Maya Peron

»Nisem jaz izbrala vilinskih simbolov, ampak so vilinski simboli izbrali mene, da postanem njihov glasnik in jih ponesem v svet. Danes jih najdete že domala na vseh celinah sveta,« pravi Maya Peron, ambasadorka vilinskih simbolov. So ključi energij, ki nas uskladijo z energijo vrednote ali lastnosti, katero želimo pritegniti ali obdržati v svojem življenju. Odstranjujejo blokade in ko energija steče, se v nas odklepajo zmožnosti, ki se jih morda nismo niti zavedali.

Vilinski simboli vedno prinesejo rezultat, moramo ga le razbrati.

Kdaj in kako so vas vilinski simboli tako prevzeli?

Pred skoraj dvajsetimi leti, ko sem »brez razloga« vstopila v knjigarno, se mimo vseh razstavljenih knjig napotila k neki sredinski polici in brez razmišljanja v roke vzela knjigo KanDeLar – slovar vilinskih simbolov. Nisem vedela, kaj so, in se takrat tudi nisem posebej poglabljala v energije. Ko sem odprla knjigo, je bilo, kot bi skozi mene stekla nepojmljivo močna svetloba. Po vsem telesu sem začutila mravljince, imela sem občutek, kot bi mi nekdo z glave vlekel skalp. Občutki so bili tako močni, da je bilo samoumevno, da mora knjiga z menoj.

Tisto obdobje sem imela polno izzivov, zato sem se oprijela vsega, kar bi mi lahko pomagalo. Želela sem verjeti, da delujejo, čeprav nisem bila prepričana; s spoštovanjem, zaupanjem in previdno sem se začela spoznavati z njimi. Mojo analitično naravo je zagotovo prepričalo to, da je bila pojasnjena vloga vsakega posameznega gradnika, ki simbol sestavlja. Moj prvi izziv je bil, kako sploh izbrati pravega. To je pomenilo, da je treba pobrskati po sebi, se spoznati, ugotoviti, kje sem, kam hočem, kaj so moje vrednote, zakaj se mi dogaja, kar se. Ni treba, da se dela z njimi lotimo tako poglobljeno, a mene je nekaj vleklo.

Kako ste jih odkrivali?

V svojem ritmu in na svoj način. Najprej sem jih začela risati. Zase. In opazovati, če se kaj zgodi. In se je. Bolj ko sem se izobraževala, bolj sem spoznavala, kaj je energija, zakaj je fokus tako zelo pomemben, kaj je ustvarjanje, kako ustvarjamo. Vse bolj mi je postajalo jasno, da možnosti, da vilinski simboli ne bi delovali, sploh ni. Že ko ga narišemo in izrazimo jasno namero, usmerimo energijo in postanemo pozorni na tisto, kar v življenju želimo. In ne več na tisto, kar nam manjka oziroma česar se bojimo, kar ne želimo. Ko simbole bolje spoznamo, jih prepoznamo med tisoči drugih in dejansko začutimo, katero energijo kateri od njih nosi.

Od navdušenja sem jih začela risati na kamenčke in podarjati prijateljicam. In začeli so se klici: »To je noro! A veš, da res deluje! A veš, kaj se mi je zgodilo?« Zame je bila to velika potrditev. Uporabljala sem jih s še močnejšo vero in zagnanostjo, tudi ljudje okoli mene. Njihovo moč je nato potrdil prvi bioenergetik, pa Vili Poznik in za njim še mnogi drugi.

Nam zaupate kakšno osebno izkušnjo?

Eden prvih simbolov, ki sem si jih narisala, je bil simbol za varnost in zaščito (Tarin Alb), ki sem ga dala v predal družinskega avtomobila. Tam je bil tudi, ko se je zgodila huda prometna nesreča; popolnoma pijan voznik je čelno trčil vame in v mojega bivšega moža. V tej nesreči je bilo toliko srečnih naključij, da je jasno, da to niso bila. Nekaj let pred tem mi je vedeževalka napovedala izgubo tedanjega moža v prometni nesreči, kar me je spravilo v paniko. Šla sem še k astrologinji, ki mi je žal pritrdila, da za to obstaja zelo velika možnost. Čeprav s hudimi poškodbami in dolgotrajnim okrevanjem smo preživeli vsi. Po srečnem izidu in srečanju s tisto mehko svetlobo, ko sem imela občutek, da sem v nekem vakuumu in bi tam kar ostala, dvomov v vilinske simbole ni bilo več. Poiskala sem Marjetko Jeršek, avtorico vilinskih simbolov, uredila, kar je bilo treba glede avtorskih pravic, in se dogovorila za sodelovanje.

