Zlato krepi telo in duha

Včasih so kralji in knezi (ne)vede poskrbeli za svoje odlično zdravje, ko so pili iz kozarcev z zlatimi obrobami in jedli iz krožnikov, okrašenih z zlatom. Tako so na eleganten način vsrkali majhne količine te dragocene kovine, ki je okrepila samozdravilne moči telesa.

Telo potrebuje zlato pri povečani aktivnosti obrambnega sistema; ob visoki vročini ga lahko vsrka prek kože pod poročnim prstanom.

Ljudje so bili vedno navdušeni nad zlatom. A ta dragocena kovina ni le za razkošje in okras, temveč ima tudi močan blagodejni učinek na telo, um in dušo.

NEPOGREŠLJIVO SKOZI ZGODOVINO

Stari Egipčani in Grki ter prvi perzijski in arabski alkimisti so ga uporabljali kot zdravilo. V srednjem veku je nemška opatinja sveta Hildegarda iz Bingna (1098–1179) svoje bolnike zdravila s to drago kovino. V štirinajstem stoletju je nemški učenjak Konrad iz Megenberga v Knjigi narave zapisal, da zlati prah zdravi gobavost ter da z zlatom obdelane rane ne otečejo. Nekoliko pozneje je švicarski alkimist in zdravnik Paracelsus (1493–1541) izrekel svoj znameniti stavek: »Od vseh eliksirjev je zlato za nas najvišje in najpomembnejše. Telo ohranja neranljivo. Zlato, ki ga pijemo, zdravi vse bolezni, obnavlja, popravlja.«

V novejšem času zlato ponovno uporabljamo v znanosti, medicini in zdravilstvu.

Nemški zdravnik Samuel Hahnemann (1755–1843), utemeljitelj homeopatije, je z dragoceno kovino zdravil bolnike s srčnimi boleznimi in depresijo. Načelo homeopatije, da se podobne stvari zdravijo s podobnimi stvarmi, je potrjeno z dejstvom, da človekovi možgani in srce vsebujejo zlato v majhnih količinah. Očitno je, da ga organa za pravilno delovanje nujno potrebujeta. Nemški mikrobiolog Robert Koch (1843–1910) je prav tako ugotovil, da lahko zlato v obliki kalijevega zlatega cianida uspešno uporabljamo v boju proti bacilom tuberkuloze.

ZLATO IZ POROČNEGA PRSTANA

Telo potrebuje zlato pri povečani aktivnosti obrambnega sistema; tedaj ga vsrka prek kože, če mu je na voljo. To lahko opazimo, če imamo visoko vročino in na roki nosimo zlat prstan. Ko vročina po dveh, treh dneh pade, lahko pod prstanom opazimo črnkastosrebn sijoč madež. Telo je namreč med vročino iz prstana posrkalo zlato, da bi se lažje bojevalo zoper vnetje in bakterije v telesu. Sled kovine se pojavi, ker je poročni prstan običajno zlitina iz več kovin, ne le zlata. Srebro in baker iz zlitine se izločita na kožo pod prstanom, zlato pa skozi kožo preide v telo.

Če dva meseca uživamo zlato za zdravljenje, odstrani nežlahtne kovine in služi kot transport, ki odstrani žlindro in živo srebro iz telesa.

OKREPI SAMOZDRAVILNE MOČI TELESA

Zlato je za človeški organizem nedvomno zelo pomembno:

• Ima nadzorno funkcijo v ravnovesju mineralov. Podobno kot srebro deluje antibakterijsko in protivnetno, zato je odlično zdravilo za zdravljenje revmatizma.

• Kot kovina je zlato prevodno, kar je zelo pomembno pri »živčnih dejavnostih« in električnih procesih pri prenosu informacij v telesu. Vpliva na energijsko in vodno ravnovesje telesa.

• V črevesju lahko prevzame različne naloge. Če dva meseca uživamo zlato za zdravljenje, odstrani nežlahtne kovine in služi kot transport, ki odstrani žlindro in živo srebro iz telesa. Spodbuja komunikacijo med celicami.

• Pozitivno vpliva na vsebnost melatonina in preprečuje nastajanje strdkov v krvi. Zlasti ob visoki obremenitvi telesa z elektromagnetnim sevanjem zlato zelo dobro podpira organizem in pozitivno vpliva na žlezni sistem in presnovo.

KOLOIDNO ZLATO

Pravijo, da je zlato kot eliksir, ki podaljšuje življenje in upočasnjuje staranje. Atomi zlata imajo močno energijo, ki je podobna energiji človeškega telesa, zato jo lahko vnesejo v vsako celico našega telesa. Čisto koloidno zlato zato aktivira ali izboljša celično energijo vlaken, kosti, kože in sluznic ter izboljšuje živost celotnega organizma. To omogoča velikost nanodelcev v koloidnem zlatu, ki je dva do sto nanometrov. Koloidno zlato nasičuje celice s kisikom in hranilnimi snovmi. Ima lastnosti, ki spodbujajo življenje ter krepijo zlasti imunski, srčno-žilni in živčni sistem.

Koloidno zlato omogoča splošni občutek dobrega počutja in dviga raven energije. Telo sprosti in poveča njegovo vitalnost. Okrepi organizem in izboljša njegovo naravno obrambo pred boleznimi. Deluje protivnetno. Lajša bolečine. Izboljšuje delovanje možganov, osredotočenost, spomin, spodbuja duševne dejavnosti in delovanje uma. Spodbujalo naj bi celo inteligenco. Pomaga pri stresu, glavobolu, migreni. Zmanjšuje občutljivost na vremenske vplive. Izboljšuje delovanje žlez. Krepi imunski in živčni sistem, uravnava pulz in telesno temperaturo. Pomaga pri zmanjševanju modric in oteklin po udarcih in alergijskih reakcijah po pikih žuželk. Pa tudi pri tesnobi in depresiji. Nekateri ga uporabljajo za lajšanje težav pri Alzheimerjevi in Parkinsonovi bolezni, ker vpliva na ožilje in živčevje.

Izjava uporabnika: »Koloidno zlato redno pijem že več let. Spijem ga zvečer, pred spanjem, ker umiri živčni sistem in ker imam potem močnejše sanje, močnejšo povezavo s samim seboj in vesoljem. Shranjujem ga proč od mobitela in elektromagnetnih sevanj, da se ne onesnaži s frekvencami.«

SLOVENSKO KOLOIDNO ZLATO

Koncentracija slovenskega koloidnega zlata je približno 99 ppm, velikost delcev zlata pa 0,0001 mm. Poreklo zlata: Zlatarna Celje. Čistost zlata: 999,9. Kakovost potrjena na Institutu Jožef Stefan. Barva: rdeče zlata. Destilirana voda, 250 mililitrov.

Uporabljamo ga za pitje (en zamašek na dan) in za kožo. Če ga nanesemo na opekline, modrice, se koža hitreje regenerira, ker spodbuja mitozo (delitev celic).

A. Š.

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 350 (september 2022).

Koloidno zlato (250 ml)