Astrološke napovedi za leto 2023

O astrologiji Sončevih znamenj je mogoče veliko povedati. Prvič, Sončevo znamenje v času vašega rojstva opisuje lastnosti, talente in značilnosti, ki ste jih tokrat prišli proučevat. Če verjamete v reinkarnacijo, si svoje znamenje predstavljajte kot razglasitev glavnega nebesnega študijskega programa za to življenje. Seveda se boste spotoma naučili še drugih stvari, vendar ste vsem jasno in glasno naznanili, da želite predvsem podrobno proučiti to posebno znamenje.

Saturn nam bo po 17. juniju ponudil priložnost za ogled globljih ravni življenja.

Če ste, na primer, ognjevito in/ali impulzivno znamenje, kot sta Oven in Vodnar, boste na dan, ko naslovnice astroloških revij poročajo o ognjevitih in impulzivnih energijah, tovrstno astrološko vreme sprejeli veliko lažje kot kakšno bolj praktično in umirjeno znamenje, kot sta denimo Bik in Devica.

Astrologija je seveda uporabna iz različnih razlogov. S poznavanjem svojega natalnega ali rojstnega Sončevega znamenja (znamenja, v katerem je bilo Sonce ob vašem rojstvu) vsekakor lahko pridobite prednost, ki jo potrebujete, da opravite zaključni izpit in preidete na naslednjo stopnjo nebesnega študija – da ste lahko uspešni v življenju in si morda celo prislužite nekaj dodatnih točk za naslednji »semester«. Vsakodnevna uporaba astrologije lepo pospeši ta proces.

Toda v našem nebesnem gozdu je poleg Sonca še osem drugih planetov in ena čudovita Luna, ki prav tako vsi vplivajo na našo osebnost. Znamenje, ki je bilo ob vašem rojstvu na vzhodnem obzorju, znano kot vaš ascendent, je še en pokazatelj vaših osebnostnih lastnosti. Po pravici povedano, obstajajo najrazličnejši kozmični dejavniki in če želite poglobljeno, osebno analizo, je edina prava pot, da se obrnete na poklicnega astrologa, zlasti če vas zanimajo odnosi, pretekla življenja, prihodnje usmeritve ali pravi čas za načrtovanje pomembnega življenjskega dogodka. Poklicni astrolog bo izračunal vašo rojstno karto, ki temelji na datumu, kraju in točnem času vašega rojstva in omogoča veliko bolj osebno in poglobljeno branje. Do takrat pa si lahko v preglednicah v knjigi poiščete tudi znamenje svojega ascendenta in se proučite tudi o njem.

Vsako poglavje o posameznem znamenju v tej knjigi ima tri dele. V prvem razdelku  so opisane osebnostne lastnosti – in čeprav je zabavno prebrati svoje, ne pozabite preveriti tudi drugih Sončevih znamenj. Oh, in morebitne presenetljive vedenjske podobnosti brez zadržkov omenite dvomljivcem. Zelo zabavno je opazovati odziv škorpijona, ko mu poveste, da je astrološko znan kot »seksi znamenje«, ali dvojčka, ko se mu zahvalite, da je iznašel večopravilnost.

Drugi del vsakega poglavja ima naslov »Leto, ki je pred …« za vsako znamenje. Ob upoštevanju gibanja počasi premikajočih se planetov (Jupitra, Saturna, Urana, Neptuna in Plutona), mrkov in drugih izrednih nebesnih pojavov vam bo ta del predstavil širšo sliko leta 2023 – oziroma okvirne poteze tega, kaj lahko pričakujete, ne glede na to, kdo ste in kje ste, na splošno gledano.

Tretji razdelek vključuje mesečne napovedi, skupaj z ugodnimi in zahtevnimi dnevi, kar je v bistvu opozorilo, da boste pripravljeni na morebitne lahke in težavne čase.

Na koncu vsakega poglavja najdete Preglednico ugodnih dni, ki prinaša splošne informacije o najboljšem času za posamezne dejavnosti. Vendar, prosim, upoštevajte, da so to samo predlogi. Ne zadržujte se, prav tako pa tudi ne hitite na vrat na nos, glede ničesar, s čimer se vaša intuicija ne strinja v celoti – in če ste v dvomih, poiščite strokovnjaka.

Upam, da boste uživali v tej knjigi in da vam bo poznavanje astroloških energij leta 2023 pomagalo ustvariti leto, polno čudovitih spominov!

