Blazina za zemljenje

V Misterijih smo že pisali, da »zemljenje« – blagodejno povezovanje golega telesa neposredno z zemljo ali s pripomočki za zemljenje – okrepi cirkulacijo ali krvni obtok. To pa dvigne telesno temperaturo, ki jo imamo ljudje pogostokrat prenizko. Z dvigom temperature se razširijo žile, zato se poveča pretok krvi in s tem preskrba telesa s kisikom in hranili.

Obuti smo izolirani in energijsko podhranjeni; kot bioelektrična bitja se moramo spet povezati z zemljo, da si povrnemo energijo in zdravje

To je v poskusu z blazino za zemljenje, ki jo je imela testna oseba pod računalniško tipkovnico in miško, z merjenjem s termografsko kamero v medicinskem centru Futuristic Clinic, že pred časom potrdil hrvaški zdravnik dr. Zvonimir Zore.

Kako pomembna je zadostna telesna temperatura, se lahko poučimo v knjigi Podhlajenost – kuga današnjega časa nemškega zdravilca Uweja Karstädta. Ne moremo biti zdravi, če ne dosežemo svoje »delovne temperature«, ki je med 36,7 in 37,3 stopinj Celzija. In ker nas veliko precej presedi pred računalnikom, lahko ta čas koristno uporabimo za uravnavanje telesne temperature. Blazino damo pod tipkovnico tako, da se je stalno dotikamo z podlahtjo in zapestji. Lahko pa se tudi sezujemo in imamo na blazini bose noge. Seveda lahko obe uporabljamo tudi menjaje – enkrat pod rokami in drugič pod nogami, ali pa istočasno dve blazini. Vedno pa naj bo blazina v stiku z golo kožo.

Le gola koža lahko pride v stik z zemljinimi elektroni, kar je bistvo zemljenja. Prosti negativno nabiti elektroni iz zemljine površine ali pa iz blazine za zemljenje prodrejo v telo ter onesposobijo zdravju škodljive pozitivno nabite proste radikale, katerim manjka elektronov.

ZEMLJENJE VEŽE PROSTE RADIKALE

»Prosti radikali ali reaktivne kisikove spojine so povzročitelji kroničnih vnetij, ta pa so osnova za degenerativne bolezni sodobnega človeka. Ob zemljenju elektroni potujejo skozi prevodno telo na mesto, kjer jih manjka. Poiščejo proste radikale in se z njimi povežejo,« v knjigi Zdravilna moč zemlje – čas je, da se sezujemo razlaga avtorica Ajša Kranjc.

Bosonoga hoja ter sedenje, stanje ali spanje na tleh so človeštvu dolgo omogočali, da elektroni s površja zemlje nemoteno prehajajo v telo. Telesni organi, tkiva in celice so se lahko električno uravnali. Obuti pa smo izolirani in tako energijsko podhranjeni. Spet se moramo povezati z zemljo, da bi si kot bioelektrična bitja povrnili energijo in zdravje, še poudarja avtorica.

Ponovno pa objavljamo tudi opozorilo Igorja Šajna (Stavbnabiologija.si), preden se prvič odločite za zemljenje:

»Vse električne inštalacije, na katere bo zemljenje priključeno, mora predtem pregledati strokovno usposobljen izvajalec elektro stroke. Pri nekaterih starejših električnih inštalacijah se zemljenje prek električnih vodov odsvetuje. Na splošno velja, da je najboljše zemljenje tisto, pri katerem je povezava speljana neposredno do zemlje in ne prek elektrovodov.«

E. M.

Blazina za zemljenje (za delo z računalnikom)