Intuicija - Irena Ilic

Intuicija je notranji glas, ki nas varno vodi skozi življenje. Je naša povezava z izvorom življenja. Če ga le slišimo in upoštevamo. Na srečo pa lahko intuicijo z vadbo razvijemo in okrepimo kakor mišico. Pa začnimo z nekaj vajami.

Bodimo pozorni na znamenja, ta pomembna »naključja« ali namige iz okolja. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste razmišljali o nekom, naslednji trenutek pa vas je poklical? Znamenja, ki nas usmerjajo, niso naključni dogodki, temveč gre za sinhrone povezave, ki se nepričakovano dogajajo v času in prostoru, brez kakršne koli vidne povezave. Naši gibi, glasovi in celo naše misli so vibracijski valovi. Oddajamo in sprejemamo le dogajanja, ki so na isti valovni dolžini.

Intuicija je to, kar vemo zagotovo, ne da bi zagotovo vedeli.

Nekateri ljudje, na primer indijanski šamani, vidijo sporočilo prav v vsem: od vremena do otroškega joka. Bistvo je, da takšno opazovanje in razmišljanje sproži zavedanje o lastni intuiciji. V resnici je vsaka stvar in vsak dogodek v našem življenju sinhronost. Vse je sporočilo.

Vaja: Katera beseda, slika ali dogodek izmed vsega tega, kar ste danes prebrali, videli in slišali, je najbolj izstopalo in se vam najbolj vtisnilo v zavest? Kako vam lahko to pomaga pri delu ali v življenju? Vprašajte intuicijo, kaj naslednji fizični dogodek, ki se vam bo zgodil, pomeni za vas v smislu tega, kdo ste in kaj počnete.

ZAUPANJE SAMEMU SEBI

Intuicija je to, kar vemo zagotovo, ne da bi zagotovo vedeli. Intuitivno sprejemanje odločitev pomeni zaupati samemu sebi kljub svoji negotovosti. Vse velike osebnosti in voditelje odlikuje močan občutek samozavesti. Dvom vase uničuje odločnost. Tudi če niste povsem prepričani sami vase, ravnajte, kakor da ste – četudi to pomeni slepo verovanje, prepričanje v vašo prirojeno sposobnost. Nikoli ne bomo vedeli, kako globoka je naša notranjost, in nikoli ne bomo mogli živeti polnega življenja, če se ne odrečemo svoji želji po »zagotovo vedeti«, preden sprejmemo neko odločitev.

Vaja: Ozrite se nazaj in poiščite tiste slutnje, ki so vas privedle do uspeha. Poskušajte se spomniti tudi trenutkov, ko niste zaupali intuiciji, in poglejte, kaj se je zgodilo.

OBČUTEK V TELESU

Naše telo nam vedno znova pove, kaj intuitivno občutimo, a se moramo naučiti prepoznati pomendoločenih telesnih znakov. Nekateri bodo našli odgovor v želodcu. Po tradicionalnem kitajskem prepričanju velja, da modrost izhaja prav iz tega organa. Ko začutite »metuljčke v želodcu«, bodite pozorni, kaj vam želijo povedati. Mrzel srh, ki nas spreleti, je za nekatere znak svarila, za druge pa pritrdilno znamenje. Občutek ščemenja ali prijetne toplote, ki se razleze po telesu, pogosto pomeni »zeleno luč«, medtem ko je moker znoj, ki nas oblije, znak za »stop«. Morda v določenih okoliščinah škrtate z zobmi, kar pomeni, da se počutite nelagodno. Na splošno velja, da bolezni – od glavobola do težav s srcem – pomenijo, da smo na napačni poti in da nekaj ni prav.

Vaja: Pomislite na neko nesporno resnico v svojem življenju, na primer vašo ljubezen do nekoga, ki ga imate radi. Kje v telesu občutite to resnico? Zdaj pomislite na popolnoma nasprotno stvar: čisto pomanjkanje ljubezni do osebe, ki jo imate radi. Kje občutite to neresnico? Zdaj veste, kje v telesu lahko intuitivno iščete resnico in kje prepoznate lažnivost.

D. N.

Knjiga: Povrnitev intuicije