Obred za priklic ljubezni

Natašo Zupanc* smo bralci Misterijev spoznali prek njenih knjig Oblečena v kente (2019), Slečena (2020) in Stik (2021). V prvi opisuje svojo triletno ljubezen z možem Cosmosom v Gani v Afriki. V drugi trepetamo za njeno življenje zaradi smrtonosne malarije, medtem ko ona v bolniški postelji v Ljubljani bere črtne kode vesolja. V tretji z njo podoživljamo afriške obrede, uroke in magijo. Odprtih ust se čudimo njenim neverjetnim, mejnim, magijskim dogodivščinam ter njenim notranjim potovanjem.

Že pred potovanjem v Afriko je naša sogovornica, po izobrazbi socialna delavka in diplomirana varstvoslovka, ljudem pomagala z blagodejnimi healing masažami. Zdaj je k temu dodala tudi magijske obrede; povprašali smo jo o njihovem namenu in delovanju.

Tretjo knjigo začenjate z obredom za srečo, končujete pa z obredom za odstranitev negativnih energij ter za priklic ljubezni. So to afriški obredi?

Ne, to so že obredi, prilagojeni našemu prostoru. Osnove pa sem seveda dobila v Afriki.

Ali se o obredih posvetujete z vašim bivšim možem Cosmosom, ki obvlada šamanske obrede?

Ne, ni mi ga treba nič vprašati. Več ko delam obredov, več jih kanaliziram. In vsak obred dobim za vsako osebo posebej, samo zanjo, za razrešitev njene težave. In tudi elementi, ki jih uporabljam za obrede, so zelo različni.

Od kje pa kanalizirate obrede?

Ne poglabljam se v to, od kod dobivam informacije. Rešitve mi preprosto pridejo. Preprosto vem, kaj moram stranki povedati. Za vsakogar, še preden se loti obreda, napišem tudi zgodbo o tem, kaj vidim, katere energije vplivajo nanj, katere entitete so morda prisotne v njegovem energijskem polju. Vsakomur razložim celoten obred, kaj potrebuje zanj in zakaj, tako da ga dejansko potem naredi sam. Ves potreben material za izvedbo obreda mu pošljem in ko je oseba pripravljena, obred opravi. Ob tem ima vso mojo podporo in pomoč, čeprav na daljavo.

Ta dar vpogleda v človeka pa se vam je odprl skozi prebolevanje malarije, kar opisujete v knjigi Slečena, in skozi bivanje v Afriki?

Da. V Afriki sem dobila kakovostne osnove in vpogled, kako oni pristopajo do teh stvari.

Ali tudi afriški šamani obrede kanalizirajo ali imajo neko knjigo magijskih obredov za vse primere?

Nikoli nisem videla, da bi imeli o tem kaj zapisanega. Je pa res, da gre pri znanju šamanov za izročila, ki se predajajo iz roda v rod. Zagotovo je neka stalnica, da se pri določenih obredih uporabljajo določene stvari, ampak potem pa obred prilagodijo vsaki osebi, saj ima vsakdo svojo energijo, potrebe in pot.

Kaj pravzaprav naredi obred pri človeku, da ga spremeni?

Dostikrat me vprašajo, kako se to zgodi. Če vam odkrito povem, ne vem. Obred bi lahko še najbolj primerjala s tehniko, ki se ji reče postavitev družine. Obred nekako poveže različne ravni in čase.

Ko se naša duša utelesi, je spomin preteklih življenj. Duh, ki je v telesu, pa je motor, ki vse skupaj poganja. Duša potrebuje izkušnjo. Zato da preseže tisto, kar je pač njena naloga. Da gre naprej, potrebuje telo in izkušnjo. Utelesi se, da razreši karmični dolg.

Obred naredi podobno. Ko damo namero, kaj želimo z obredom doseči, se povežemo s celim telesom; energija, ki jo vložimo v pripravo, je že del obreda. Vse to ima neko vibracijo, sporočilo. Obred nam pomaga uresničiti namere, hotenja, ki jih imamo v našem življenju.

Kaj pa, če se namen obreda ne uresniči?

Potem obred ponovimo. Isti obred za isto osebo se lahko ponovi trikrat, potem je pa treba narediti novega.

Zakaj?

Podobno kot pri zdravilih. Enkrat nek antibiotik takoj prime, drugič pa ne in ga je treba zamenjati. Ne morem z gotovostjo trditi, da stoodstotno vedno vse zaleže, pomaga. Včasih je treba še kaj razrešiti, da pridemo do cilja.

Lahko navedete kak nenavaden primer, kako je obred komu pomagal?

Neki družini se je na stropu in na steni v hiši nepojasnjeno nabiral izredno močan kondenz. Nenavadno je bilo, da je ta voda curkoma špricala v samo eno osebo. Poslali so mi slike, kako je bila oseba mokra po hrbtu zaradi pršenja te vode. Nikakor niso mogli sanirati te zadeve. Za to osebo sem zasnovala poseben obred. Problem te hiše je bil, da so bile v njej tudi entitete umrlih duš, ki niso umrle na prijazen način in so klicale po priznanju in pomoči. Presenečena sem bila, da je bil že en obred uspešen, ker to dogajanje je bilo res zelo neobičajno.

Eden zadnjih obredov pa je bil čiščenje ujete demonske energije v človeku, ki je delal kot terapevt. Stranki, ki se je obrnila name po pomoč, je nenehno prihajal v misli, čeprav ni več hodila na terapije k njemu. To jo je morilo tudi v sanjah. Naredila je obred s svečami in drugimi pripomočki. Zanimivo je bilo, da se je krožnik, na katerem so bile sveče, po koncu obreda razletel na tisoče koščkov in črepinje so bile po vsej sobi. V postavitev na krožnik sem dala njo, terapevta in demonsko energijo. Plamen sveč terapevta in demona je bil zelo močan, ogenj njene sveče pa je le tlel. Ko je že skoraj vse dogorelo, ko je sveča demona že ugasnila, ko že ni bilo več stenja, se je iz zraka demonova sveča spet prižgala. Včasih se pri obredu naberejo tako močne energije, da se stvari premikajo, prasketajo, tulijo, sveče plešejo divji ples ali ugasnejo. Včasih sveča na pol dogori in ugasne, kot bi jo nekdo upihnil, čeprav je ne, pa tudi prepiha ni.

S kakšnimi težavami prihajajo k vam?

Z obredi lahko pomagam ljudem z nerazložljivimi težavami. Obredi pa niso namenjeni zdravljenju.

Tatjana Svete

*070/547 142, nazupanc@gmail.com, Socnice.si

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 347 (junij 2022).

Knjiga: Stik