Kako, kdaj jih zdaj uporabljate?

Ves čas in v vseh okoliščinah. Na roki imam tetovirana simbola za ljubezen in notranji mir. Okoli vratu nosim ogrlico Zlatarne Celje z amuletom za srečo, ker tisti kanček sreče potrebuje vsak od nas. Na zapestnici imam simbol za bogastvo in na drugi simbol za svobodo. Ko sem letos poleti imela nesrečo v gorah – ki se je spet srečno iztekla! – in zelo poškodovano nogo, sem uporabila začasni tatu za zdravje, na prevezo pa sem si risala simbol za celjenje. V avtu in na nahrbtniku, ki je z mano na vseh zahtevnejših poteh, imam Vilinski krog, na katerem je osem simbolov. Vse ostale si rišem po potrebi – odvisno od cilja, namena in situacije. Sebe zdaj že tako dobro poznam, da hitro vem, kateri so pravi, na začetku pa sem potrebovala malo več časa, saj za uresničitev želje navadno en simbol ni dovolj.

Vilinski simboli delujejo na vseh ravneh.

Denimo?

Če si v življenju želite romantično zvezo, ne bo dovolj, če uporabite samo simbol za ljubezen. Odvisno je, ali partnerja že imate in želite zvezo zgolj osvežiti ali želite nekoga šele spoznati. Če ga že imate, boste najprej ugotovili, zakaj sta se oddaljila in kaj potrebujeta, da se med vama spet zaiskri. In zelo verjetno boste uporabili simbol za komunikacijo (Ke Lin), harmonijo (Shani Taer), nov začetek (Ilur Danai), strast (Ag Netam), romantiko (Kale Ina), privlačnost (Aurum Bei) in ljubezen (Amar Nat).Lahko jih izbirate tudi povsem po občutku in četudi izberete samo en simbol, bo veliko bolje, kot če ne bi uporabili nobenega.

Na katerih ravneh delujejo in ali vedno »prinesejo« rezultat, spoznanje?

Delujejo na vseh ravneh. Ni jih moč zlorabiti, niti pretentati energij. Rezultat prinesejo vedno. Je pa vprašanje, če ga razberemo in če smo dovolj vztrajni. Včasih mislimo, da si kaj želimo, a na koncu spoznamo, da so bile to le želje drugih. Včasih si kaj močno želimo, a se namesto tega začne dogajati nekaj drugega. Na to je treba biti pozoren, saj se pogosto zgodi, da imamo v sebi veliko preprek in nesnage, ki jo je treba košček za koščkom najprej počistiti, da energija steče in se želja uresniči.

Včasih hitimo in pozabimo, da je želja, ki se uresniči prehitro, prej prekletstvo kot darilo. Ker na spremembo, ki jo uresničitev potegne za sabo, še nismo pripravljeni.

Napačnih želja ni in prav vsaka je uresničljiva. Je pa odvisno, ali je to naša želja, kaj smo zanjo pripravljeni storiti in čemu smo se v zameno pripravljeni odpovedati. Veliko vlogo odigrajo vrednote. In sama se svojim vrednotam vedno trudim ostati zvesta, ker je to predpogoj za notranji mir in ubranost s seboj. Življenje se ne dogaja nam, ampak za nas, zato nas vsaka okoliščina usmeri na pot, ki si jo je naša duša izbrala pred rojstvom. Bolj ko se oddaljujemo od nje, več opozoril dobivamo in več težkih okoliščin se nam dogaja. Bolj ko smo usklajeni s sabo, lepše vse teče. V veliko pomoč so nam simboli za jasnost (Klira Bei), vrata dimenzij (Eglan Vin) in zaupanje (Elam Lin).

Tatjana Svete

Amuleti

Namizni koledar 2022 z vilinskimi simboli