Za dr. Masaruja Emota (1943–2014), japonskega znanstvenika in raziskovalca vode, zaslovel je s fotografijami zamrznjenih kristalov vode, je bilo prvo merilo kakovosti vode njen lep videz. Najbolj kakovostna voda tvori kristale s popolno heksagonalno ali šesterokotno strukturo. Iz izkušenj je vedel, da zlomljena ali razpadla struktura kristala vode ni dober znak.

Vodni kristal Krsta pri Savici je tvoril celo sedem krakov, kar kaže prehod na višjo raven.

Dr. Masaru Emoto je kristaliziral različne vzorce vode in jih nato s posebno tehniko fotografiral. Naredil je na desettisoče fotografij in bralce njegovih knjig, v katerih je objavil najbolj značilne slike, sta prevzeli njihova lepota in grdota. Zanj je imela vsaka voda svoj obraz. V slovenščini sta izšli njegovi knjigi Sporočilo vode in Sporočilo vode in vesolja.

ŠESTEROKOTNA OBLIKA

Čista »zdravilna voda« ima v svoji osnovi šesterokotno strukturo, fotografije onesnažene vode pa imajo zmeraj popačene oblike. Voda spreminja svojo kristalno strukturo tudi glede na to, kakšne vrste glasbe ali zvokov ji predvajamo. Voda se odziva celo na izgovorjene besede. Kristali vode iz posode, na kateri je napis »hvala«, imajo zelo lepo, dobro uravnoteženo obliko. Povsem iznakažen in razbit pa je kristal vodnega vzorca, ki je izpostavljen besedam: »Ne morem te prenesti. Ubil te bom!« Fotografije kristalizirane vode pokažejo, ali je v vodi esenca kamilice; kristali se grupirajo v kristale z obliko cveta kamilice.

Ker se voda lahko odzove na človekove misli, je dr. Emoto sklepal, da lahko zavestno vplivamo na obliko vodnih kristalov. To je dokazal tudi budistični menih Kato Hoki, ki je v meditaciji celo spremenil šesterokotno strukturo vode v sedmerokraki kristal.

Emoto je odkril, da imajo vse snovi, pa tudi različni pojavi, lastno magnetno resonančno polje, ki ga lahko spektralno analiziramo in fotografiramo. Te fotografije dokazujejo, da je voda »živa« in da ima spomin.

Voda iz informiranega kozarca Longy lahko ustvarja kristale šesterokotne oblike.

V slovenski izdaji knjige Sporočilo vode sta vključeni tudi fotografiji kristalov vode slapa Savice, ki so ji predvajali zvočni posnetek Zdravljice in Krsta pri Savici. Kristal Krsta pri Savici je tvoril celo sedem rogljev oziroma krakov, kar kaže prehod na višjo raven.

STRUKTURIRANA VODA

V človeškem telesu krožita dva tipa vode: strukturirana in vezana voda. Strukturirano vodo najdemo v citoplazmi zdravih celic. Ima visoko topnost za telesne minerale. Strukturirana voda se skozi celične membrane zaradi svoje pravilne strukture prosto giblje po vsem telesu ter tako prehranjuje in čisti celice ter vzdržuje medcelične komunikacije. Vezana voda pa je tista voda, ki sčasoma postane fizično vezana na druge molekularne strukture in se zato ne more prosto gibati skozi celične membrane.

Ob rojstvu imamo visok odstotek strukturirane vode. Z leti se ta odstotek zmanjšuje in zaradi vse več vezane vode nastopijo strukturne spremembe v celičnem tkivu. Strukturirano vodo lahko dobimo z uporabo svetlobe, magnetov, spremembo temperature, kvarčnimi kristali, piramidami, zvoki ...

Prehajanje vode v celice je odvisno od velikosti vodnih skupkov in njihove oblike. Čim manjši so in čim bolj geometričnih oblik – heksagonalnih ali šesterokotnih, tem lažje prodirajo skozi debelo črevo in naprej v vse celice. Vodne molekule, ki so organizirane v majhne heksagonalne skupke, se prilegajo heksagonalnim kanalom v celičnih membranah in znotraj celic, tako da lahko v celice dostavljajo hranljive snovi in odplakujejo strupene. Torej, če hočemo izboljšati prehranjevanje in razstrupljanje celic ter medcelično komunikacijo, moramo uživati strukturirano vodo. Ta naredi v celicah in tkivih zdravo alkalno osnovo, ki onemogoča razvoj bolezni.

VODA IZ KOZARCA LONGY

Strukturirana voda je bila narejena po posebnem postopku tudi s slovensko-izraelsko tehnologijo SIILTEC. Po tej tehnologiji je informiran kozarec Longy, ki vodo pravilno strukturira. Voda iz tega informiranega kozarca lahko ustvarja kristale šesterokotne oblike, kar je po dr. Masaruju Emotu dokaz za njeno višjo kakovost. To sta s testiranjem vode po njegovi metodi potrdila raziskovalca Ernst Braun in Sarah Steinmann iz laboratorija Atelier für Kunst und Mystic (Wasserkristall.ch) v Uttigenu v Švici.

Voda, ki ima porušeno notranjo strukturo, bodisi zaradi mehanskih, kemičnih ali energijskih vplivov, ne more tvoriti šesterokotnih kristalov ali pa so ti poškodovani. Kozarec Longy pa vodo oživi in pripravi tako, da gre lažje v celice in bolje hidrira telo; taka voda tudi bolj odžeja. Ko voda teče skozi dolge ravne cevi do naših pip, se neha vrtinčiti. Pri tem se tvorijo grozdi vodnih molekul, ki se težko prebijajo po telesu. Kozarec Longy poskrbi, da v njem takšne strukture vode razpadejo. Le voda, katere molekule niso združene v grozde, lahko steče po cevkah mikronske širine v našem telesu. Za to mora telo molekule razdružiti, pri čemer porablja dragoceno energijo. Voda iz kozarca Longy pa telesu omogoča, da samozdravilno energijo uporabi za homeostazo ali uravnovešanje zdravja. Ko popijemo vodo iz kozarca Longy, zato začutimo, da imamo več energije. Z njo lahko odžejamo tudi domače živali in z njo zalivamo rastline.

HEKSAGONALNA VODA IZ KOZARCA LONGY

Pitje vode iz kozarca Longy obnavlja celice v telesu in podaljšuje življenje. V kozarec so namreč vtisnjene informacije peptidov. Ko te preidejo v vodo, tako informirana voda spodbudi oživitev in obnovo naših celic. Voda iz kozarca je bolj mehka in pitna, povzroča boljše razpoloženje, večjo energijo in vitalnost.

Peptidi v naših celicah podaljšajo telomere, ki se ob vsaki delitvi celice naravno skrajšajo zaradi staranja, vse pogosteje pa tudi zaradi sevanj in drugih negativnih vplivov iz okolice. Daljše ko so telomere, več zdravja in življenja je pred nami.

Pitje iz kozarca Longy – podobno kot peptidi in tudi izbrana hrana – narekuje ponovno rast telomer. To pomeni obnovo celic in organov ter zdravo in daljšo starost. Celice »oživijo« in telo si tako pomaga sámo. Prizadeti organi ali tkiva se obnovijo brez kemije in kirurgije. Močno zmanjša tudi genotoksičnost vode.

Kozarec Longy je naprodaj v paru, da lahko vodo iz njega pijete doma in v službi.

Eva Majnik

Kozarec Longy za daljše življenje (dva kozarca)