NA KRATKO O LETU 2023

Energično usmerjeni Mars začne leto 2023 retrogradno v hitro govorečih dvojčkih in brez zapravljanja časa 12. januarja nadaljuje neposredno gibanje, kar bo v veliko olajšanje tistim, ki imajo kaj povedati in imajo v pripravi komunikacijske pogodbe.

Vsi retrogradni prehodi Merkurja v tem letu potekajo v prizemljenih zemeljskih znamenjih, pripravljenih pokazati drugo plat svojih značilnih lastnosti. Merkur v kozorogu začne leto že retrogradno in 18. januarja preide v direktno gibanje. Poslanec bogov bo v tem letu še trikrat retrograden, in sicer aprila, avgusta in decembra.

Uran, še en planet, ki začne leto v retrogradnem gibanju, se 22. januarja usmeri v direktno. Uran si utira pot skozi bika in se letos drži svojega slovesa, da moti življenja Zemljanov, zlasti tistih, ki imajo v svojih rojstnih kartah nespremenljiva znamenja.

Venera, planet ljubezni in lepote, je stabilna do 22. julija, ko si bo v levu privoščila retrogradni oddih in pozno rojenim pripadnikom tega kraljevskega znamenja ponudila izziv ali dva za delo na ljubezenskem področju.

Jupiter začenja leto v napadalnem ovnu in preide skozi vseh trideset stopinj tega znamenja do 16. maja, ko veliki dobrotnik preda vajeti v pridobitništvo usmerjenemu biku. Ta 4. septembra preide v retrogradno gibanje, zaradi česar bodo nekateri donosni posli odloženi do 30. decembra.

Vratar, znan kot Saturn, ohranja enakomeren tempo, saj zaključuje svoj dvoinpolletni cikel v Vodnarju in ne spreminja prestav, dokler 7. marca ne prepusti krmila večsmernemu znamenju rib. Saturn bo ostal v direktnem gibanju v ribah do 17. junija, ko bo izkoristil intuitivne sposobnosti tega jasnovidnega znamenja in priročno retrogradno priložnost za ogled globljih ravni življenja in novih načinov obvladovanja odgovornosti, preden se 4. novembra vrne v direktno gibanje.

Neptun še naprej spremlja zmedo, iluzije in nočne more iz svoje domače baze v ribah na poznih stopinjah tega znamenja, kar najbolj vpliva na pozno rojene sanjače v ribah. Šestmesečni premor se konča 6. decembra in planet glamurja pride iz skrivališča, da bi si ogledal stanje stvari – gospodarstvo, ustvarjalne sokove in vaše sentimentalno srce.

Pluton v kozorogu še naprej napreduje proti zaključku svojega cikla v tem znamenju in nam pošlje nekaj dražljajev od 23. marca do 11. junija, ko vstopi v vodnarja, da bi pomeril nova oblačila in preveril, kako dobro se mu poda ogrinjalo, preden bo novembra 2024 prevzel oblast. Nekaj kosov prtljage, ki se je nikakor ne morete znebiti, se rešite med Plutonovim retrogradnim ciklom, ki to leto traja od 1. maja do 10. oktobra.

Pričakujte vpliv štirih mrkov v letu 2023, ko bosta na prizorišče stopili dve novi znamenji. Mrki bodo 20. aprila v ovnu, 5. maja v škorpijonu, 14. oktobra v tehtnici in 28. oktobra v biku. Slavje blaginje in radostnih doživetij!

Alice Deville

VAŠE KLJUČNE BESEDE ZA LETO 2023

Knjiga »Astrološke napovedi za leto 2023« navaja tudi ključne besede za posamezna znamenja – vaše glavne teme v prihajajočem letu:

Oven – Osvobajanje, poslušanje, iskanje

Bik – Prednost, vrednotenje, presoja

Dvojčka – Jezik, učenje, literatura

Rak – Varnost, čustva, podzavest

Lev – Osebna moč, zmožnost, blaginja

Devica – Učinkovitost, podjetnost, izvedba

Tehtnica – Sporazum, zavezništvo, pohvala

Škorpijon – Zadovoljstvo, duhovni preporod, podpora

Strelec – Podvig, vizija, potovanje

Kozorog – Zaposlenost, urejenost, rezultat

Vodnar – Izvolitev, izjema, izredno

Ribi – Razmislek, pomoč, odobritev

 

Astrološke napovedi za leto 2023 – Knjiga Sončevih znamenj