ionski magnezij Eidon

Veliko ljudi na pomanjkanje magnezija pomisli le ob mišičnih krčih in nehotnih trzljajih vek. A magnezij je bistveno bolj pomemben za naše zdravje in počutje. Carolyn Dean, ameriška zdravnica in naturopatinja, avtorica svetovne uspešnice Čudež magnezija (The Magnesium Miracle), pravi, da nas varuje pred boleznimi srca, možgansko kapjo, osteoporozo, sladkorno boleznijo, depresijo, artritisom in astmo ter vse te bolezni tudi lajša. To pa res ni kar tako!

Če v telesu zmanjka magnezija, je to tako, kot bi avtomobilu zmanjkalo olja.

V uradni medicini ni kaj dosti govora o pomanjkanju magnezija. Bolezensko pomanjkanje naj bi bilo pri zdravih ljudeh z uravnoteženo prehrano redko. A to prepričanje sloni na domnevi, da je magnezija v rastlinski živalski hrani v izobilju in da ledvice, če ga imamo premalo, izločanje magnezija omejijo. A se v knjigi Moj magnezij avtorice Ajše Kranjc poučimo, da je pomanjkanje magnezija v današnjem času ob naših navadah hranjenja vse večje. Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da premalo magnezija zauživa tri četrtine svetovnega prebivalstva. Nekoč smo magnezija s hrano dobili petsto miligramov, danes ga morda dobimo le še sto petdeset miligramov. Množična kmetijska pridelava brez pravilnega gnojenja namreč zemljo povsem oropa ustreznih hranil. In če magnezija ni v zemlji, ga tudi v pridelkih ni …

OD ROJSTVA DO SMRTI

»Magnezij je za nas pomemben od časa še pred rojstvom in vse do dne, ko ta svet zapustimo. Je ključen pri zagotavljanju tako zdravja kot sreče. Z njim povezujejo povečanje energije, moči, vzdržljivosti in celo užitkov v spolnosti. Magnezij je eden najbolj razširjenih in najbolj nujnih mineralov v prehrani – nepogrešljiv je. Da naše telo deluje, kot je treba, mu moramo magnezij zagotavljati vsak dan. Če ga zmanjka, je tako, kot bi avtomobilu zmanjkalo olja,« v knjigi Moj magnezij še niza Ajša Kranjc.

Magnezij pogosto pomeni hitro, varno in učinkovito pomoč ob številnih zdravstvenih težavah, ki izhajajo iz njegovega pomanjkanja. Kot so denimo utrujenost, pritisk v glavi, vrtoglavica, omotičnost, zaspanost, nemir, padec zbranosti in živčnost, krči mišic obraza, vratu in lopatic, vzdolž celotne hrbtenice, v področju želodca in črevesja, sečnih poti, maternice, stegen, meč, podplatov in prstov na nogi, migrena, motnje srčnega ritma, občutek gluhosti mišic, nenavadni občutki v koži (žarenje, zbadanje, ščegetanje), previsok krvni tlak …

IONSKI MAGNEZIJ

Nov pristop k prehranskim dodatkom mineralov velja tudi za tekoči magnezij Eidon. Njegova ionska oblika pomeni, da je stoodstotno biološko dostopen, organizem ga sprejme na celični ravni. Ker ta v vodi topen ionski magnezij ni odvisen od prebavnih ali encimskih funkcij organizma, izjemno dobro deluje tudi pri starejših in ljudeh z zmanjšano sposobnostjo prebavnega sistema. Ker je popolnoma vodotopen, ga telo sprejme toliko, kolikor ga potrebuje. Višek izloči z urinom; zato tudi ni nalaganja po telesnih tkivih, kot se to lahko zgodi pri klasičnih prehranskih dodatkih mineralov.

A. Š.

Ionski magnezij Eidon (60 ml)

Moj magnezij