Radiestezijske rozete »Rohini – višja stanja zavesti«

»Diagrami in kartice«, ki jih pri delu z nihalom uporabljamo za pridobivanje informacij, so dragocen pripomoček na poti duhovnega razvoja ter razumevanja osebnih odnosov, kariere, zdravja, duhovnosti … Lahko nam pomagajo pri usmeritvi v različnih situacijah, iskanju predmetov, potrditvi določenih okoliščin, zdravljenju … Raziskovalka starih duhovnih znanj in delovanja energij Brankica Kuzmanović je skupaj z Marino Prlina, džjotiš astrologinjo, naredila posebne rozete »Rohini – višja stanja zavesti«. Kartice so narejene z dobrim namenom, ljubeznijo in svetlobo v toplih barvah ter z nežno in podpirajočo energijo z vzorci mandal. Primerne so za začetnike, pa tudi za izkušene radiesteziste.

Pri delu z nihalom je pomembno zastaviti točno in nedvomno vprašanje, zato kartice vsebujejo natanko zastavljena vprašanja in ponujene odgovore.

Kako je nastal projekt »Rohini višja stanja zavesti«?

S prijateljico Marino Prlina sva se spoznali pred nekaj leti in takoj začutili neko naklonjenost in nerazložljivo povezanost. V tem času je bila Marina v zadnjem letniku študija džjotiša in vastuja. Tudi sama sem pred tem raziskovala duhovnost in energije. Njena razlaga o džjotišu me je tako navdušila, da sem se odločila za študij teh starih vedskih znanj, ki so prava zakladnica modrosti. V enem od najinih pogovorov se nama je porodila zamisel, da bi naredili projekt oziroma spletno trgovino z energijskimi pripomočki v duhovnosti in džjotiš svetovanji. Pri izbiri imena projekta sva izhajali iz džjotiša, od tod tudi naziv Rohini.

Kaj pomeni Rohini?

Rohini je nakšatra ali ozvezdje; božanstvo, ki upravlja to nakšatro, je Brahma – stvaritelj. Na duhovni ravni Rohini upravlja višje ravni zavesti, ki so onstran dojemanja logike in razuma. Skozi Rohini nakšatro prodira v materialni svet svetloba transcendentalnega. Simbol kočije označuje prehod božanskega v materialno.

Kdaj in kako ste prišli v stik z radiestezijo?

Marina je še v srednji šoli uporabljala verižico s prstanom in ugotavljala, koliko bo kakšen prijatelj imel otrok ali kakšnega spola bo otrok. Meni je nihalo od nekdaj predstavljalo nekaj mističnega. Da bi bolje spoznala njegovo delovanje, sem se udeležila tečaja radiestezije pri radiestezistu in geomantu Jožetu Munihu. Ta metoda je zelo praktična in uporabna, ne glede na to, ali si izkušen radiestezist ali samo začetnik. Nihalo je zelo preprosto orodje za uporabo, kajti vsi odgovori so v nas, mi smo orodje, nihalo pa je kazalec, ki nam pokaže pozitiven ali negativen odgovor. Sama uporabljam egipčansko nihalo karnak. Eno roko uporabljam kot anteno za informacije, z drugo držim nihalo … V mislih izrečem: »Naj moja prepričanja, sugestije in moje mnenje ne vplivajo na odgovor.« Rada raziskujem energije, doma redno preverjam energijo, merim energijo hrane, vode, prostora, delam različne raziskave …

Kako izberemo pravo nihalo zase in kako ga čistimo?

Nihalo te sámo pokliče. Če jih je več, eno zagotovo izstopa in te pritegne. Nihalo čistim tako, da ga držim v roki in ga očistim s svetlobo. Za čiščenje lahko uporabimo tudi vodo, zemljo …

Ali lahko z nihalom napovedujemo prihodnost?

Menim, da lahko v sedanjosti spremenimo prihodnost. Ne sprašujemo za naprej in za druge osebe brez njihovega dovoljenja.

Kaj vse lahko preverjamo in testiramo z rozetami?

Čedalje več ljudi ima dvome in išče potrditve zunaj, čeprav vse odgovore sami poznamo. Pri delu z nihalom je pomembno zastaviti točno in nedvomno vprašanje, zato kartice vsebujejo natanko zastavljena vprašanja in ponujene odgovore. S tem smo zmanjšali možnost napačnega odgovora. Tako lahko med drugim odkrijemo, kako nadarjen je otrok, s katero meditacijo in barvo smo uglašeni, najprimernejšo hrano, vzroke za nespečnost, kdaj smo delovno najbolj učinkoviti, kje smo najbolj izpostavljeni sevanju, kakšno sposobnost imamo za radiesteziranje ali za bioenergijo, katero naravno okolje nam najbolj ustreza … Katere vitamine in minerale potrebujemo, kaj nam preostane v dani situaciji, kakšno imamo ravnovesje jina in janga, na kaj smo alergični, na koga se lahko zanesemo, katera terapija nam najbolj pomaga, kako naj se zdravimo, na kakšni stopnji duhovnega razvoja smo, test resnice, ali spimo na vodnem toku, kje smo izpostavljeni sevanjem, kako nam delujejo čakre, kakšno imamo življenjsko energijo … Lahko preverimo, denimo, kako nam delujejo čakre, tako da levo roko postavimo pred prvo čakro in vprašamo, v kolikih odstotkih deluje moja prva čakra, in tako naprej … Kartice so primerne tako za začetnike kot tudi tiste, ki se že dlje časa ukvarjajo z radiestezijo.

Od zamisli do končnega izdelka je trajalo nekaj mesecev, tiskarna Aida tim je pomagala pri končnem oblikovanju in samem videzu kartic, našo vizijo so prenesli v končni izdelek.

Kakšni so prvi odzivi na kartice?

Preden smo kartice ponudili, smo testirali njihovo delovanje. Odzivi na kartice so bili zelo pozitivni; večina je poročala, da imajo kartice dobro energijo, da usklajeno delujejo z nihalom, da so natančno zastavljene in da presegajo pričakovanja, sploh ker so na našem trgu to prve kartice s tako zastavljenim konceptom.

Kaj je v kompletu kartic?

V kompletu kartic in diagramov so navodila za uporabo, trideset kartic s šetdesetimi vprašanji in pet praznih kartic za deset dodatnih vprašanj. Navodila za uporabo vsebujejo napotke za delo z nihalom – kaj je nihalo, kako ga izberemo, programiramo in čistimo – ter napotke za pravilno delo s karticami.

Andreja Paljevec

Radiestezijske rozete »Rohini – višja stanja zavesti«