Kozarec Longy, ki oskrbi telo

Voda iz informiranega kozarca Longy lahko ustvarja kristale heksagonalne oziroma šesterokotne oblike, kar je po metodi japonskega znanstvenika in raziskovalca vode dr. Masaruja Emota (1943–2014) dokaz za njeno višjo kakovost. To sta s testiranjem vode po njegovi metodi oktobra 2022 potrdila raziskovalca Ernst F. Braun in Sarah Steinmann iz laboratorija Atelier für KUNST und Mystic (Wasserkristall.ch) v Uttigenu v Švici. Voda, ki ima porušeno notranjo strukturo, bodisi zaradi mehanskih, kemičnih ali energijskih vplivov, ne more tvoriti kristalov šesterokotnik oblik ali pa so ti poškodovani.

Lepi šesterokotni kristali, ki so se oblikovali pod vplivom kozarca Longy, so dokaz o višji kakovosti vode v njem.

Kot smo v Misterijih že pisali, v švicarskem laboratoriju od leta 2001 fotografirajo vodne kristale po metodi dr. Masaruja Emota. Raziskava poteka tako, da s pipeto dajo kapljico vode na petrijevko, to je majhno laboratorijsko posodico. Vedno vzamejo dvaindvajset kapljic iste vode, ki jih torej razporedijo na dvaindvajset petrijevk. V tem primeru so kapljice vzeli iz kozarca Longy, v katero so prej nalili destilirano vodo. Destilirano vodo uporabljajo zato, ker ta praviloma ne tvori kristalnih oblik kapljic in tako ne more vplivati na rezultat, je torej nevtralni medij.

Kapljice vode v petrijevkah nato v zamrzovalniku zamrznejo pri minus tridesetih stopinjah. Med zamrzovanjem se kapljica vode skrči in na koncu tvori majhen vrh. Na njem se ustvarijo kristali, ki jih lahko vidijo z običajnim mikroskopom in fotografirajo. Po potrebi optimizirajo osvetlitev in barve, ustvarjene z odsevi svetlobe, da lahko kristalne oblike kakovostno ovekovečijo.

Nobena oblika na zamrznjenih kapljicah ni enaka nobeni drugi. Možne pa so podobnosti med njimi. V raziskavi na koncu izberejo po njihovem mnenju štiri najbolj signifikantne (pomembne) oblike: šesterokotnik in oblike, ki žarijo, simbole in znake, ki lahko kažejo na neko sporočilo.

RAZISKAVE DR. MASARUJA EMOTA

Metodo za fotografiranje zamrznjenih kristalov vode je odkril Masaru Emoto. Spraševal se je, kako bi meril kakovost vode, saj ta ni pomembna le za planet, saj kar sedem desetin zemeljske površine prekriva voda, marveč tudi za človekovo zdravje, kajti v odraslem telesu je prav tako sedem desetin te življenjske tekočine. Ko je nato nekje prebral, da pada sneg na Zemljo že milijarde let, a noben snežni kristal ni enak drugemu, se mu je utrnila misel, da bi lahko kakovost vode preverjal z vodnimi kristali. Tako je začel fotografirati zamrznjene kristale.

Eksperimentirati je začel leta 1994. Različne vodne vzorce je zamrznil in nato majhne krhke kristale, še preden so se stopili, položil pod mikroskop in jih fotografiral z izjemno kratkim časom osvetlitve pri dvestokratni do petstokratni povečavi. Da bi dobil kristal, ki je ustrezal povprečju, je opravil veliko poskusov v različnih razmerah. Ugotovil je, da niti dve sliki kristalov nista enaki in da se zato nobena oblika ne more reproducirati, vendar pa kristali kažejo značilne težnje, kristalne mreže ali razvejene plasti struktur, s pomočjo katerih jih je lahko identificiral. Spoznal je, da je prvo merilo za presojo kristala in kakovosti vode, če je kristal lep, torej geometrijsko pravilen. Pri svojih poskusih je uporabljal destilirano vodo.

Naredil je na desettisoče fotografij in bralce svojih knjig, v katerih je objavil najbolj značilne, sta prevzeli lepota in odurnost teh slik. Zanj ima vsaka voda svoj obraz. V slovenščini sta izšli njegovi knjigi Sporočilo vode (Misteriji.si; 19,95 €) in Sporočilo vode in vesolja.

ČLOVEŠKA CELICA JE NESMRTNA

»Leta 1912 je prejel Nobelovo nagrado iz medicine dr. Aleksij Carrel (1873–1944), ki je dokazal, da je človeška celica nesmrtna. Zakaj se potem staramo? Degeneraciji je izpostavljena samo tekočina, voda v telesu. Za dolgo in zdravo življenje je torej prvi pogoj dobra kakovost vode v našem telesu, to pa pomeni strukturirano vodo, s čim višjo geometrijsko urejenostjo molekul,« je v knjigi Sporočilo vode v uvodniku poudaril Janko Jamšek.

Zaključimo z njegovim napotkom, da »informacije, ki nam jih slike kristalov prinašajo, najbolje ovrednotimo, če jih ne gledamo preveč analitično, ampak bolj s srcem in čustvi. Dajejo nam dragoceno sporočilo, kako energije delujejo, in spoznanja, ki jih lahko uporabimo za spremembe v našem življenju.«

S srcem si torej oglejte kristale, ki so se oblikovali pod vplivom kozarca Longy, in intuitivna spoznanja, ki se vam bodo porodila ob tem, uporabite za pozitivne premike v svojem življenju. In naj bo teh čim več.

Tatjana Svete

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 353 (december 2022).

Kozarec Longy za daljše življenje (dva kozarca)