MMS

Najbrž ste tudi vi že naleteli na opozorilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, v katerem svarijo pred uporabo klorovega dioksida ClO2 ali MMS. Njegovo uporabo na NIJZ močno odsvetujejo in prebivalce pozivajo, naj ne nasedajo »čudežnim« navedbam glede zdravljenja covida-19 in drugih bolezni. Pobrskali smo po svetovni literaturi, kjer pa se ne bi vsi strinjali s takim priporočilom. Povzemamo članek iz nemške revije Raum & Zeit, kjer so MMS-u nedavno posvetili vodilni članek.

Napisala ga je Antje Oswald, dr. med., zdravnica splošne medicine z zasebno ordinacijo v Detmoldu v Nemčiji. Delovanje MMS-a je podrobno proučila ter odkrila in objavila presenetljiva dognanja. V Misterijih smo že pisali, da gre za neškodljivo, učinkovito in poceni sredstvo za obravnavo malarije; in ker velike korporacije z njim ne morejo zaslužiti, je še vedno malo znana in razširjena. V množičnih medijih pa je vedno predstavljen le v slabi luči.

MMS ali Master Mineral Solution – vsestransko mineralno dopolnilo – je natrijev klorit, zmešan s citronsko kislino. Nastane klorov dioksid ClO2, ki se od klora razlikuje tako kot kuhinjska sol ali natrijev klorid (NaCl). Oba vsebujeta klor, a nobeden od njiju ni strupen, kadar ga v telesu pravilno uporabljamo in odmerjamo.

Klorov dioksid lahko z oksidacijo odstrani tudi škodljive viruse in bakterije v človeškem telesu, kar ob pravilnem odmerjanju ni nevarno.

VEČ KOT LE UČINKOVITO RAZKUŽILO

Oswaldova piše, da se klorov dioksid kot razkužilo za pitno vodo uporablja že sto let in je tudi del nemške uredbe o pitni vodi iz leta 2011. Kot visoko koncentriran plin pa je klorov dioksid strupen. Njegova dovoljena koncentracija v zraku na delovnem mestu je do 0,1 mililitra na kubični meter. Klorov dioksid v vodni raztopini pa je do 0,3-odstotne razredčitve tako neškodljiv, da zanj niti ne velja obveznost označevanja nevarnih snovi.

Leta 1956 je Bruselj postal prvo večje mesto, ki je kloriranje pitne vode zamenjalo z razkuževanjem s klorovim dioksidom. V mnogih državah ga že dolgo varno uporabljajo za razkuževanje vode in vodovodnih sistemov, cevi in zbiralnikov za pitno vodo. Področja uporabe so različna, od avtodomov do restavracij, ki z njim čistijo kavne avtomate. Z njegovo uporabo ne nastajajo nobene škodljive snovi. S klorom pa je stvar povsem drugačna: nastajajo škodljive snovi, kot so klorofenoli, kloramini, AOX in trihalogene spojine. Pri kloriranju nastajajo tudi rakotvorni stranski produkti. Klorov dioksid pa z oksidacijo razkuži in za seboj ne pušča škodljivih snovi.

Klorov dioksid lahko z oksidacijo odstrani tudi škodljive viruse in bakterije v človeškem telesu, kar v pravilnem odmerjanju ni nevarno. Večkrat je bilo znanstveno dokazano, da oksidira vse znane viruse in bakterije. Obsežna dela o tem so na spletni strani dr. Thomasa Hesselinka.

PATENTI ZA ZDRAVILA

A zakaj klorov dioksid kljub vsem koristim za zdravje ni odobren kot zdravilo? Pravijo, da zaradi njegove strupenosti ni za notranjo uporabo. V višjih koncentracijah je njegov plin res strupen, a v do 0,3-odstotni vodni raztopini je klorov dioksid neškodljiv. Nenavadno pa je, se čudi zdravnica Antje Oswald, da niti medicinskih strokovnjakov niti farmacevtske industrije ne zanimajo odobritve do 0,3-odstotne raztopine klorovega dioksida kot zdravila. In to kljub temu, da so bili v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja že registrirani številni patenti za različna zdravila na osnovi klorovega dioksida.

