Energija Kundalini

Z energijo kundalini vzburite svojo moč za razsvetljenje. Kako se to počne, razgalja Shannon Yrizarry v knjigi Energija kundalini, ki je nedavno izšla tudi v slovenščini. Knjiga razkriva močne skrivnosti preoblikovanja energije. Odprete jih lahko s pomočjo joge, dihanja, meditacije, manter, astrologije in še česa. Kundalini mojstrica nas uči, kako okrepimo intuicijo, kako pustimo strahu oditi in kako izkusimo blaženost, popolno srečo, ki spreminja življenje. Opisuje kristale, esencialna olja in delo na čakrah. Z navodili iz knjige si očistimo negativno karmo, okrepimo imunski sistem, obvladamo tesnobnost in depresijo ter povečamo vitalnost; zaživimo kar najbolj izpolnjujoče.

Navodila za aktiviranje kundalini energije zajemajo vse, od meditacije do terapije z mrzlo vodo.

V knjigi je predstavljenih več deset praktičnih obredov, ki nam pomagajo uporabljati hrano, spanje, gibanje in koncentracijo za povečanje inteligence, energije in sreče. Branje te knjige nas prepriča, da pot do razsvetljenja ni tako zelo zapletena in težko razumljiva, kot se nam morda zdi. Povsem lahko si jo lahko razložimo s pomočjo telesnih mehanizmov.

Knjiga razsvetljuje področja, doslej namenjena samo gurujem. Nauči nas, kako naj doživimo globoko preobrazbo in uživamo v prebujeni energiji kundalini. Navodila za aktiviranje kundalini energije so praktična, a vendarle transcendentna. Zajemajo vse, od meditacije do terapije z mrzlo vodo, in še več: uporabo močne energije kundalini v našem vsakdanjem življenju. Iz knjige povzemamo avtoričine izkušnje.

NEZAVEDNO ZDRAVLJENJE

Ko sem se prvič srečala s konceptom energije kundalini, nisem mogla razmišljati o njej. Nisem bila prepričana, ali verjamem, da obstaja energija okoli telesa, in res nisem vedela, da se bo energija dvignila po moji hrbtenici in mi dala neko izkušnjo, ki odpre oči. Odkar sem začela svojo pot raziskovanja koncepta kundalini, imam že ogromno izkušenj, ki so v mnogih pogledih nadnaravne in globoke. Zgodbe, ki jih delim v tej knjigi, pomagajo utemeljiti nekatere koncepte in spoznati, kako vam lahko koristijo v resničnem življenju.

S kundalini jogo sem se prvič srečala v Newport Beachu v Kaliforniji. Znašla sem se v zelo nenavadnem razredu. Učitelj je nosil turban svetlih barv in v razred prihajal z velikim gongom, velikansko posodo čaja in blazino. Navajena sem bila, da pride učitelj v razred praznih rok, tako da se mi je to zdelo, milo rečeno, smešno. Ugotovila sem, da ne morem globoko dihati dlje časa, ne da bi občutila slabost, bila zadihana ali razdražena. Resnično nisem razumela bistva predavanja, ki se je nanašalo na aktiviranje čaker.

V naslednjih nekaj mesecih se nisem zavestno trudila, da bi se vrnila na ta tečaj, a sem nekako vseeno hodila vedno pogosteje; očitno je tam bilo nekaj, zaradi česar sem se vračala. Kot negotova dvajsetinnekajletnica sem se počutila zelo staromodno. Ljudje niso nosili seksi oblačil za jogo, kot sem jih bila vajena, temveč neumna oblačila, ki so izzivala moj ego. Podzavestno sem še vedno želela izstopati v skupini ali se vsaj počutiti, kot da sem v bližini privlačnih, kul ljudi. Še vedno je bila moja miselnost zelo toksična. Deležna sem bila toliko zdravljenja, a se tega sploh nisem zavedala.

RAZSTRUPLJANJE

Odpor do razreda sem čutila zato, ker je izzival vse moje najgloblje strahove. Nisem želela, da bi me imeli za »nekul«, in nisem videla smisla v tem, da bi se počutila slabo v razredu, kjer je imel učitelj na videz nerealna pričakovanja glede moje telesne moči, vzdržljivosti in strasti do preproste joge. To mi je dalo zagon. Nisem se zavedala, da me je vodil skozi razstrupljanje; posledica česar je bila moja slabost, ne pa posledica tega, ker bi počela karkoli narobe. Svoje težave sem projicirala v razred in jih presojala, a na srečo so me sodbe odvrnile le za nekaj tednov skupaj. Kmalu sem našla mir v petkovem večernem tečaju meditacije istega učitelja, kjer smo samo tiho strmeli v piko.

