Leto črnega vodnega tigra

Kakšno bo kitajsko leto črnega vodnega tigra, ki bo trajalo od 1. februarja do 21. januarja prihodnje leto? Na kolektivni ravni nas bo kdaj hudo bolela glava zaradi energičnih tigrovih skokov in krvoločnosti, saj od takega temperamentnega nastopanja ne bosta izvzeta niti oblast niti opozicija, kot tudi ne delodajalci in delavstvo ter ekološko ozaveščeni državljani ...

Tigrova energičnost bo funkcionarje večkrat zanesla, da se bodo obnašali neodgovorno.

Razvnete strasti bodo nekatere zanesle tako daleč, da bodo naredili hude napake. Prenagljenost in popravljanje škode bosta slab zgled za državljane! Punti bodo usmerjeni še naprej proti oblasti, z iracionalnim upiranjem proti vsemu in na splošno proti kapitalizmu, proti onesnaževalcem ter dovoljenemu zastrupljanju okolja in prebivalstva, pa tudi proti ukrepom za zajezitev širjenja virusa.

Spremembam se bodo upirali sindikati, nekatere politične skupine in civilnodružbene organizacije. Mnogi privilegirani bodo proti menjavam vodilnih, reorganiziranju javnih služb in višanju minimalne plače. Skušali bodo obdržati dosežen status, ker pa bodo reforme nujno potrebne, se bodo v Tigrovem letu odrazile kot »izhodna strategija«.

»TIGRASTA« PRIVLAČNOST

Tigrova energičnost bo tiste, ki kaj posedujejo, od materialnih dobrin do pomembnih funkcij do najvišje v državi, večkrat zanesla, da se bodo obnašali neodgovorno. Ob tem se bo težko upreti njihovi »tigrasti« privlačnosti, ki jo bodo uporabljali za zavajanje neukih in naivnih. Njihova prepričanost vase bo tolikšna, da bo prišla do izraza značilna tigrova narcisoidnost. Ker je nasprotnik za tigra največkrat strahopetec, je pričakovati več sporov, pravih in namišljenih afer, prikritih in odkritih spopadov, kar bo hudo zaposlovalo pravosodje, medije in kriminaliste, ki bodo morali večkrat bliskovito reagirati.

TIGROVA INICIATIVNOST

Na osebni ravni imamo v kitajskem letu tigra možnost koristiti razburljive energije za povečanje lastne iniciativnosti na vseh področjih – vendar ne v odvisnosti od družabnih omrežij, ki lahko mnoge popolnoma zasvojijo in onesposobijo za resnično življenje. Temu se moramo bolj posvetiti v prvih mesecih, da ne bomo čez poletje ostali sami, izolirani od drugih zaradi odtujevalnega dialoga ali prepirljivosti – bodisi v množici na žgočem soncu ali v blišču pred javnostjo, kogar je na funkcijo zavihtela volilna evforija.

Tigrovo moč bomo lahko uporabljali pri izboljševanju svojega delovnega in bivalnega okolja, svojo ljubeznivost pa še nadgrajevali, pri tem pa pazimo, da ne prevzamemo slabih vzorcev potuhnjenega vedenja »tigrovcev«. Iz nezavidljivega položaja se imajo možnost sami izvleči tudi nezadovoljni nad socialno državo, si priskrbeti košček najete zemlje ter pričeti s samooskrbo, pridelovanjem povrtnin ali pa z nudenjem pomoči pridelovalcem živeža, saj bi tako tudi prišli do dobrin, ki jih potrebujejo za solidno življenje.

Sposobnost tigra, da se lahko v hipu preobrazi iz ljubke mačke v napadalno zver, bodo v sebi začutili tisti, ki že dolgo čakajo na idealno službo. Sledili bodo lahko notranjemu vzgibu in se v hipu odločili, da se raje takoj oprimejo čisto drugega poklica. Tako ustvarjene dohodke bodo lahko kasneje povečevali s svojo odličnostjo na delovnem mestu, ko bodo začutili, da so zelo iskana delovna sila.

Tigrove strasti pa ne bo dobro uporabljati v partnerskem razmerju in v družini, saj bi lahko z grobostmi pošteno pretresli krhke člane skupnosti ali ljubimca – razen pri poživljanju spolnega življenja, če bo strast silovito nežna.

Stane Padežnik

Kitajski horoskop