko moramo skozi izločke iz nosu in grla prečistiti kake zelo neprijetne miselne vzorce ali strahove. Prehlad že sam po sebi pove, da nam je prehladno, kar lahko v energijskem smislu pomeni pomanjkanje energije oziroma ljubezni.

Masiramo cone zgornje in spodnje čeljusti, glave na splošno, pljuč, bronhijev, sapnika, limfnih žlez, sončnega pleteža ter jajčnikov oziroma testisov. V akutni stopnji masiramo vsak dan, nato lahko z masažo prenehamo, razen če ne želimo izvajati preventivne masaže enkrat na teden.

D. N.

Zdravje iz stopal (elektronska knjiga)