Osamljena

Že nekaj časa se počutim zelo osamljeno. Rada bi spoznala resničnega prijatelja, svojo drugo dušo, da zapolni mojo praznino. Je še čas, upanje za srečanje?

Čas, upanje za srečanje vedno obstaja. Težava pa je v tem, da se pričakovanje, da ti bo drugi dal to, česar si sama ne daješ, nikoli ne bo uresničilo. Drugi ti lahko nudi-daje marsikaj, a če sama nisi pretočna za to sprejemanje oziroma za sprejemanje dobrega, sploh ne boš videla ali občutila, kaj vse ti človek daje. Dokler človek nosi v sebi prepričanje, ki je običajno nezavedno, da nečesa ni vreden, da si nečesa ne zasluži, tega ne more sprejemati in to ne glede na to, da je tega okrog njega v izobilju. Dogaja se lahko tudi, da mu nudenje zaželenega postane zoprno in gleda na človeka kot na vsiljivca, predrzneža, ki je ne razume in tudi spoštuje ne, kajti ako bi jo spoštoval, ne bi zganjal okrog nje kravala, ki je zanjo zelo moteč. Taki zoprneži v resnici preprosto zrcalijo to, česar si sami ne moremo dati. Uporabljajo nas za vzrok, ki je v nas samih, da bi se končno le prebudili in se vprašali, zakaj vedno pritegnemo v svoje življenje take zoprneže. Tudi sama si morda kdaj le bežno pomislila na to. Ni pa bila misel dovolj močna, da bi se zaustavila ob njej in začela iskati njen vzrok oziroma pomen. Prišel je čas za to, da prebudiš v sebi spoznanje, da si sama ti kreator lastnega življenjskega dogajanja. Začni zavestno opazovati dogajanje v sebi, svoje misli, svoje občutke in se zaustavi zlasti ob tistih, ki so najbolj boleče. Z bolečino te opozarjajo na to, da je prišel čas za to, da jih dodobra spoznaš, si jih dovoliš občutiti, kajti samo tako se boš osvobodila njihove grenkobe, ki ti greni življenje. Ni pomembno, kdaj so nastali, temveč je pomembno, da jih popolnoma ozavestiš in sprejmeš kot oviro, ki ti onemogoča, da bi ljubila sebe. S sprejetjem jih boš osvobodila, ker jim boš s tem dala tisto mero ljubezni, ki jim je bila nekdaj odvzeta. Sprejemanje je ljubezen, ki zmore sprejemati vse in ne predalčka, kaj je dobro in kaj ni. Ako nečesa ne sprejmemo, s tem blokiramo pretok energije, na kar nas na to pozneje opozarjajo zlasti neljubi občutki. Sprejmimo jih in jih z odpuščanjem osvobodimo ter se tako odrešimo vsega hudega, za katerega v svoji nevednosti menimo, da nam ga povzročajo drugi.

Imaš možnost temeljito ogledati si vse svoje občutke, vse svoje misli, s katerimi se zadržuješ v obstoječem stanju. Ne razmišljaj več o tem, da si revica, ker te bo vesolje vedno nagradilo samo v skladu s tem razmišljanjem. Opri se na tiste občutke, na tiste misli, ki kličejo po spremembi in tudi stori nekaj, kar bo priklicalo zaželeno spremembo v tvoje življenje. Odpri svoje srce za to spremembo in dovoli vstop vanj tistemu, ki bo zavibriral v skladu z njim. Srečno!

S spoštovanjem, Marija