Blazina za zemljenje

Zemljenje dokazano izboljša pretok krvi. V študiji iz leta 2013 se je zeta potencial desetih zdravih oseb v povprečju povečal skoraj trikratno po dveh urah zemljenja. Zeta potencial je moč negativnega naboja na površini rdečih krvnih celic, ki ohranja razmik med celicami v krvnem obtoku. Večji ko je naboj, lažje se celice medsebojno odbijajo in se manj lepijo v gruče, manjša je viskoznost krvi in ​​boljši je pretok krvi. Povečanje, izmerjeno v tej študiji, kaže naravni učinek redčenja krvi.

Raziskovalci so zaključili, da ozemljitev zmanjšuje viskoznost krvi in ​​lepljenje krvničk v gruče. To je eden najpreprostejših in vendar najglobljih posegov za pomoč pri zmanjševanju tveganj za težave v srčno-žilnem sistemu in srčno-žilne dogodke.

Zemljenje zmanjšuje ​​viskoznost krvi in lepljenje krvničk v gruče, kar zmanjša tveganje za srčno-žilne težave.

BOLJŠA CIRKULACIJA OBRAZA

Leta 2014 je Gaétan Chevalier, raziskovalec z oddelka za razvojno in celično biologijo Univerze v Kaliforniji v Irvineu, s kamero kontrastnega laserja Speckle prvič slikovno dokazal, da zemljenje povzroči hitro izboljšanje pretoka krvi na obrazu in izboljša regulacijo perifernega krvnega obtoka v avtonomnem živčnem sistemu. Študija je odkrila jasno ritmičnost v pretoku krvi na obrazu ljudi med zemljenjem. Dokazala pa je tudi, da ljudje, ki so bili lažno zemljeni (placebo) niso imeli teh dobrodejnih učinkov.

Takšna ritmičnost pojasnjuje, da ozemljitev izboljšuje preskrbo s hranili in obnavlja obrazna tkiva in kožo ter tako ustvarja lepotni učinek. Izboljšana mikrocirkulacija obraza je cilj različnih terapij v lepotni industriji.

MANJ STRESNEGA KORTIZOLA

Chevalier je razložil še druge mehanizme, ki so pomembni pri ozemljitvi: izboljšana pretočnost krvi (zeta potencial), izboljšana splošna fiziologija, pomirjujoč učinek na telo in normalizacija stresnega hormona kortizola (stres je povezan s številnimi kožnimi boleznimi) ter zmanjšano vnetje.

Ljudje so po zemljenju, tudi če le za kratek čas, videti mlajši in bolj spočiti. Leta 2012 so anketirali sto žensk, udeleženk velnes konference. Ženske so izpolnile vprašalnik pred enournim zemljenjem in po njem, medtem ko so sedele na predavanju. Več kot tri četrt jih je poročalo, da so po ozemljitvi bolje razpoložene, da imajo več energije in boljšo polt.

BOLJŠA CIRKULACIJA TRUPA

V študiji iz leta 2015 so s toplotno kamero dokazali dobrodejen učinek zemljenja na pretok krvi, v tem primeru po celotnem trupu. Arterijska kri teče iz trupa skozi vrat v glavo in obraz. Boljši pretok krvi v obraz pa pomeni tudi boljši pretok krvi v možgane. Študija slikanja je pokazala izboljšano cirkulacijo limfne tekočine skozi trup in izboljšano prebavo.

NUJEN STIK Z ZEMLJO

Zemljenje je povezovanje telesa z zemljo, pri katerem gola koža pride v stik z naravno zemljino površino in njenimi elektroni, bodisi neposredno ali z vmesnim prevodnikom – pripomočki za zemljenje. Prosti negativno nabiti elektroni iz zemljine površine prodrejo v človeško telo, kjer nevtralizirajo pozitivno nabite proste radikale, ki jim elektronov manjka. Zemljino površje je namreč vir neomejenih, vedno znova obnovljivih zalog prostih ali potujočih elektronov, pojasnjuje Ajša Krajnc v knjigi Zdravilna moč Zemlje (Misteriji.si, e-knjiga 10,90 €).

Bosonoga hoja ali hoja z usnjenimi obuvali, sedenje, stanje ali spanje na tleh so človeštvu dolgo omogočali, da so elektroni s površja zemlje lahko prehajali v telo in se je vsak del telesa električno uravnal – organi, tkiva in celice. Zdaj, ko smo obuti, pa smo izolirani in zato energijsko podhranjeni. Zato se moramo spet povezati z zemljo, da bi se kot bioelektrična bitja povrnili nazaj v naravno stanje ter si povrnili energijo in zdravje. Priključiti se moramo na svoj najnaravnejši električni vir – zemljo.

BIOELEKTRIČNA NARAVA ČLOVEKA

In zakaj ljudje sploh potrebujemo – elektriko? Zato, ker je naše notranje delovanje električno. Vsaka celica je mikroskopsko majhna električna napravica. Premikanje hranil in vode v celice in iz njih poteka pod vplivom električnega polja. Vsaka celica ima svoje frekvenčno območje delovanja. Mnoštvo različnih celic prejema in oddaja energijo v skrbno programiranih biokemičnih reakcijah. Na nek način vsa naša dejanja poganja električna energija. Srce, živčevje, mišice in imunski sistem – vse to so električni podsistemi našega telesa. To proučuje elektrofiziologija, veda o električnih pojavih v živem organizmu in o vplivih električnih dražljajev na organizem.

Anja Drašler

Blazina za zemljenje (za delo z računalnikom)

Rjuha za zemljenje (za spanje in telovadbo)