Antonina Rome

»Bioresonanca je vedno bolj prepoznavna kot naravna metoda zdravljenja in ni več le modni trend, saj je v Sloveniji prisotna že trideset, v tujini pa petinštirideset let. Zdravnik, ki pozna alternativne in komplementarne oblike zdravljenja, prepozna v bioresonanci združitev znanj tradicionalne kitajske medicine, akupunkture in homeopatije, zapeljane v sodobni čas elektronike. Združevanja teh znanj dodobra uporabljamo v naših centrih za pomoč bolnikom,« pravi zdravnica Antonina Rome, dr. med., ki vodi Center komplementarne medicine Bioresona.

Bioresonanca je odlična za odkrivanje povzročiteljev bolezni, ki jih medicina težje odkrije.

Bioresonanca je res že dobro uveljavljena v našem prostoru, čeprav ni del uradne medicine. Zdravljenje z zdravili ima veliko stranskih učinkov. Bioresonanca pa je metoda, ki pri obravnavi bolnikov uporablja frekvence, ki ljudem ne škodujejo. Odlična je za preventivo in odkrivanje povzročiteljev bolezni, ki jih medicina težje odkrije ali jih sploh ne more. Edina pomanjkljivost bioresonance je, da ni del zdravstvenega sistema in mora za pregled in terapije bolnik plačati sam. Vendar to ni taka težava, če na vrh seznama stroškov ali naložb najprej postavimo svoje zdravje in zdravje svoje družine. Svoje izkušnje z bioresonanco je z nami delila zdravnica, ki z bioresonanco prijateljuje že petindvajset let in nadaljuje tradicijo družine Rome.

Kako bi preprosto razložili delovanje bioresonance?

Živimo v času komunikacij in informacij, zato lahko razumemo, da tudi telo lahko deluje le tako, da celice med seboj komunicirajo, izmenjujejo informacije. Znanstveniki so dokazali, da celice med seboj komunicirajo s hitrostjo svetlobe. Informacije si izmenjujejo prek točno določenih frekvenc. V zdravem telesu teče izmenjava informacij neovirano in tako lahko vsaka celica in del telesa izpolni svojo nalogo. Če na telo delujejo škodljive snovi, kot so strupi, virusi, bakterije ali obremenjujoča sevanja, lahko njihovi obremenilni frekvenčni vzorci ovirajo komunikacijo med celicami. S tem pa je moteno tudi njihovo delovanje.

Kako se to kaže?

Sprva v obliki nejasnih in preobčutljivostnih motenj, zmanjšani zmogljivosti, kronični utrujenosti, pozneje pa že kot organske spremembe z različnimi simptomi. Ti se pogosto pojavijo tam, kjer je bila že prej neka šibkost, pogosto tudi dedno pogojena.

Kako s pomočjo naprave BICOM to zaznate?

Z napravo BICOM zajamemo tipične frekvenčne vzorce snovi in zelo hitro ugotovimo njihovo delovanje na bolnikovo telo. Vsaka snov – tako kot vsaka celica, del telesa, virusi, bakterije, pelodi in drugo – seva energijo, ki ima točno določeno specifično valovno dolžino ali frekvenco s posebnimi značilnostmi. Temu rečemo tudi frekvenčni vzorec. Pri terapiji z napravo BICOM zajamemo ta motilni frekvenčni vzorec in s tem ugotovimo, katere obremenitve bolniku povzročajo bolezen, na primer bakterije, virusi, elektrosmog, zobni material, alergeni …

Kaj točno naredi naprava?

Motilni frekvenčni vzorec spremeni v terapevtski frekvenčni vzorec in ga vrne v bolnika. Tako lahko zmanjšamo obremenjujoče frekvenčne vzorce in premagamo osnovno motnjo v telesu. Obremenjujoče snovi se sprostijo in izločijo iz telesa. Vzpostavi se samozdravljenje.

Kako poteka prvi pregled?

Najprej se z bolnikom podrobno pogovorimo, vzamemo natančno anamnezo, po potrebi naredimo tudi usmerjen fizikalni pregled ter izmerimo energijsko vrednost na akupunkturnih točkah na rokah. Z merjenjem energijskih vrednosti na elektroakupunkturnih točkah dobimo informacije o normalnih oziroma motenih energijskih vrednostih v tkivu ali na področju organa, ki je s temi točkami refleksno povezan prek sistema meridianov. S pomočjo elektroakupunkturnega testa ali testa s tenzorjem lahko dobimo tudi informacije o vplivu različnih snovi iz okolja in hrane na telo ter spoznamo, ali te snovi delujejo na telo zdravilno, nevtralno ali negativno. Na koncu naredimo osebni načrt zdravljenja.

