Golenja razjeda pred prvo obravnavo s celično medicino ter sedem mesecev po njej

Triinšestdesetletna upokojenka, sladkorna bolnica, je novembra lani z zelo bolečo odprto rano zaradi Martorellovega ulkusa, golenje razjede na desni nogi, prišla na pregled ožilja v Novi val* v Ljubljani. Z arteriografom sta jo pregledala Aleš Homovec in Tatiana Makarova. Strokovnjak celične medicine in zdravnica. Po sedmih mesecih obravnave s celično medicino se ji je rana zaprla, gospa pa je srečna, ker nima več bolečin in lahko spet normalno hodi.

»Prva meritev prožnosti in pretočnosti arterij z medicinsko napravo Tensiomed Arteriographje pokazala, da ima gospa zelo slabo pretočnost najmanjših žilic – arteriol. Bile so močno zožene in nepretočne. Zato kisik in hranila niso mogli priti do razjede in jo zaceliti. Zaprte arteriole so bile pravzaprav tudi eden od vzrokov za nastanek rane na goleni. Imela je tudi izredno močne bolečine zaradi odmiranja živca. Pri golenji razjedi gre za kronične rane, ki se težko zacelijo in lahko povzročajo hude bolečine. Uradna medicina pomaga tako, da blaži bolečine s protibolečinskimi tabletami. Na rane daje razne gele. Mi pa smo najprej pomerili mikrocirkulacijo ožilja, ki je bila, kot rečeno, zelo poslabšana. Izboljšali smo jo s prehranskim dopolnilom Cardio plus, ki odpira drobne žilice po vsem telesu. Njihova skupna dolžina je velikanska, kot pot, dolga enkrat in pol okoli Zemlje. Prehransko dopolnilo Elastin plus je pomagalo zaceliti rano; v njem so snovi, ki celijo rane in hkrati ustavljajo odmiranje živca. Gospa ju je jemala redno vsak dan; zjutraj Elastin plus, zvečer Cardio plus,« razlaga Aleš Homovec.

Prehranski dopolnili Cardio plus in Elastin plus – plod dolgoletnih raziskav Nobelovih nagrajencev dr. Linusa Paulinga, dr. Luisa Ignarra, Roberta Furchgota in Ferida Murada, nadgrajenih z rešitvami celične medicine – se sinergijsko dopolnjujeta. Celična medicina je veja medicine, ki po naravni poti s pomočjo vitaminov, mineralov in aminokislin telesu zagotavlja najboljše možne količine naravnih in nujno potrebnih snovi.

RAZJEDA GOLENI

Upokojenka, ki ne želi biti imenovana, je, ko je bila še poklicno dejavna, opravljala sedeče delo. Meni, da je prav to pripomoglo k slabšanju ožilja. Ima tudi sladkorno bolezen tipa 2, ki jo povezujejo z načinom življenja in prehranjevanja. In visok krvni tlak.

Junija lani ji je na goleni desne noge, nad gležnjem, nastala rana. Najprej se ji je naredila temna pika, ki so jo ponoči spremljale bolečine, ko je ležala na boku, noga pa je bila pritisnjena ob odejo. Rana se je širila, bolečine so se stopnjevale. Oktobra so postale neznosne, najhuje je bilo od novembra do januarja. Bolečine ji ponoči niso dale spati.

Zdravniki so ji diagnosticirali Martorellov ulkus, za katerega niso vedeli natančnega vzroka, zato je bila na veliko pregledih. Ultrazvok ven ni pokazal težav v venah. Decembra je dobila antibiotike.

IZVEDELA IZ MISTERIJEV

Za možnost obravnave ožilja pri Alešu Homovcu je izvedela iz Misterijev, saj jih bere že veliko let. Prebrala je, da je uspešno pomagal veliko ljudem s hudimi težavami rok ali nog zaradi poslabšanega stanja srca in ožilja. Takoj po prvem pregledu je začela uživati Cardio plus in Elastin plus. Počasi se je začelo stanje na nogi izboljševati. Rana se ni več širila, ampak se je začela celo krčiti, bolečine so pojenjavale.

»Ko je bilo najhuje, sem ga poklicala, da mi je vlil upanja, da bo bolje. Že na drugem pregledu se je pokazalo izboljšanje. Na tretjem pregledu junija pa je bilo že zelo dobro. Od rane je ostal le temen madež, ki pa me ne moti, samo da ne boli več. Ugodno stanje bom še naprej vzdrževala s priporočenima prehranskima dopolniloma, ki blagodejno vplivata na vse telo, ne le na nogo,« pravi srečna upokojenka.

Eva Majnik

*01/320 77 56, info@vitalnotelo.si

Cardio Plus (250 g)

Elastin Plus