reci ne

Po prebolelem covidu-19 imam težave s pomanjkanjem energije, prebavne motnje in težave s srcem. To traja že tri mesece. Prosim za nasvet.

Težav se ne boš takoj znebila, kar sama preprosto že veš. Pri odpravljanju le-teh ti bodo lahko dokaj uspešno pomagali strokovnjaki, in to predvsem alternativni, ki ti za vzpostavitev nekdanjega stanja ne bodo predpisovali samo kemičnih zdravil, kar ni njihova naloga. Poišči in sprejmi pomoč pri vseh, ki bodo v tebi prebudili in okrepili zaupanje v to, da se da marsikaj postoriti pri nastalih težavah. Težave so se kopičile že kar nekaj časa in covid-19 je samo pripomogel k temu, da so se le-te jasno izrazile zaradi splošne oslabelosti organizma. Zaradi tega je povsem razumljivo, da tako, kot so se počasi težave nabirale, preden so se izrazile na fizični ravni, se bodo postopoma in tudi počasi odpravljale, v skladu z zmogljivostjo organizma. Želja, da naj bi se kar čez noč umaknile, se ti ne bo uresničila. Zbrati boš morala vse sile potrpežljivosti in se junaško polotiti odpravljanja nastalih težav tudi tako, da ne boš poslušala in slišala samo nasvetov strokovnjaka, temveč da boš končno začela poslušati sebe, kar doslej ni bilo vedno prisotno v tvoji navadi. Vprašaj se, kdo je pomembnejši, ti ali dolžnosti, ki te že nekaj časa izčrpavajo in ne dopuščajo, da bi se nasmehnila življenju ter mu rekla DA! Oglej si, kaj je za tvoj življenjski obstoj nujno potrebno in te blagoslavlja z zadovoljstvom v obliki tihe sreče in kaj ni. Izloči vse, kar te ne osrečuje, kar te ne veseli, temveč te preprosto izčrpava. Naj to postori tisti, ki ga to veseli in osrečuje do te mere, da si upa trditi, da je zaradi tega vredno živeti. Dopusti vsakomur, da uživa na področju delovanja, ki mu je namenjeno kot poslanstvo, kar ga zato tudi neizmerno osrečuje. Prišel je čas, da marsičemu rečeš preprosto NE, ker te ne osrečuje. Doslej si bila prepričana, da moraš postoriti tudi to, kar te ne veseli oziroma vsaj deloma zadovoljuje. Zadovoljen človek ohranja zdravje, nezadovoljen pa ga troši oziroma izgublja. Tega pa niso krivi drugi oziroma njihove potrebe, temveč je za to odgovoren človek, ki je sklenil, da bo služil-pomagal na neustrezen način. Čestokrat sočloveku bolj pomagamo z odločnim NE kot pa pohlevnim DA. Odločen NE ga pripravi do tega, da zaključi s starim načinom delovanja in poišče novega, boljšega, ker mu je ta NE pomagal preseči staro navado, ki je železna srajca. Z muko jo bo slekel in prav tako ta muka ga bo nagradila, PREBUDILA v novo spoznanje, da je možno naloge razreševati na različne načine in nikakor ne na tuj način, ki mu pravimo izkoriščanje. Človeku je v navadi, da izkorišča vse do dne, dokler se ne sreča z odločnim NE. Tudi ti boš lahko doživela kakšen NE. Zoperstavi se mu, kadar boš jasno zaznala namen izrečene besede. Potrkaj na druga vrata in pogumno išči rešitev za izhod iz sedanjega stanja. Pri tem se zavedaj, da v resnici imaš samo sebe in da si edina, ki si s svojimi odločitvami lahko pomagaš in da te drugi pri tem lahko samo podprejo.

Privošči si več počitka in to predvsem v obliki prijetnega sproščanja, ki naj ne bo vedno povezano z dolžnostmi, ki jih imaš kot ženska. Poišči kaj novega, s čimer se doslej nisi ukvarjala zaradi pomanjkanja časa. Pokloni sebi čas in si tudi na ta način dovoli imeti rada sebe. V ljubezni do sebe boš našla moči, ki te bodo podprle pri celostnem zdravljenju. Srečno!