Neubria sleep

Kakih dvajset do štirideset odstotkov odraslih ne spi prav dobro. Hude težave s spanjem naj bi imela kar vsaka četrta Slovenka, pa vsak šesti Slovenec. Težave se močno povečajo s starostjo in prispevajo k večji utrujenosti. Zdravniki za to pogosto predpišejo zdravila, ki pa imajo tudi neželene stranske učinke. Kaj pa če bi v spanec potonili s pomočjo zelišč in konoplje?

Med dobrim spancem se telo pregleduje vse do celične ravni ter obnavlja in popravlja škodo.

Prespimo kar tretjino življenja, zato je spanje podcenjen življenjski eliksir. Spanje nam lahko podaljša življenje. Ponoči se telo pregleduje in popravlja škodo. Možgani se obnavljajo. Če telesu tega ne omogočimo, trpi naša duševnost. Spati moramo dovolj dolgo, da smo zjutraj spočiti in čuječni. Najbolje je, da spimo »v enem kosu«, brez nočnega vstajanja. Spanec mora biti tudi dovolj globok, da je krepčilen.

Slab spanec povezujejo z debelostjo, sladkorno boleznijo, boleznijo koronarnih arterij in srčno-žilno smrtnostjo. In zmanjša imunski odziv, zaradi česar smo bolj dovzetni za okužbe, ki dodatno zmanjšajo kakovost spanja. Nekatere motnje spanja, kot so obstruktivna spalna apneja in motnje vedenja med spanjem pri hitrem premikanju oči, so povezane s kognitivnimi motnjami, demenco in večjim tveganjem za možgansko kap. Slabo spanje lahko povzroči skrajšan reakcijski čas, moteno presojo in kognitivno motnjo, ki je po učinku podobna zastrupitvi z alkoholom.

MED SPANJEM …

Med kakovostnim spanjem se vse možganske funkcije na novo oblikujejo, telo pa se pregleduje vse do celične ravni ter obnavlja in popravlja škodo. V spanju so naši možgani zelo dejavni. Sanje so neka oblika dražljaja za obdelavo podatkov. Sanjamo vselej, tudi če se sanj ne spominjamo.

Sanje so tudi dokaz, da se večina telesnih funkcij ponoči ne ustavi in da podzavest »melje« naprej. Zakaj jih torej ne bi zavestno usmerili v rešitev kakega težkega problema?Tik preden zaspimo, zastavimo svoji podzavesti vprašanje. Izberimo takšno, ki zahteva ure razmisleka, saj bo imela naša podzavest več ur časa, da se ukvarja z iskanjem odgovora! A preden zaspimo, o tem problemu ne smemo razmišljati.

KONOPLJA ZA SPANJE

Povezava med spanjem in konopljo je dobro proučena. Konopljo se že tisočletja uporablja za izboljšanje spanja v ajurvedski medicini, danes pa znanost potrjuje smotrnost takšnega pristopa. CBD uravnava dnevno-nočni ritem in pomaga vzpostaviti ali obdržati notranje ravnovesje, s čimer pripomore k boljšemu spancu. Vsrkavanje kanabinoidov izboljšamo, če jih zaužijemo po obroku, bogatem z maščobami.

ZELIŠČA ZA SPANJE

Rastlinska mešanica Neubria SLEEP je naravna kombinacija hmelja, kamilice, melise in žafrana, ki pomaga zmanjšati stres in podpira sprostitev. Tudi njena kombinacija magnezija, vitamina D in folne kisline podpira zdrav spanec. Triptofan pa spodbuja nočno nastajanje naravnega hormona spanja melatonina.

A. Š.

Neubria – SLEEP (60 kapsul)

Cebeden GOOD NIGHT – formulacija za spanje (10 ml)