Marija odgovarja

Gospa Marija je medij, ki je vrsto let odgovarjala bralcem revije Aura v rubriki »Pisma Mariji«, odslej pa bo odgovarjala tudi bralcem Misterijev. V rubriki »Marija odgovarja« bo odgovarjala na vaša vprašanja o težavi, ki vas pesti že dlje časa in ne veste, kako bi ji lahko bili kos.

Vprašanje strnite le v nekaj stavkov. Zraven pripišite šifro, pod katero bo odgovor potem objavljen, če in ko bo prišel v vrsto. Marija za svoje delo potrebuje vaše ime in priimek, ki pa ne bosta javno objavljena. Vprašanje nam pošljite na e-naslov: misteriji@misteriji.si.

Kako postavljati vprašanja, nam je gospa Marija sama povedala:

Bralec v vaših odgovorih dobi tudi »potešitev« zase …

Odgovor je namenjen človeku, ki sprašuje in ga na svoj način doume, sprejme ali pa tudi zavrne, ker preseganje lastnih pomanjkljivosti včasih preveč boli. Pomembno pa je, da se zaveda, naj iz odgovora sprejme samo to, kar zazveni v skladu z njegovim notranjim tihim glasom, ki mu svetuje, kako naj ravna. Odgovor ima namen podpreti ta notranji glas. Ker pa smo eno, je povsem razumljivo, da lahko v odgovoru vsakdo najde nekaj zase in to tudi uporabi kot življenjsko oporo.

Kakšna vprašanja vam lahko zastavijo bralci, s katerih področij?

Doslej sem prejemala vprašanja z različnih področij in se še ni zgodilo, da ne bi prejela odgovora. Na to, koliko je ta zadovoljil potrebo človeka, ne bi znala odgovoriti. Vem pa, da vsakdo prejme takega, kot ga trenutno potrebuje.

Misli mi v meditativnem stanju pritekajo od mojstrov, ki so se mi predstavili v sanjah in s katerimi se prej povežem.

Ker smo vsi eno, lahko v odgovorih vsakdo najde nekaj zase in to uporabi kot življenjsko oporo.

Ali lahko starši sprašujejo za svoje otroke in do katerega leta?

Pri zastavljanju vprašanj za svoje otroke leta niso ovira. Odgovor bo prišel in to vedno v skladu z namenom samega vprašanja. Če je to zlonamerno, ga odgovor ne bo podprl.

Katere podatke o osebi potrebujete? Ali odgovore jemljete iz akašne kronike, ki naj bi vsebovala informacije o vseh in vsem v vseh časih?

Potrebujem samo ime in priimek osebe, ki sprašuje. Ko se v meditativnem stanju posvetim delu, misli kar pritekajo. Ne sprašujem se, od kod – oziroma vem, da pritekajo od mojstrov, s katerimi se predhodno povežem. Mojstri so se mi predstavili v sanjah.

Ko je človek v stiski, v primežu strahu, neodločnosti ali žalosti, ne vidi izhoda iz težave. Zapisali ste, da »namen vsega hudega, kar človek doživlja, ni kaznovati, temveč ga prebuditi. Življenje nam je podarjeno za pridobivanje spoznanj, za duhovno prebujanje.« Kaj bi še povedali o tem?

Da smo se kot duhovna bitja podali v materialno izkušnjo s točno določenim namenom, ki smo se ga v zgodnjem otroštvu še zavedali, a nato zaradi specifičnosti materialnega sveta in bivanja v njem nanj pozabili. Redki so posamezniki, ki se tega vsaj deloma spominjajo. Vedeti pa moramo, da smo, kadar delujemo z namenom svoje inkarnacije, notranje močni in se zmoremo bolj ali manj uspešno spoprijemati z raznovrstnimi izzivi, česar končni cilj je širjenje zavesti.

Vsem bralcem Misterijev želim, da bi zmogli uspešno uresničevati svoje življenjsko poslanstvo, ki je v skladu z namenom duše in ne osebnosti.

Tatjana Svete

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 332 (marec 2021).

Ilustracija: M. Poljanik