Hujšajmo – Avtosugestivni zvočni program

Trdna odločitev, da bomo začeli hujšati, je temeljni pogoj učinkovitega hujšanja. Omahljivo voljo pred začetkom hujšanja izpričujejo besede »Jutri začnem hujšati«. Pred začetkom dietnega hujšanja se moramo oborožiti z voljo, da bomo resnično hujšali. To je zagotovilo, da bomo res dosegli idealno težo. Ker je boj proti lakoti vsakdanja nadloga vsakogar, kdor hujša brez ustrezne avtosugestije, ki spremeni odnos do hrane, ne gre tako lahko.

Lahko pa si pomagamo z avtosugestivnim zvočnim programom, ki nas pripravi, da jemo le toliko, kolikor je potrebno, in nam utrjuje vodilno misel:

»Idealna teža je temelj mojega zdravja, daljšega življenja, boljšega počutja in hitrejšega ozdravljenja.«

Dietno hujšanje je v glavnem odvisno od samega človeka. Vsekakor mora biti prepričan o potrebnosti in koristnosti zdrave prehrane. Mnogi dietni zdravniki so si edini, da je uspeh shujševalne diete odvisen predvsem od človekove osebnosti, od terapevtove vplivnosti in – šele na zadnjem mestu – od shujševalne diete.

Vsak debel človek si mora razviti samozaupanje, samoobvladovanje, vztrajnost in trdnost. Najprej moramo skleniti, da bomo shujšali, pa čeprav je potrebno tudi odrekanje.

Ugotovljeno je, da močna volja – spomnimo se različnih gladovnih stavk – zlahka premaga željo po hrani. Prepričljiva notranja pobuda, ki zavrača sleherni dvom, je najboljši korak k uspešnemu hujšanju in ohranjevanju idealne telesne teže.

DIETNA PRAVILA VTISNEMO V PODZAVEST

Pri avtogenem treningu ali avtosugestiji si moramo dietna pravila vtisniti v podzavest. S temi življenjskimi pravili potem delamo in živimo, zavestno in celo avtomatično. Ta vtisnjena gesla v podzavesti so duševna opora v najbolj kočljivih trenutkih samopremagovanja pri hujšanju, ohranjevanju normalne telesne teže in sploh pri vsakdanjem pravilnem prehranjevanju.

Pravilno bi bilo, da bi se o nameravanem dietnem hujšanju pogovorili z zdravnikom. Če imamo le povečano telesno težo ali smo le zmerno debeli in nasploh zdravi, ob zmernem hujšanju zdravnika skoraj ne potrebujemo. To pa zato, ker smo našo metodo hujšanja zgradili na osnovi zdrave, hranilno uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja z več gibanja in sprostitve.

R. M.

Hujšajmo – avtosugestivni program za učinkovito hujšanje