Zeolit plus

Marca že diši po pomladi, torej je že čas za pomladno razstrupljanje telesa. Pozimi jemo več mastne in težje prebavljive hrane, gibljemo pa se manj, zato se v telesu kopičijo obremenjujoče snovi. Vse več ljudi za čiščenje telesa uporablja zeolit, kamen vulkanskega izvora. Ta zlahka vsrka težke kovine, rakotvorne in radioaktivne snovi, herbicide, pesticide, ostanke zdravil, alkohola, nikotina … in jih odplakne iz telesa. Polovi tudi bolezenske bakterije in viruse, preden ti preidejo v krvni obtok.

Zeolit je »popolna spužva«, ki vsesava strupene težke kovine, in ionski izmenjevalec.

Redno vsakodnevno razstrupljanje in čiščenje je tudi najboljše pomlajevalno sredstvo in omogoča ne samo, da staranje ustavimo, temveč da se deloma celo vrnemo v prejšnje stanje.

KAMEN ŽIVLJENJA

»Vulkanska kamnina zeolit je s svojo izjemno sposobnostjo razstrupljevanja pravi blagoslov za današnjega s škodljivimi snovmi zastrupljenega človeka,« v knjigi Kamen življenja – kako lahko vulkanska kamnina zeolit klinoptilolit reši vaše življenje in vaše zdravje! piše avstrijska zdravnica dr. Ilse Triebnig, ki je knjigo napisala skupaj z avstrijskim novinarjem Ingomarjem Schwelzem.

Opisujeta ga kot popolno spužvo, ki vsesava strupene težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij in cezij, in ionskega izmenjevalca. Zaradi posebne zgradbe ima namreč zeolit izjemno veliko specifično notranjo površino: en gram ima površino do tisoč kvadratnih metrov. Koktajl tega, kar posrka na svoji poti skozi naše telo, se praviloma izloči iz telesa z blatom v enem dnevu. V zameno pa zeolit telesu odda ione zaželenih kovin, kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij. Telo pa jemlje mineralu le tiste ione in le toliko, kolikor jih dejansko potrebuje. Odvečni zeolit se izloči iz telesa, zato ga ni mogoče predozirati.

Zeolit je znanstveno zelo dobro raziskan. Posebno dobre rezultate so opazili pri razstrupljanju, hitrejši obnovi telesa, sladkorni bolezni, težavah z jetri, slabokrvnosti, tumorskih obolenjih, težavah v prebavnem traktu in kožnih obolenjih. Nadaljnje raziskave so pokazale opazno izboljšanje imunskega sistema in možganske dejavnosti. Blagodejne učinke so ugotovili pri celjenju ran in negi kože. Dober vpliv ima na tvorbo hrustanca in kosti.

Te odlične rezultate dosežemo le z naravnim, aktiviranim zeolitom.

UPORABA

Eno čajno žličko prahu raztopimo dvakrat dnevno v kozarcu vode, soku ali zmešančku. In popijemo. Najbolje zjutraj na tešče in zvečer pred spanjem. Čez dan pijemo vodo v zadostnih količinah. Prof. dr. Karl Hecht, nemški raziskovalec zeolita, ki dnevno zaužije pet do deset gramov zeolita, svetuje, da med njegovim uživanjem vsako uro popijemo kozarec vode. Preventivno kuro svetuje štirideset dni. Presledek do obrokov naj znaša vsaj pol ure. Jemanje pred obroki izboljšuje učinek pri mineralih, vitaminih, encimih in drugih koristnih mikroprehranskih snoveh. Poživila, kot so alkohol, nikotin in kofein, lahko omejujejo njegovo delovanje. Zeolit ne vpliva na zdravila, je pa priporočljivo, da ga jemljemo dve uri po njihovem zaužitju.

Z njim lahko čistimo in pomlajujemo tudi obraz. Dvema ali trem čajnim žličkam dodamo vodo, da dobimo primerno kremasto zmes; da je bolj gosta, ji lahko dodamo malo medu. Nanesemo na obraz in po dvajsetih minutah speremo z vodo. Masko si lahko naredimo dvakrat na teden.

A. Š.

Zeolit+ v prahu (250 g)

Zeolit+ v prahu (400 g)