Pogovarjanje z duhovi

»Odsvetujem vam sporazumevanje z duhovi, kadar ste pod vplivom alkohola. Manj čisti, manj bistri ko so vaši možgani in telo, več možnosti imajo negativne entitete, da se poigrajo z vami,« piše medijka Sterling Moon, avtorica nove knjige ARA založbe Pogovarjanje z duhovi. Članek in meditacijo povzemamo iz poglavja »Negativne entitete«.

Če redno prepoznavate svoja čustva in jim puščate prosto pot, hitro opazite, če na vas vpliva negativna entiteta.

Jasne misli se nanašajo tudi na vaše čustveno stanje. Zelo pogosto se zgodi, da v depresiji ali žalosti iščemo povezavo z duhovnim svetom. To je normalno, in komunikacija z duhom lahko zdravi. Vendar je pomembno, da težka čustva ne zameglijo naše sposobnosti natančnega zaznavanja tega, s čimer se povezujemo. Naslednje tehnike vam lahko pomagajo tako pri sproščanju močnih čustev kot pri odkrivanju, kdaj na vas vplivajo zunanje sile.

ČUJEČNOST ZA DUHOVE

»Dotaknem se te in pojdi« je tehnika čuječnosti, ki sem jo prilagodila za uporabo pri sporazumevanju z duhovi. Močna čustva nas zlahka preplavijo, kar mnogi občutljivi ljudje še predobro vedo. Žalost, jeza in strah nam lahko zavladajo, prav tako mešana čustva, ki se pojavijo v težkih okoliščinah. Ko na primer umre nekdo, ki smo ga imeli radi, lahko občutimo jezo zaradi same smrti, žalost, ker ga pogrešamo in krivdo zaradi stvari, ki smo jih pustili neizrečene. Med prebijanjem skozi ta močna čustva se lahko izgubimo v svoji glavi in srcu. To preprečimo tako, da se s temi čustvi ne borimo, temveč se jih dotaknemo in jim pustimo oditi.

Prihajanje močnih čustev opazimo, zato jih lahko preprečimo. Nekajkrat vdihnite in počakajte, se ustavite.

Izrazite, kaj čutite. Nekaj vprašanj za razmislek:

• Kakšno čustvo doživljate? Prevladuje eno samo čustvo? Ali gre morda za mešanico čustev?

• Kako se počutite telesno? Vas stiska v prsih ali vas boli glava?

• Kako ta občutek vpliva na vaše misli?

Priznajte svoja čustva in jim dovolite, da odidejo. Na glas recite: »Vidim te, [poimenujte čustvo]. Priznavam te, in lahko odideš.« Ali pa razširjeno: »Vidim te, prizadeto in jezno. Vem, da si prišlo zaradi tistega, kar je rekel šef na sestanku. Vidim te, spoštujem te, in zdaj lahko svobodno odideš.«

Opazujte, kaj se spremeni. Nekajkrat vdihnite, izdihnite in opazujte, ali se kaj spremeni.

Ta vaja je tako preprosta, da sem sprva težko verjela, da bo karkoli spremenila. A zgodilo se je nasprotno, doživela sem velike spremembe v svoji sposobnosti obvladovanja čustev. Pogosto že po minuti ali dveh čutim olajšanje v prsnem košu – kot da se čustvo razblini. Včasih pa se pojavi novo, ki zahteva nov krog te meditacije. Priporočam vam, da to vadite vsak dan, dokler vam ne postane povsem samoumevno.

ČUSTVA OD DUHOV

Ko se dotaknete svojih čustev in jim rečete, naj odidejo, včasih ne odidejo, pa vseeno pride do sprostitve. Včasih se to zgodi zato, ker ta čustva niso vaša lastna. Možno je, da na vas vpliva nekdo v vaši okolici, bodisi živ ali mrtev.

Negativne entitete, kot so nizkoenergijska bitja in demoni, se hranijo z energijo živih. Uživajo, ko vplivajo na misli, čustva in dejanja ljudi, svojih tarč. Če redno prepoznavate svoja čustva in jim puščate prosto pot, boste veliko hitreje opazili, če na vas vpliva kaj neprijetnega.

Sterling Moon

Knjiga: Pogovarjanje z duhovi