Menda morate pred začetkom terapije najprej odpraviti negativne posledice cepljenj, zlasti za covid-19. Kakšne so posledice cepljenj in ali lahko te odpravite?

Ja, lahko jih odstranimo. Saj gre pravzaprav za informacije. To je tako, recimo, kot da sva medve dve celici, ki se pogovarjava in razumeva. Pa pride v sobo neka zelo negativna oseba, ki je zelo naporna in nama pokvari vzdušje. Čeprav ta oseba odide in je ni več v sobi, sva še vedno utrujeni od nje, še vedno čutiva njen vpliv. Potem pa vi prižgete lépo glasbo in počasi vpliv te osebe jenja. Torej ni nujno, da je cepivo še v organizmu, je pa pustilo svoje vibracije, ki jih potem mi z bioresonančno terapijo zbrišemo, da ne obremenjujejo več telesa. Če pa se človek spet cepi, se frekvenčne obremenitve spet naložijo v telo in ga obremenjujejo.

Kako potekajo terapije?

Pri terapiji z napravo BICOM bolniku, ki sproščeno sedi ali leži, terapevt namesti elektrode. Ena terapija običajno traja do 45 minut. Terapija je prijetna in popolnoma brez bolečin. Cilj terapije je, da izničimo vplive, ki povzročajo bolezen, in telesu povrnemo njegove samozdravilne moči.

Mora bolnik med terapijami sodelovati?

Tudi najboljša metoda zdravljenja in najboljši terapevt ne bosta imela uspeha, če bolnik ne pazi na prehrano. V tem času mu svetujemo, da ne je svinjine, ker ta obremenjuje limfni sistem, in sladkorja, ki škoduje črevesnim bakterijam in podpira s črevesjem povezane bolezni, oziroma pripravimo njemu prilagojen dietni načrt. Piti mora dovolj vode, od dva do tri litre navadne vode na dan. Med terapijo se sproščajo strupene in balastne snovi, ki se lahko izločajo prek jeter, žolča, ledvic, črevesja. To se lahko zgodi samo, če je telo dovolj hidrirano. Le z minerali revna voda lahko nase veže škodljive snovi, ki se sproščajo med terapijo. Zato je navadna voda najboljša pijača za razstrupljanje. Redno se mora tudi dovolj gibati.

»Cepivo v organizmu pusti svoje vibracije, ki jih mi z bioresonančno terapijo zbrišemo.«

Pri katerih težavah lahko pomaga bioresonančna terapija?

Kot podporna terapija je primerna za vse vrste zdravstvenih težav, saj odstrani moteče dejavnike, ki ovirajo samozdravilne moči organizma.

In kje jo uporabljate najpogosteje?

Pri naslednjih skupinah težav: alergije vseh vrst (astma, seneni nahod); krepitev imunskega sistema; akutna prehladna obolenja (nahod, gripa); obremenitve z glivicami, virusi, bakterijami; obremenitve z elektrosmogom, sevanji; bolezni prebavnega in urinarnega trakta; bolečine v sklepih in hrbtenici; poškodbe (opekline, zvini, zlomi); kronična utrujenost, depresija, stres; zmanjšanje telesne teže; tegobe v menopavzi in druge hormonske težave; odvajanje od kajenja; glavoboli, migrene; podporna terapija tumorjev.

Koliko terapij je potrebnih za izboljšanje počutja?

To je odvisno od bolnikovega zdravstvenega stanja, starosti, vrste in trajanja bolezni. Pogosto je za dolgotrajni učinek dovolj že nekaj obiskov. Ko se bolniku zdravstveno stanje izboljša, skupaj presodimo tudi o potrebnih obdobnih terapijah za vzdrževanje tega stanja.

Ali zaznate kake stranske učinke?

Bioresonanca je nežna metoda zdravljenja, zato stranskih učinkov ni.

Je primerna tudi za otroke?

Da. In otroci jo imajo zelo radi.

So kaka neugodna počutja po terapijah?

Utrujenost po terapiji, občutki toplote ali mrazu ter rahle vrtoglavice so odzivi na terapijo in večinoma hitro izzvenijo.

Tatjana Svete

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 359 (junij 2023).