Ozonirano olje za žvrkljanje PurO3

»Žvrkljanje olja je preprosto, neškodljivo in poceni ter je zagotovo ena najmočnejših oblik samozdravljenja. Najočitnejši rezultat so bolj zdravi zobje in usta. Zobje postanejo bolj beli, dlesni bolj rožnate in bolj zdravega videza, dih pa bolj svež. Že samo zaradi tega se žvrkljanje izplača,« se v knjigi Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje navdušuje avtorica Barbara Černe.

Z žvrkljanjem olja odstranjujemo iz krvi bakterije in druge bolezenske klice, s čimer krepimo celoten imunski sistem.

Največ raziskav s področja žvrkljanja olja so izvedli v Indiji, od koder terapija izvira in kjer je zelo priljubljena. A morda najbolj prepričljivi in najbolj spodbudni dokazi o učinkovitosti žvrkljanja olja so osebna pričevanja ljudi, ki so to sami preizkusili. V knjigi avtorica zato niza pričevanja osuplih in zadovoljnih ljudi, ki so z žvrkljanjem olja med drugim odpravili alergije, astmo, bolečine v sklepih, glavobole, migreno, uravnali hormone, prebavo, uredili spanje, shujšali, pridobili več energije … pa teh učinkov od preprostega premetavanja olja po ustih sploh niso pričakovali.

NAJPREJ OČISTIMO JEZIK

Žvrkljanje olja izvajamo na tešče, najbolje takoj ko vstanemo. Po ajurvedi je priporočljivo, da si še prej s strgalom očistimo jezik. Površino jezika krepko postrgajmo trikrat ali večkrat v smeri od korena h koncu jezika. Tudi prek jezika namreč telo med spanjem po notranjih izločevalnih kanalih izloča strupe iz prebavnega trakta. Zjutraj jih vidimo kot obloge, ki vsebujejo strupe in bakterije, kar botruje ustnemu zadahu, parodontozi, zobni gnilobi, lomljenju zob.

Ozonirano olje doseže tudi mikroorganizme v mrtvih zobeh oziroma koreninsko polnjenih zobeh.

Če jezika zjutraj ne očistimo, bakterije in strupi, ki obležijo na njem, spet prodrejo nazaj v organe in jih obremenjujejo. Zaradi strupov in bakterij, ki se zadržujejo na jeziku, se tudi okusi hrane, ki jih naši organi kot informacijo zaznavajo prek okusov, ne morejo tako dobro prenesti po telesu. S čiščenjem zato poskrbimo, da naše brbončice prepoznavajo prave okuse, hkrati pa odpremo energijske poti, prek katerih potujejo vibracije teh okusov po telesu.

KAKO ŽVRKLJAMO

V usta nato damo žlico olja in ga žvrkljamo oziroma vlečemo po ustih, dlesnih, zobeh, med zobmi in zgornjem delu grla. Olja ne pogoltnemo, ampak ga po dvajsetih minutah izpljunemo. Ne v umivalnik, da sčasoma ne zamašimo odtoka, pač pa v papirnato brisačo. Izpljunek vsebuje tudi mikroorganizme in biokemične ostanke, denimo viruse herpesa, kandide in drugih gliv, ter patogene organizme, ki povzročajo okužbe. Papirnato brisačo vržemo v koš, usta pa dobro speremo z vodo ter si umijemo zobe.

Z žvrkljanjem olja odstranjujemo iz krvi bakterije in druge bolezenske klice, s čimer krepimo naš celoten imunski sistem. Ukrajinski zdravnik Fedor Karach, ki je raziskal blagodejne učinke žvrkljanja olja in ga tudi priporoča, pravi, da žvrkljanje skozi žilo pod jezikom sesa strupe iz krvnega obtoka. Usta vsrkajo iz olja esencialne maščobne kisline, spodbudijo razstrupljevalne encime v slini, uravnavajo delovanje čaker ali energijo či v telesu. Priporočal je uporabo hladno stisnjenega sončničnega olja, vendar lahko uporabimo katero koli hladno stisnjeno rastlinsko olje.

Pred žvrkljanjem olja lahko popijemo kozarec vode. To je še zlasti priporočljivo, če imamo suha usta ali smo dehidrirani. Telo mora biti primerno hidrirano, da ustvari slino, potrebno za žvrkljanje olja. Slina pomaga odstranjevati bakterije, boriti se proti bakterijam in uravnavati pH. Navadimo se žvrkljati vsak dan ob isti uri – kot rečeno, najbolje takoj ko vstanemo oziroma obvezno pred zajtrkom. Čas med žvrkljanjem lahko učinkovito izkoristimo za druge stvari. Medtem se lahko oblačimo, oprhamo, obrijemo, naličimo, pripravimo zajtrk, beremo časopis in podobno.

