Terapevtska spalna maska »Glo to Sleep« pomaga k dobremu spanju, pa tudi pri premagovanju preobremenjenosti doma in v službi.

Mnogi, in čedalje več nas je, ne spimo dobro. Največkrat ne spimo ali spimo slabo, ker ne moremo odmisliti skrbi. Tudi ponoči so z nami vzburljivi dogodki, pogosto neželeni, ki so se nam zgodili čez dan. In premišljamo, čeprav tega nočemo, o vsem, kar bomo morali narediti. Ali pa rešujemo resnične ali zgolj namišljene težave. Možgani pri tem ustvarjajo hitrejše beta valove. Da bi se lahko prepustili spancu, moramo svojo možgansko dejavnost upočasniti – na stanje alfa valov, da v naš um in telo zdrsneta sproščenost. Pri tem nam lahko pomaga Glo to Sleep, mehka maska, v kateri se pokažejo svetlobne črtice.

ZLATI CVET

Meditacijo v mnogih kulturah že stoletja uporabljajo za doseganje stanja, v katerem se osvobodimo (motečih) misli. Tehnika sloni na osredotočanju naše pozornosti na točko med obrvmi. Taoisti so to točko poimenovali »Zlati cvet« – pot, prek katere se osvobodimo »zaves« in dosežemo umirjeno stanje duha.

Spalna maska razbistruje naš um, sprošča telo in tako pripravlja pogoje za dober spanec ali skoncentrirano delo.

Znanstvene študije dokazujejo, da osredotočanje na to točko vpliva na vzorce naših možganskih valov. Raziskave so pokazale, da s takšnim meditativnim treningom, prakso in koncentracijo dosežemo sproščujoče alfa stanje možganskega valovanja. Vendar pa zaradi prevelike dejavnosti našega uma takšno osredotočanje zahteva veliko vaje in predanosti; to pa je pogosto težko izvedljivo.

GLO TO SLEEP

Maska Glo to Sleep je novo pomagalo za spanje, meditacijo, sprostitev …, ki temelji na tem starodavnem znanju sproščanja, umirjenja in spanja. Njeno delovanje razbistruje naš um, globoko sprošča telo in tako pripravlja pogoje za dober spanec ali učinkovito skoncentrirano delo.

Ko si nadenemo masko, »pogled« usmerimo na črtice modre svetlobe, ki se nam pokažejo v maski. Za to ne potrebujemo kakih vaj, izkušenj ali kakega napora. Ko pogledamo v črtice, se nam ustavijo obremenjujoče misli (pred spanjem) in tako poskrbimo za sproščenost stanja duha. Misli se nam upočasnijo, um se zbistri. Maska, ki spominja na očala, deluje tako, da upočasni frekvenco možganske električne dejavnosti. To pa je tudi cilj tudi vsake meditacije in samohipnoze.

NAJPREJ JO OSVETLIMO

Glo to Sleep masko najprej za kake pol minute podržimo pred kako svetlobo, lučjo, baterijo, sončno svetlobo. To spodbudi nastanek modrih črtic v maski, ki ostajajo vidne do naslednjega dne. Moč modrih črtic je odvisna od časa osvetljevanja. Dlje ko osvetljujemo masko, svetlejše so črtice. Večina ima raje ne preveč svetle črtice. In seveda pri tem ne potrebujemo kakega vira energije, ne baterije, ne kabla za napajanje …

Oči poskušamo usmeriti tako, da se zazremo v najvišje črtice modre svetlobe; tako je učinek najmočnejši. Ob tem dihamo počasi, enakomerno in globoko, dokler ne začutimo sprostitve po vsem telesu … Oči naj ostanejo zazrte v modre črtice.

TUDI ČEZ DAN

Maska Glo to Sleep dobro zaščiti pred vsako neželeno zunanjo svetlobo. Že to omogoča kakovostno spanje. Ko imamo masko na glavi, se nam sprošča naravni melatonin, ki pomaga, da dobro spimo. Idealno na letalih, potovanjih … Masko pa lahko uporabljamo tudi čez dan – za sproščanje na delovnem mestu, pa med potovanjem z letalom, vlakom ali avtobusom ali ko nas v avtu vozijo drugi.

Mehak nastavljiv trak, s katerim si masko »privežemo« na glavo, se prilega vsem velikostim glave. Vdolbena notranjost omogoča normalno utripanje oči, tako da se ličila za oči ne razmažejo.

Maska je izdelana iz okolju prijazne hipoalergene pene. Modre črtice, v katere uperimo pogled, ko si nadenemo masko, očem ne škodujejo.

TUDI ZA BOLJŠI SPOMIN

Maska Glo to Sleep ni namenjena le spanju, temveč pomaga tudi pri premagovanju preobremenjenosti doma in v službi. Že nekaj minut po tem, ko si jo nadenemo, nas razbremeni miselne preobremenjenosti, mogoče kakšne trenutne jeze, napetosti v službi, v družini, slabe volje, depresije …

Maska možgane zelo hitro prestavi v alfa stanje, kar omogoča lažjo meditacijo. Z njo si zelo uspešno pomagamo pri jogi, obračanju v duhovnost; pomaga, da se hitreje izmuznemo iz zunanjega hrupnega sveta. Pomaga upočasniti hiter ritem življenja, ki je naš prikriti sovražnik. Izboljša koncentracijo in spomin.

Masko izdelujejo v podjetju Sound Oasis,vodilnem svetovnem izdelovalcu sistemov za zvočno terapijo in elektronske terapevtske spalne maske.

R. M.

Spalna maska »Glo to Sleep«