Anna Paynich

Resničnostna zvezdnica, pisateljica, tantričarka in duhovna učiteljica Anna Paynich je nedvomno ženska, ki v Sloveniji podira tabuje in uspešno povezuje materialni svet z duhovnim. Kot modna kreatorka, ki se je kalila v Parizu, je napisala svojo prvo knjigo Blišč in beda modnega sveta. V drugi knjigi Ljubezen na izposojo, ki je izšla leta 2016 in je uspešnica na Amazonu, govori o svojem zunajtelesnem doživetju, ki jo je za vedno zaznamovalo. Njena zadnja knjiga Usodna energija pa temelji na resnični zgodbi devetdesetletne gospe iz Škofje Loke, ki je prvič začela doživljati orgazme pri šestinosemdesetih letih s trideset let mlajšim ljubimcem. Knjiga bo prevedena tudi v angleščino.

Trenutno kot coach za osebnostno rast vodi module, v katere vključuje svoje tantrično znanje in ljudem pomaga, da odkrijejo poslanstvo in razvijejo skrite potenciale. Tantra je zanjo način življenja, pa tudi vir energije in pomlajevanja. Uporablja jo za svoj žar, da lahko ustvarja. Priporoča jo ženskam, ki imajo, kot sama ugotavlja, precej blokirano spolno energijo.

Poklicno pot ste začela kot modna kreatorka …

V tujini sem petnajst let delala kot modna kreatorka. Največ v Parizu. Naredila sem magisterij iz moške mode. Potem so se začele bolezni. Tam ves čas nosiš maske. Si samo telo, pomembno je, kako si lep in kaj imaš. To me je začelo mučiti. Sprožile so se avtoimunske bolezni, najprej endometrioza. Imela sem šest operacij. Rekli so, da ne bom mogla imeti otrok. Vrnila sem se iz Pariza domov in videla, da tako ne bo šlo več. Odločila sem se, da bom zamenjala smer. Spoznavala sem različne zdravilne tehnike. Od theta healinga, reikija, refleksne masaže do tantrične masaže. Ko sem delala te tečaje, sem vedno pozdravila en delček sebe. Ampak ni bilo celostno. Potem sem končala tečaje za Access Consciousness in Access Bars. Imela sem polno certifikatov, začela sem zdraviti ljudi. Nisem vedela, kako se čistiš, in sem vse povlekla nase. Od vseh strank sem imela bolečine in bolezni, ki so jih oni pozdravili.

Na vas je močno vplivalo tudi zunajtelesno doživetje …

Pri zadnji avtoimunski bolezni, ki sem jo imela na pljučih, sarkoidozi, sem bila na robu smrti. Bila sem v bolnici, priključena na naprave, in sem zapustila telo. Prišla sem gor, nihče mi ni rekel »Pojdi nazaj«. Videla sem kot na zaslonu, kako bo z mojo hčerko, ki je bila takrat stara štiri leta, če mene ne bo. Bila je tako žalostna, da zaradi tega, ker jo je mamica zapustila, ni izpolnila svojega poslanstva. Sploh nisem razmišljala in sem se vrnila nazaj. Hčerka je božji dar. Z njenim očetom sva bila mesec dni skupaj, povedala sem mu, da ne morem imeti otrok, on pa si jih je želel. Z njim sem zanosila. Ko sem imela zunajtelesno doživetje, sem se zjutraj zbudila ne več priključena na naprave. Dali so mi odpustnico. Rekli so mi, da sem v redu. Pogledala sem skozi okno, zunaj je bilo vse zeleno. Bila je zeleno modra svetloba, vse je cvetelo, rdeče, roza, to so bile tako močne barve. Šla sem domov, preplavila me je brezpogojna ljubezen, imela sem vse rada, mravljico, ljudi … Ko je bil trideseti dan, sem šla spat. Zbudim se prvega. Vstanem, vse je bilo sivo. Ne, tako pa ne bom živela, sem si rekla. Šla sem meditirat. Rekla sem: »To ste mi dali, vrnite mi ta očala, drugače ne bom tukaj.« Zaslišala sem glas, da moram zdaj to najti sama. Ta očala so mi samo izposodili. To je bilo tako noro težko sprejeti. Bila je prava muka, knjigo sem dolgo pisala.

Ljudem pomagate najti njihovo poslanstvo, kako?