Tako je denimo na voljo ameriški patent iz leta 2013 za zdravljenje številnih virusnih bolezni s klorovim dioksidom. V njem so omenjeni virusi gripe, virusi ptičje gripe, mačji kalicivirusi, humani papiloma virusi, koksaki virus (zvišana telesna temperatura, paraliza in bolezni dihal), virus HIV, virus hepatitisa B, pasji parvovirus, virus herpes simplex in zoster ...

Že pet minut izpostavljenosti klorovemu dioksidu je bilo dovolj, da je v umazani vodi, ki so ji dodali koronaviruse, uničil vse bolezenske povzročitelje.

KAKO REAGIRAJO KORONAVIRUSI?

Tudi koronavirusi so izjemno občutljivi na klorov dioksid. Že čas izpostavljenosti pet minut je bil dovolj, da je v umazani vodi, ki so ji dodali koronaviruse, povsem uničil vse bolezenske povzročitelje. »Ali bi torej lahko akutne nalezljive bolezni zdravili s klorovim dioksidom? Kot kaže, da!« je prepričana nemška zdravnica.

S tem se strinja tudi ameriška vojska. Klorov dioksid že dolgo uporablja za zaščito svojih vojakov pred napadi z biološkim orožjem. Na uradni spletni strani ameriške vojske je opisan izum raziskovalnega oddelka NSRDEC za proizvodnjo klorovega dioksida brez elektrike. Pravijo, da je to eden najboljših razpoložljivih biocidov. Lahko uniči spore, bakterije, viruse in glive. Klorov dioksid so učinkovito uporabili tudi za uničenje bakterijskih spor, ki jih je veliko težje ubiti kot viruse, kot je ebola.

VELIKO ZAUPANJE V BOLIVIJI

Bolivijska vlada je avgusta 2020 je sprejela zakon, ki ureja redno proizvodnjo in smiselno uporabo raztopine klorovega dioksida za preprečevanje pandemije in zdravljenje okužb s koronavirusom ter covidom-19. Tako je zasebnim in javnim laboratorijem naročeno, naj izdelujejo klorov dioksid, lokalne oblasti morajo zagotoviti njegovo distribucijo, zdravniki pa naj ga predpisujejo ali dajejo v odmerkih, ki pri bolnikih dosežejo učinkovit farmakološki učinek. Lekarne in klinike naj ga hranijo na zalogi ali si ga hitro zagotovijo. V času pandemije je uvoz natrijevega klorita, ki je osnova za proizvodnjo klorovega dioksida, oproščen uvoznih dajatev. Oblasti so odgovorne za izvedbo izobraževalnih kampanj o uporabi in učinkih klorovega dioksida, vsi državljani Bolivije pa ga smejo uporabljati kot alternativno sredstvo za preprečevanje in zdravljenje okužb s koronavirusom in bolezni covid-19.

Stopnja okužb se je znatno zmanjšala tudi z uporabo klorovega dioksida v Urugvaju in Mehiki.

DOBRE IZKUŠNJE NA MADŽARSKEM

Tudi na Madžarskem so odprti za klorov dioksid. Pod imenom Solumium proizvajajo različne raztopine klorovega dioksida s koncentracijami med 300 ppm in 1200 ppm za fizične osebe in zobozdravnike. Za zobozdravnike za zdravljenje vnetja koreninskega kanala in nalezljivih bolezni ustne votline ter za ustno kirurgijo in parodontologijo. Bolniki ga lahko uporabljajo za zobobol, vnetje dlesni, rane, herpes, odrgnine na koži, glivične okužbe, vneto grlo, zamašen nos, zadah in kožne okužbe. Solumium dental in Solumium oral sta bili za zgoraj navedene indikacije patentirani leta 2009. Leta 2015 je Švedska gospodarska zbornica na Madžarskem družbi Solumium podelila veliko nagrado za inovacije. Pripravek so pohvalili kot zelo učinkovito in okolju prijazno razkužilo, ki bi lahko pomagalo rešiti globalni problem odpornosti na antibiotike.

Devina Novak