AlkaLife

Trak lakmusovega papirja za določanje pH vrednosti za sekundo potopimo denimo v vodo, slino ali urin. Dobljeno barvo primerjamo s priloženo barvno skalo. Rdeče obarvano nakazuje kislinskost tekočine. Rumeno do svetlo zelenkasto je nevtralno. Temno zeleno do vijoličasto pa bazično ali alkalno.

Kislo in alkalno stanje se meri s pH skalo od 0 do 14. Vrednost pH 7 pomeni nevtralnost. Od 0 do 7 pomeni kislost, pH od 7 do 14 pa alkalnost. Naše celice za uspešno delovanje potrebujejo blago alkalen pH, to je malo nad 7. V različnih delih in organih je vrednost pH različna, saj je v vsaki fazi presnove v posameznem organu potreben drugačen odmerek kislin za optimalen potek neke funkcije. Zdrav človek ima pH krvi med 7,35 in 7,45. Kri se neprestano sama uravnava, da ne bi zapadla v presnovno kislost.

Za normalno delovanje presnove je nujno, da imamo uravnano kislinsko-bazično ravnotežje. Povečana zakisanost organizma je vzrok za vse degenerativne bolezni. Če v telesu pride do porušenega ravnotežja in začne telo skladiščiti kislost in strupe v večji meri, kot jih zmore izločiti, se pojavijo bolezni.

KISLO IN ALKALNO OKOLJE

Kislost in alkalnost organizma sta odvisna od hrane, ki jo uživamo. Ko je prebava zaključena, se glede na hranilne lastnosti prebavljene hrane ustvarjajo pogoji za kislost ali alkalnost v telesu. Preprosto povedano – alkalnost organizma je odvisna od tega, kaj jemo. Namreč, nekatera živila zakisajo kri in onesnažijo telo. Katera hrana zakisa in katera alkalizira, se poučimo v knjigi Alkalizirajte ali umrite, avtor je dr. Theodore Baroody.

PH V URINU IN SLINI

Stopnja pH v urinu služi kot kontrola kislinske stopnje oziroma uravnoteženja pH v telesu. Lahko nam pove, kako naše telo presnavlja alkalne minerale, kot so kalcij, magnezij, kalij in natrij. Ko postane telo preveč kislinsko, začne črpati te minerale iz vitalnih organov in kosti, da bi lahko nevtraliziralo in odstranilo kislino iz telesa. To je tudi eden glavnih razlogov za osteoporozo ter težave z zobmi, krhkimi nohti, izpadanjem las. Naš pH v urinu lahko niha od 6 do 6,4 zjutraj in od 6,4 do 7 zvečer.

Rezultat meritve pH v slini pa lahko pokaže aktivnost prebavnih encimov v našem telesu, še posebno v jetrih in želodcu; pH mora biti med 6,4 in 6,8.

A. Š.

AlkaLife kapljice

pH meter

Alkalizirajte ali umrite