Začela sem kot life coach za osebnostno rast. Vodim skupine. Prvi proces je, da je treba najprej reprogramirati um. Tako kot v hipnozi; treba je sprostiti vzorce, ki nas ves čas vlečejo v isti krog. V modulu razložim, kako delujejo stvari. Potem pa dam v domači nalogi vprašanja, ki jih morajo sami raziskati. Eno je, denimo, katere vzorce ali prepričanja so imeli tvoji starši o denarju: »Denar je sveta vladar.« – »Skromnost je lepa čednost.« Ta prepričanja prevzameš v otroštvu in takih prepričanj imamo sto petdeset, potem so še podprepričanja. Tistih ne moremo kar izbrskati. Sama toliko delam na glavnih prepričanjih, da pridem tudi do podprepričanj, ki te držijo nazaj.

Kaj se ljudem dogaja po vašem trimesečnem, petmesečnem modulu?

Če hočejo graditi posel, jim pomagam tudi z marketingom. Najprej zgradijo sebe in najdejo, kaj sploh hočejo delati. Hipnoza jim pomaga odkriti poslanstvo, zakaj si sploh prišel na zemljo. Osmi teden odkrivamo poslanstvo: »Kaj si že delal in kaj si želiš delati in kako bi sploh prevedel to znanje, ki ga imaš, nekomu, da bi mu olajšal pot.« To so drobni koraki, ampak udeležencem se odpre. Ko zrastejo in so že tako očiščeni in postavljeni, pa gremo v tantro.

Kako v svoje delo vključujete tantro?

Večinoma pridejo v program zakonci, ki so v zvezah oziroma že dolgo poročeni in imajo krizo. Povedo, da itak ni več seksa, ni povezave, on živi kar po svoje, ni nobene privlačnosti. Ženskam v takem primeru rečem, počakaj, nehaj se ukvarjati z njim, najprej postavi in uredi sebe. V manj kot dveh mesecih sem dobila največ odzivov; ženska reče, da jo je začel kar ven vabit, pa vrti se okoli mene. »Ja, ker siješ, ker si drugačna.« Moški se samo odziva. Moški so nezahtevni. Samo ženska je tista, ki začne problematizirati …

Tantra je zelo pomembna za dolgo življenje, še zlasti za ženske.

Kaj svetujete ženskam, da zasijejo in se opolnomočijo?

Tantra je zelo pomembna. Tam je največ spolne energije, ki se lahko skreira ven. Za tantro moramo imeti čisto energijo. Če še vedno imaš vzorce in se še postavljaš, je namreč težje. Potrebuješ več časa, da narediš preboj navzgor skozi vse čakre. Lažje je, če si že postavljen, očiščen, umirjen, da si sam s seboj zadovoljen, hvaležen za vse. Najvišja oblika obilja je hvaležnost. Ženskam svetujem, da se ne ukvarjajo toliko z moškimi. Da začnejo pri sebi.

Tantra je pomembna za to, da spolno energijo usmeriš za svoj žar, da lahko ustvarjaš. So vaje, s katerimi dvigneš energijo iz maternice, kobrin dih je denimo zelo močna vaja, ki prebije vse … Ta dih pošlje ogenj skozi vse čakre do vrha glave. To izvajam zjutraj, ne zvečer, ker me preveč poživi. Čez dan me te vaje podprejo, da delam, cel dan sem v pogonu, v lepi energiji, moči, prizemljena.

V tantri imamo potem tudi obrede v paru. Imamo masaže, ženske naučim tantrične masaže. Ženske mi povedo, da je moški že zjutraj nasmejan. Na koncu so vsi srečni. Moj program ni, da rešujem partnerstvo, ampak posledično se to zgodi.

Tantra je zelo pomembna za dolgo življenje, še zlasti za ženske. Ko ženska doživlja orgazem, mora preprečiti, da energija ne gre ven. Zapre energijo in jo dvigne navzgor. Tako lahko doživlja verižne orgazme. Mene kar trese, ruka … Energijo dvignem navzgor v glavo, na vrhu se mi odpre snop. Včasih imam v glavi občutek, kot da bi bila na potopu petdeset metrov pod gladino morja … Slišim šumenje v glavi, pritisk dobiš … Glava me včasih boli kot da bi bila v drugi galaksiji. Tantro priporočam ženskam. Večinoma imajo zablokirano spolno energijo. Če delaš s tantrično energijo, se pomlajuješ, a moraš vaje redno izvajati.

Andreja Paljevec

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 341 (december 2021).

Usodna energija