Zmedla me je ideja o energiji, a sem kljub temu začutila, da me privlači. Ugotovila sem, da sem učitelja po uri spraševala, ali ve za kak tečaj energijskega zdravljenja, kjer bi se lahko naučila več. Rekel je, da ga ima on, in dal mi je prvo vajo, ki sem jo morala narediti doma. Skrivnostno se je nasmehnil, pa rekel nekaj v smislu: »Ne vem, kako deluje, ampak res deluje.« To je bila precej zapletena krija obilja. Z veliko vsega naenkrat in s petimi različnimi deli.

V knjigi je več deset praktičnih obredov, ki nam pomagajo uporabljati hrano, spanje, gibanje in koncentracijo za povečanje inteligence, energije in sreče.

POLNJENJE ENERGIJSKEGA POLJA

Vpisala sem se v njegovo domačo šolo skrivnosti in nekako v tem času začela redno dnevno izvajati kundalini. Ta krija je spremenila stvari na načine, ki so se zdeli čudežni. Takrat sem bila natakarica. Običajno sem delala približno toliko kot drugi natakarji. Iz nekega razloga pa sem med izvajanjem te krije začela delati dosledno več kot drugi in vedno dobivala najboljši oddelek v restavraciji. To je bila ena prvih stvari, ki sem jih opazila na tem svojem štiridesetdnevnem popotovanju.

Nakar sem začela opažati, da v mojem oddelku vsak dan sedijo gosti z visokimi vibracijami. Zdravilci, slavne osebnosti in mistični ljudje so vedno jedli prav v mojem oddelku in pogovori in interakcije z njimi, ki sem jih imela dnevno, so postali zelo navdihujoči. Jasno se spominjam neke ženske, ki je menila, da me mora spoznati – bila je razlagalka sanj. Moj gost je bil tudi bralec dlani, ki mi je zelo natančno napovedal določene dogodke. Nenavadne izkušnje se tu niso ustavile. Skoraj ves čas sem prejemala darila in različne stvari brezplačno. Spomnim se, da so mi takrat prvič v kavarni rekli: »Na naš račun.« Šla sem k svoji frizerki, pa ni hotela sprejeti plačila. Potrkalo je na vrata. Bil je sosed, ki ga nisem poznala, predstavnik čevljarskega podjetja. V rokah je imel nekaj parov čisto novih čevljev, ki so bili po naključju moje velikosti in točno taki, kakršne sem potrebovala za delo. Te izkušnje so bile neposredna posledica polnjenja mojega energijskega polja in čiščenja negativne energije. Počutila sem se bolj energično in pozitivno. Imela sem tudi visoko raven ustvarjalnosti. Začrtala sem si knjige, ki sem jih želela napisati.

OKREPLJENA INTUICIJA

Ugotovila sem, da sem v štiridesetih dneh postala telesno močnejša in sem lahko podaljšala čas izvajanja vaje do 55 minut, kar je bil največji določeni čas zanjo. Takrat se je moja energija zares povečala in moja intuicija se je okrepila. Dlje ko sem vadila kundalini, bolje sem se lahko manifestirala in bolj pozitivne in ljubeče so bile moje izkušnje. To je v bistvu alkimiziralo moje življenje. Z veseljem sem znanje o sobagh kriji delila s sodelavko, ki je doktorirala na Berkeleyju. Potem ko je prvič izvajala krijo za obilje, mi je z veseljem pokazala darilo, ki ga je kar tako brez razloga prejela od svojega učenca.

Leta pozneje sem v Los Angelesu krijo za obilje delila s svojim krogom prijateljev. Eden od njih, basist v glasbeni skupini, se je odločil, da jo bo izvajal vsak dan. Kmalu se je znašel na turneji po svetu, živel v Malibuju, obalnem mestu, in veliko zaslužil. Potem ko je isto krijo vsak dan vadil že eno leto, mi je poslal v zahvalo, da sem ga s tem seznanila, 111 dolarjev. Vse do danes mu gredo stvari na bolje. V lasti ima dve hiši v Nashvillu. Na glasbenem področju je vse bolj uspešen, izdal je knjigo in dosegel izboljšanje v odnosih.

R. M.

Knjiga: Energija Kundalini