DELOVANJE ŽVRKLJANJA OLJA

»Žvrkljanje olja že v ustih odstrani strupe in mikroorganizme, ki povzročajo bolezni, ter prepreči njihovo širjenje naprej v telo. Večina mikroorganizmov, naseljenih v ustih, je enoceličarjev. Prekriva jih lipidna oziroma maščobna membrana – celična koža. Tudi membrane, ki obdajajo naše lastne celice, so pretežno sestavljene iz maščob. Kaj se zgodi, ko olju (maščobi) dodamo vodo? Ostaneta ločena. Olje in voda se ne mešata. Kaj pa se zgodi, ko zmešamo dve olji? Spojita se. Privlačita drug drugega. To je skrivnost žvrkljanja olja. Ko damo olje v usta, ga pritegnejo maščobne membrane mikroorganizmov. Z žvrkljanjem olja okoli zob in dlesni z njih poberemo mikrobe. Kot bi jih pritegnil močan magnet,« v knjigi Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje razlaga avtorica.

Bakterije, skrite pod razpokami na dlesnih in v porah, pa v tubulih, izsesamo iz skrivališč. Dlje ko žvrkljamo olje, več mikrobov pride na plan. Po dvajsetih minutah je olje polno bakterij, virusov in drugih organizmov. Zato ga torej izpljunemo, ne pogoltnemo! Žvrkljanje olja dobesedno potegne mikrobe in delce hrane (njihov vir hrane) iz ust. Tudi slina pomaga v boju proti nekaterim mikrobom in uravnava pH. Tako odstranimo snovi, ki povzročajo bolezni, in si z vsakim žvrkljanjem povečamo samozdravilne moči. Vnetje se umiri, sestava krvi se normalizira, poškodovana tkiva se popravijo in začnejo celiti.

»V primeru, da že imamo bolne dlesni, zobno gnilobo ali kakšno resno zdravstveno težavo, je najbolje slediti terapevtskemu protokolu. Olje žvrkljajmo vsaj trikrat na dan, pred vsakim glavnim obrokom, saj je bakterij v ustih tik pred obrokom največ, po obroku pa najmanj. Uporabimo kokosovo olje. Še bolje, kokosovo olje z dodanimi zdravilnimi učinkovinami,« še priporoča avtorica.

ŽVRKLJANJE OZONIRANEGA OLJA

Na koncu vam predstavljamo še novost – ozonirano kokosovo olje za žvrkljanje PurO3. Raztopino PurO3 so zasnovali prav z namenom izboljšanja ajurvedskih praks žvrkljanja olja – z močjo ozona ali aktiviranega kisika. Vsebuje organsko kokosovo olje z ozonom in organskimi eteričnimi olji sezama, sončnice in poprove mete.

Žvrkljanje ozoniranega olja pomaga pri razstrupljanju dlesni, neba, jezika, zgornjega dela grla in zob. Ozon doseže tudi mikroorganizme v mrtvih zobeh oziroma koreninsko polnjenih zobeh, ki jih težko doseže katera koli druga snov. Ozonirano kokosovo olje zagotavlja protimikrobne lastnosti ozona. Zagotavlja zdrave srednjeverižne maščobne kisline in lavrinsko kislino.

Sezamovo in sončnično olje sta priljubljeni med izvajalci žvrkljanja kot metoda za pomoč pri preprečevanju kariesa, krvavečih dlesni, suhega grla, neprijetnega vonja in razpokanih ustnic, kot tudi za krepitev čeljusti, dlesni in zob. Olje poprove mete pomaga pri čiščenju in regeneraciji. Med žvrkljanjem pa nenazadnje vadimo tudi obrazno jogo – žvrkljanje omogoča vadbo čeljusti, ust in obraznih mišic, kar pomaga zmanjšati nelagodje, povezano s čeljustjo in obrazom.

Ozonirano olje ima vse lastnosti ozona. Ozon pa je ena izmed snovi, ki povzročajo najmočnejšo oksidacijo. Od začetka dvajsetega stoletja ga uporabljajo pri zdravljenju številnih bolezni. Po svetu obstaja veliko klinik, ki zdravijo izključno z ozonom. Ozon oziroma aktivni kisik je bil odkrit leta 1840, v terapevtske namene pa se uporablja že od leta 1880.

Tatjana Svete

Ozonirano olje za žvrkljanje PurO3 (118 ml)

Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje