BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vitamin C knjiga

Koliko askorbinske kisline ali V-vitamina na dan potrebujemo, ugotovimo tako, da določimo raven svoje črevesne tolerance. Črevesna toleranca je količina vitamina C, ki jo še lahko zaužijemo, ne da bi dobili pospešeno prebavo. Vzemimo ga vsako uro en gram in ko opazimo neprijetne učinke na črevesje (plini, napenjanje in tekoče blato), ga imamo dovolj.

Preberi več
2. 04. 2024 13.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

peptidi

V Misterijih smo julija 2022 predstavili izkušnjo našega sodelavca: »Po dvajsetdnevnem jemanju kapsul Cardio 3 Plus s peptidi za srce, žile in jetra – so otekline z mojih nog izginile. …« Preverili smo njegovo stanje po skoraj dveh letih.

Preberi več
2. 04. 2024 11.48 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

100 vprašanj in odgovorov o limonah

Z enim od najbolj dostopnih superživil na planetu lahko krepimo zdravje jeter, možganov, srca, sečil, preprečujemo raka, uravnavamo sladkor v krvi, podpiramo zdravje ščitnice in se borimo proti drugim tveganim boleznim.

Preberi več
2. 04. 2024 10.03 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Betaglukan

Betaglukan je ena od učinkovin, ki najbolj pomagajo imunskemu sistemu delovati bolje, ga prebuditi. Po izsledkih raziskav v zadnjih štirih desetletjih pomaga preprečiti dva najpogostejša razloga za smrt: raka in srčno-žilne bolezni. Na Japonskem je odobren kot zdravilo za raka na želodcu in črevesu že od leta 1983.

Preberi več
19. 03. 2024 10.03 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Komplet za čiščenje črevesja

Ob začetku leta se radi zaobljubimo, da bomo začeli živeti in jesti bolj zdravo. Dobro pa je, da najprej razstrupimo svoj organizem. In čiščenje naj se vedno začne v črevesju. Naturopatinja dr. Hulda Clark, ki je to raziskovala šestdeset let, je priporočila 25-dnevni protokol ...

Preberi več
13. 03. 2024 08.48 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

PhytoPower - odlična hrana za naš mikrobiom

Zdravje možganov in možganske bolezni so zelo povezani s tem, kaj pride v naše črevesje. Kar se danes dogaja v našem črevesju, določa naše tveganje za številna nevrološka obolenja! Tako ameriški nevrolog in nutricionist David Perlmutter v knjigi »Zdravi možgani: moč črevesnih mikrobov za zdravje in zaščito vaših možganov – za vse življenje« opisuje ključno vlogo človeškega mikrobioma na naše možgane. A ne le na možgane. Na vse telo, saj brez njih ne moremo obstajati.

Preberi več
5. 03. 2024 14.30 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Kako znižati visok krvni tlak brez zdravil

Visok krvni tlak škoduje zdravju. Če ga ne zdravimo, krajša življenjsko dobo. Pogosto ga prepozno odkrijemo. Z odgovori na naslednja vprašanja lahko določite osebno tveganje zanj. Test vam daje oporne točke pri presoji, ali si morda ne kopljete jame z žlico, telesno nedejavnostjo …

Preberi več
1. 03. 2024 08.33 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjiga Življenjski slog, ki razveljavi bolezni

Kaj vas navdihuje, da bi živeli še en dan, še leto, desetletje? Morda bivanje ob vaših ljubljenih? Ali kaj, česar se želite naučiti, izkusiti ali doživeti? Kaj, kar bi radi delili z drugimi, jih naučili? Ali pa klic k pomoči, podpori in skrbi za druge?

Preberi več
21. 02. 2024 13.25 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjiga Skrivnostni svet luninih men in mrkov

»V času mrkov mnogi ljudje njihov vpliv čutijo že nekaj dni prej in nekaj dni zatem, zato si vzemite 7–8 dni predaha, nekaj dni pred in za mrkom,« svetuje astrologinja Irena Stopar v svoji knjigi Skrivnostni svet luninih men in mrkov ...

Preberi več
13. 02. 2024 12.49 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Peptidi_Werner Ulrich in Vladimir Khavinson

Peptidi so plod raziskav vodilnih ruskih znanstvenikov v Inštitutu za bioregulacijo in gerontologijo v Sankt Peterburgu. Vodi ga prof. Vladimir Khavinson, ki ima največ patentov na svetu s področja pomlajevanja in izboljšanja zdravja. O peptidih smo se pogovarjali z Wernerjem Ulrichom, direktorjem podjetja Peptid Bioregulator Europe AB iz Švedske.

Preberi več
6. 02. 2024 15.26 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Hladna svetloba lajsa boreliozo

Ameriški znanstveniki na veliko preizkušajo, kako vse bi pomagali ljudem, ki trpijo zaradi bakterije borelije oziroma borelioze. Povzemamo članek o tem, kako lahko bližnja hladna infrardeča svetloba omili težave zaradi zastarane borelioze.

Preberi več
17. 01. 2024 09.27 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zdravljenje z rdečo svetlobo – knjiga in LED-panel

Terapija z rdečo in bližnjo hladno infrardečo svetlobo dokazano pospešuje obnovo tkiva, zmanjšuje vnetje in edeme, povečuje pretok krvi in zmanjšuje bolečine. Njena prednost je, da jo lahko s priročno LED napravo izvajamo tudi sami doma.

Preberi več
27. 12. 2023 08.48 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Vitamin C – knjiga in kapsule

Kolagen je beljakovina v telesu, ki daje moč in strukturo koži, kostem, mišicam in kitam. Danes ga na veliko oglašujejo v najrazličnejših oblikah. Vendar je bolj smotrno, da telesu dodajamo gradnike, s katerimi lahko sámo tvori kolagen. Vitamin C je pri tem nepogrešljiv

Preberi več
20. 12. 2023 11.41 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjiga Priročnik za upočasnitev staranja

Pesimisti imajo bistveno krajše telomere, katerih dolžina vpliva na dolgoživost celic in našega življenja. Nasprotno pa nas optimizem varuje pred stresom in prezgodnjim krajšanjem telomer. S testom preverite, ali ste optimist ali pesimist.

Preberi več
20. 12. 2023 08.09 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Darinka Klemenc

»Osamljenost je bolezen. Nalezljiva bolezen, na katero nismo razvili odpornosti, ker se nam prehitro dogaja. In po psihiatru Manfredu Spitzerju je to bolezen s smrtnim izidom,« opozarja Darinka Klemenc iz društva »Srebrna nit – združenje za dostojno starost«. Z njo smo se pogovarjali o epidemiji osamljenosti med starejšimi, ki je zelo prisotna tudi v Sloveniji.

Preberi več
29. 11. 2023 15.34 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Romana Čolić s svojo knjigo Izstopi iz izgorelosti

»Dolgo me nič ni ustavilo, a nekega dne ni šlo več – ustavilo me je telo,« pravi Romana Čolić, nekdanja vrhunska športnica, rokometašica, danes pa je magistrica zakonskih in družinskih študij ter psihoterapevtka, ki je tudi sama doživela izgorelost.

Preberi več
28. 11. 2023 12.47 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Boštjan Jančar

»Izdelki iz konoplje danes postajajo ogromna industrija. Slovenija bi bila lahko v samem svetovnem vrhu glede konoplje, tako glede znanja, raziskav, predelave, poljedelstva, vendar brez urejene zakonodajne podlage to ni možno. Zaradi tega smo do pred kratkim svoje izdelke prodajali samo v tujino,« pravi naš sogovornik, raziskovalec na področju kemijskih tehnologij in doktor znanosti dr. Boštjan Jančar, vodja tehnološkega oddelka v slovenskem podjetju PharmaHemp.

Preberi več
25. 10. 2023 11.35 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjigi Zeleno kmetovanje in Permakulturni vrt

Tudi v Sloveniji se vse bolj uveljavlja spoznanje, da zemlje ne smemo prekopavati. Najprej poglejmo, zakaj naj na domačem vrtu tega ne bi več počeli. Pri tem sta nam v oporo dve Arini knjigi: Zeleno kmetovanje in Permakulturni vrt.

Preberi več
10. 10. 2023 10.55 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

tvorba_vitamina_d_pozimi

Ker se vitamin D3 na koži tvori le pod vplivom UVB-žarkov, ki Slovenijo dosežejo samo v času od 5. aprila do 5. septembra, ga moramo s prehranskimi dopolnili uživati vsaj sedem mesecev – od septembra do aprila. Glede na nujnost vitamina D za telo in ker se tudi poleti večinoma zadržujemo v zaprtih prostorih, pa vse leto.

Preberi več
4. 10. 2023 13.25 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Neubria sleep

Hude težave s spanjem naj bi imela kar vsaka četrta Slovenka, pa vsak šesti Slovenec. Zdravniki za to pogosto predpišejo zdravila, ki pa imajo tudi neželene stranske učinke. Kaj pa če bi v spanec potonili s pomočjo zelišč in konoplje?

Preberi več
3. 10. 2023 09.22 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Priročnik za zdravo prehranjevanje

Zastrupitvi s hrano največkrat botrujejo neprevidnost in slabe navade v kuhinji. Izpolnite ta test, če želite izvedeti, koliko veste o pravilni uporabi in pripravi hrane. Možnih je več pravilnih odgovorov.

Preberi več
26. 09. 2023 12.10 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjiga Samooskrbna shramba

V priročniku "Samooskrbna shramba" dobite zelo podrobne napotke, kako na najboljši možni način shranimo viške naših pridelkov. Shranimo lahko tudi vse tisto, kar poškodujeta neurje in toča, saj poškodovano (še) ni pokvarjeno in gnilo.

Preberi več
19. 09. 2023 08.48 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Prosteros Strong

Drobnocvetno vrbovko, korenino koprive, maco, med, koprivo, korenino pljučnika, baziliko in origano Dušan Kovač, s posebnimi postopki, v katerih združuje stara zeliščarska znanja z ajurvedo, spremeni v prehranski pripravek, namenjen moškim

Preberi več
13. 09. 2023 08.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Priročnik za upočasnitev staranja

Le kdo si ne želi živeti kar najbolje čim bolj mladostno do stotega in še čez? Tu nam priskočijo na pomoč telomere. Pomagajo ohranjati zdravje, preprečevati kronične bolezni in izboljšati naše počutje.

Preberi več
12. 09. 2023 11.00 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjiga Osamljenost

Osamljenost je nespoznana bolezen. Pred vami sta zato dva vprašalnika, s katerima boste ugotovili, ali drvite v osamljenost in boste lahko pravočasno ukrepali.

Preberi več
12. 09. 2023 08.48 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Anita Šupe

Med knjigami Ara založbe, ki ste jih bralci najbolje sprejeli, je knjiga »Resnice in laži o hrani« hrvaške nutricionistke Anite Šupe. V njej je razblinila mit o škodljivosti maščob in holesterola ter mit o blagodejnosti žit in sladkorja.

Preberi več
11. 09. 2023 18.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Mit o demenci

»Milijoni bolnikov naj bi imelo neozdravljivo Alzheimerjevo bolezen, a imajo v resnici bolezen, ki je ozdravljiva,« v knjigi Mit o demenci trdi angleški zdravnik dr. Vernon Coleman. Ocenjuje, da bi lahko vsaj polovico ozdravili v tednu ali dveh.

Preberi več
6. 09. 2023 11.57 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Urin kot zdravilo

Nekoč so zdravilci popolnoma obvladovali razbiranje sporočil seča. Nekateri to dobro obvladajo tudi sedaj. Barva, vonj, struktura in okus urina jim povedo, kaj je narobe s človekovim zdravjem. Ko boste prebrali ta članek, boste lahko tudi sami ugotavljali, na kaj vas lahko opozori urin.

Preberi več
21. 06. 2023 07.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Slovenski čebelar Franc Šivic ljubi čebele

Med vse pogosteje uporabljamo ne le za hrano, marveč tudi za preprečevanje in lajšanje telesnih in duševnih tegob. Zato smo znanega čebelarja Franca Šivica prosili, da nam odgovori na vrsto vprašanj. Nabralo se je 110 odgovorov, ki smo jih strnili v knjigo Kaj zdravimo z medom

 

 

Preberi več
25. 04. 2023 09.51 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Hujšajmo – Avtosugestivni zvočni program

Trdna odločitev, da bomo začeli hujšati, je temeljni pogoj učinkovitega hujšanja. Ker je boj proti lakoti vsakdanja nadloga vsakogar, kdor hujša brez ustrezne avtosugestije, ki spremeni odnos do hrane, ne gre tako lahko

Preberi več
25. 04. 2023 08.25 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Avtosugestivni zvočni program »Ne kadim več«

V Sloveniji še vedno kadi skoraj vsak četrti odrasli. Več kot polovica želi prenehati s kajenjem, a jih veliko v prvih nekaj poskusih ni uspešnih. Pri Ara založbi smo za vse, ki bi radi prenehali kaditi, izdali avtosugestivni program Ne kadim več, s pomočjo katerega se je pred leti precej ljudi osvobodilo odvisnosti od cigaret.

Preberi več
18. 04. 2023 09.48 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zeolit plus

Marca že diši po pomladi, torej je že čas za pomladno razstrupljanje telesa. Vse več ljudi za čiščenje telesa uporablja zeolit, kamen vulkanskega izvora. Ta zlahka vsrka težke kovine, rakotvorne in radioaktivne snovi, herbicide, pesticide, ostanke zdravil, alkohola, nikotina … in jih odplakne iz telesa. Polovi tudi bolezenske bakterije in viruse, preden ti preidejo v krvni obtok.

Preberi več
29. 03. 2023 13.08 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Priročnik za zdravo prehranjevanje

Ko beseda nanese na hujšanje, imamo vsi pripravljene izgovore, zakaj nam še ni uspelo. Nekaterih se zavedamo, drugi so skriti v naši podzavesti. Podajamo vam test desetih izgovorov za hujšanje, ki jih je proučil angleški zdravnik Vernon Coleman. Poiščite tiste, ki vas najbolj mučijo, in jih poskušajte s pomočjo zdravnikovih nasvetov preseči.

Preberi več
29. 03. 2023 09.54 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Damir Škripec Larisseger

Zaradi dihanja skozi usta namesto skozi nos imamo mnogi krive zobe in čeljusti, deformirana usta, zakrnelost obraznih kosti … O tem je napisana zajetna knjiga Dihaj ameriškega raziskovalnega novinarja Jamesa Nestorja. Temu pa močno pritrjuje tudi slovenski zobozdravnik Damir Škripec Larisseger. Otrokom in tudi odraslim ne le svetuje, marveč jih tudi opremlja s pripomočki in jim nudi trening za popravo deformacij. Z njim smo se pogovarjali v prostorih naravnega biološkega zobozdravstva ZZAD v Ljubljani.

Preberi več
22. 03. 2023 13.17 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Vrata v zdravo dolgo starost

Da bi bilo naše življenje ne le dolgo, marveč tudi čim bolj zdravo, je pametno, da za to kaj storimo že danes. In med prvimi koraki, ki vodijo v zdravo in dolgo starost, je spoznanje naše genetske slike. DNK analizo opravijo na Inštitutu za DNK analize v Ljubljani. Na podlagi ugotovitev desetin in desetin analiz nam pripravijo pisne osebne napotke za zdravo in dolgo življenje ter nas o vsem tudi poučijo. Začne se tako, da jim oddamo vzorce naše sline. Rezultate »managerske DNK analize«, kot so poimenovali ta pregled, dobimo v treh tednih.

Preberi več
25. 01. 2023 15.04 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Terapevtska LED svetilka z dnevno svetlobo

V decembrskih Misterijih smo predstavili terapevtsko LED svetilko z dnevno svetlobo, ki ublaži zimsko depresijo. Kar nekaj bralcev nam je navdušeno sporočilo, da jim svetilka izboljšuje razpoloženje in dviguje raven energije. Tudi izsledki raziskav potrjujejo, da je lahko svetlobna terapija pri blaženju zimske depresije enako učinkovita kot antidepresivi.

 

 

Preberi več
25. 01. 2023 15.00 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Ozonirano olje za žvrkljanje PurO3

»Žvrkljanje olja je preprosto, neškodljivo in poceni ter je zagotovo ena najmočnejših oblik samozdravljenja. Najočitnejši rezultat so bolj zdravi zobje in usta. Že samo zaradi tega se žvrkljanje izplača,« se v knjigi Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje navdušuje avtorica Barbara Černe.

 

Preberi več
25. 01. 2023 14.50 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dušan-Portatis Kovač in naravno zeliščno hranilo za imunski sistem, izdelano v podjetju NANDIKA.

Dušan-Portatis Kovač, lastnik podjetja NANDIKA, združuje starodavna znanja iz slovenskega zeliščarstva z znanjem ajurvede ter informira svoje pripravke prek meditacije in indijskih obredov. Pripravlja povsem naravne pripravke, ki poleg divjih zelišč vsebujejo še izvlečke zdravilnih gob, sadja in zelenjave ter krepijo imunski sistem in vračajo moč in energijo.

Preberi več
25. 01. 2023 14.21 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Jabolčni kis Angerer

Kis ni pomemben le kot začimba, ampak krepi odpornost in pomaga premagovati težave, ki danes obremenjujejo ljudi zaradi hitrega načina življenja. Začne pa se z jabolki. Navodila za ustvarjanje jabolčnega kisa povzemamo iz knjige Jabolčni kis avtorjev Tatjane in Aloisa Angererja.

Preberi več
25. 01. 2023 14.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Lipoproteini Ales Homovec.jpeg

Pogosto slišimo, da kak mlad človek umre zaradi srčnega napada. To se zgodi tudi športnikom v odlični kondiciji. Morda je imel kdo neodkrito prirojeno srčno težavo. A je zelo verjetno, da je imel povišano raven lipoproteina a, malo znanega krvnega dejavnika, ki prizadene približno enega od štirih do petih ljudi.

Preberi več
25. 01. 2023 14.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Voda zdravi z vodo

En razlog za debelost je tudi dehidracija ali pomanjkanje vode v telesu. »Niste bolni, žejni ste, ker Telo kliče po vodi!« V tem stavku je Robert Osterman, avtor priročnika za zdravljenje z vodo »dr. Voda – zdravi z vodo« združil naslova knjig dveh največjih svetovnih avtoritet, ki sta oznanjala resnico o pomembnosti količine in kakovosti vode za človeka in vsa bitja na zemlji: Telo kliče po vodi Fereydoona Batmanghelidja in Šokantna resnica o vodi (Shocking Truth About Water) dr. Paula Bragga.

Preberi več
25. 01. 2023 13.56 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Ročni nebulator

Dr. Thomas Levy v knjigi Hitro okrevanje po virusni okužbi opisuje dokazano pot do boljšega zdravja in odprave vseh življenjsko nevarnih virusnih bolezni. V središče cenovno vsakomur dostopnega in hitrega vračanja zdravja postavlja vodikov peroksid, ki je temeljito raziskan; njegova uspešna in varna uporaba je opisana kar v osemdeset tisoč znanstvenih člankih. Odličen je v partnerstvu z vitaminom C, saj popolnoma dopolnjujeta drug drugega.

Preberi več
18. 01. 2023 08.55 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

ionski magnezij Eidon

Veliko ljudi na pomanjkanje magnezija pomisli le ob mišičnih krčih in nehotnih trzljajih vek. A magnezij je bistveno bolj pomemben za naše zdravje in počutje. Carolyn Dean, ameriška zdravnica in naturopatinja, avtorica svetovne uspešnice Čudež magnezija (The Magnesium Miracle), pravi, da nas varuje pred boleznimi srca, možgansko kapjo, osteoporozo, sladkorno boleznijo, depresijo, artritisom in astmo ter vse te bolezni tudi lajša. To pa res ni kar tako!

Preberi več
27. 12. 2022 15.50 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

DMSO se splošno prodaja tudi kot mazilo v veterini.

DMSO bi morali imeti doma v priboru za prvo pomoč, saj takoj zmanjša bolečine, je močan analgetik in prepreči vnetje. Splošno ni razširjen le zato, ker gre za naravno snov, preprost drevesni izvleček, ki se ga ne da patentirati.

Preberi več
7. 12. 2022 12.50 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Magnezij – pozabljeni varuh srca in ožilja

Ste pogosto izčrpani, razdražljivi, imate krče, slabo spite, imate glavobole, motnje srčnega ritma, visok krvni tlak, osteoporozo, slabe zobe? Ključ do več energije, življenjskega poleta in dobrega počutja je vsestranski mineral magnezij.

Preberi več
7. 12. 2022 10.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Športniki smoli mumie pravijo »eliksir rekordov«.

Blagodejni mumie je rjavo črna visokogorska smola z ostrim vonjem, ki deluje baktericidno in protiglivično ter izboljšuje psihofizično počutje. Zaradi svojih izjemnih učinkov na telo je bila od nekdaj zelo dragocena surovina, dražja od zlata, uživali pa so jo lahko le cesarji.

Preberi več
6. 12. 2022 08.41 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Irena Rotar peptidi

»Najlepša hvala za članek o peptidih, učinkovinah, ki res pomagajo,« nam je sporočila Irena Rotar iz Savinjske doline, dolgoletna bralka Misterijev. Ko ga je prebrala, se je takoj odločila, da jih bo tudi sama preizkusila. Z nami je podelila svojo izkušnjo, ki jo ima po treh mesecih uživanja peptidov.

Preberi več
23. 11. 2022 08.57 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

AlkaLife

Trak lakmusovega papirja za določanje pH vrednosti potopimo v vodo, slino ali urin. Dobljeno barvo primerjamo s priloženo barvno skalo. Rdeče obarvano nakazuje kislinskost tekočine. Rumeno do svetlo zelenkasto je nevtralno. Temno zeleno do vijoličasto pa bazično ali alkalno.

Preberi več
22. 11. 2022 08.40 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Jaka Sotlar

Invalidi, ljudje z telesnimi, duševnimi, intelektualnimi ali senzoričnimi okvarami, ki jih različne ovire omejujejo, da bi enako kot drugi polno sodelovali v družbi, se srečujejo tudi s težavami s seksom, ki je vsekakor njihova pravica.

Preberi več
5. 10. 2022 12.16 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Iridologija - Pregled

V očesni šarenici, irisu, so zaznavne sledi naših preteklih in sedanjih bolezni, pa celo zaznave prihodnjih bolezni. Tega ni mogoče videti s prostim očesom, pač pa s posebno kamero, iridokamero. Iridodiagnostiko nam je razgrinjal iridolog in bioresonančni terapevt Daniel Đorđević iz Lah medikal centra s Klanca pri Komendi.

Preberi več
28. 09. 2022 10.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Mineralne kroglice

Vrečico z raznobarvnimi mineralnimi kroglicami najprej za minuto speremo pod tekočo vodo, da jo aktiviramo. Nato jo potopimo v vrč vode, počakamo pet minut in že je alkalna, to je bazična, z minerali obogatena voda pripravljena za pitje. Na dan spijemo nekaj kozarcev take vode.

Preberi več
28. 09. 2022 09.01 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Kaj sporočajo stopala

Na naših stopalih se na različnih predelih zrcalijo vsi telesni organi v obliki con. Vsaka je povezana z delovanjem posameznega organa. Vsak organ, in tudi celotno naše telo, ima čisto svojo govorico, tiho, jasno in logično.

Preberi več
27. 09. 2022 08.59 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Samomor ni rešitev - Urška Mihoci

V času novega koronavirusa se je med mladimi število poskusov samomora povečalo kar za trideset odstotkov. Urška Mihoci je v knjigi Vredno je živeti spregovorila o svoji izkušnji ter o tem, kaj mlade najbolj spravlja v duševno stisko, da pomislijo na najhujše.

Preberi več
20. 09. 2022 10.08 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Prof. Vladimir Khavinson

»Po dvajsetdnevnem jemanju kapsul Cardio 3 Plus – v njej so združeni peptidi za srce, žile in jetra – so otekline z mojih nog izginile. Dodatni vzglavnik za lažje dihanje v jutranjih urah je postal odveč. Po hoji po stopnicah ne potrebujem več nekajsekundnega premora, da neham loviti sapo. Zdravil za izločanje vode ne jemljem več. Znaki popuščanja srca so izpuhteli … Peptide sem jemal tri tedne, zdaj pa imam pol leta premora. Potem bo verjetno dvajsetdnevno jemanje peptidov treba ponoviti …« To ni zgodba, ki bi si jo izmislili na oglasnem oddelku proizvajalcev peptidov, temveč resnična zgodba sodelavca iz našega uredništva. Tako učinkovitega zdravila oziroma prehranskega dopolnila ni preizkusil še nikoli, pa teh res ni bilo malo.

Preberi več
30. 08. 2022 10.06 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Spalna maska Glo to Sleep

Da bi se lahko prepustili spancu, moramo svojo možgansko dejavnost upočasniti – na stanje alfa valov, da v naš um in telo zdrsneta sproščenost. Pri tem nam lahko pomaga Glo to Sleep, mehka maska, v kateri se pokažejo svetlobne črtice.

Preberi več
30. 08. 2022 09.01 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

GABA

Zaradi trenutnih nepredvidljivih razmer v svetu je veliko ljudi vznemirjenih. Če dodamo še bolezen covid-19, je rezultat prevelika dejavnost možganov z izčrpavanjem in čezmerno napetostjo. V svetu se kot pomoč pri tem stanju ponuja GABA.

Preberi več
10. 05. 2022 09.27 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Priročnik za zdravo prehranjevanje

Znanstveno je dokazano, da nič na tem svetu, niti tobak ne, nima tako močnega vpliva na nastanek raka kot ravno hrana. Ocenjujejo, da je 30 do 60 odstotkov raka zgolj posledica tega, kar jemo. Kaj in kako naj jemo, da bi bili zdravi, pa tudi, kako naj hujšamo in kako naj hujšajo naši otroci, je Vernon Coleman, licencirani zdravnik z dolgoletnimi izkušnjami s področja splošne medicine, napisal v knjigi Priročnik za zdravo prehranjevanje (Meso povzroča raka).

Preberi več
4. 05. 2022 10.59 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Doc. dr. Tanja Bagar

Konoplja je glede na pestrost njenih učinkovin pravi »ferrari« rastlinskega sveta. Vsebuje prek tisoč učinkovin, med njimi izjemno pestrost kanabinoidov, ki imajo izreden potencial v medicini,« pravi mikrobiologinja in raziskovalka doc. dr. Tanja Bagar z Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA.

Preberi več
3. 05. 2022 08.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Kronično pomanjkanje vitamina C

Strokovnjaki za ortomolekularno medicino so prepričani, da bi morali C-vitamin uvrščati med pomembna hranila, ki jih potrebujemo v velikih količinah, ne pa med vitamine, ki jih jemljemo v majhnih odmerkih. Torej kot vsakodnevno hrano, ne pa kot prehransko dopolnilo.

Preberi več
26. 04. 2022 12.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Bene Behrič

Bralci ste nas opozorili na večji porast borelije, kar nam je potrdil tudi zeliščar Bene Behrič. S to zelo inteligentno bakterijo, ki botruje boreliozi, se je boril dvajset let, dokler je ni ukanil s tinkturo iz divje ščetice. Z bakterijo borelije nas lahko okužijo ne le klopi, temveč tudi drugi insekti. Po deležu okuženih prebivalcev z borelijo je Slovenija v samem svetovnem vrhu. Večina okuženih se sploh ne zaveda, da ima številne zdravstvene težave prav zaradi borelije. O tej tihi epidemiji smo se pogovarjali z izkušenim zeliščarjem iz Spodnjih Stranj pri Stahovici pod Veliko planino.

Preberi več
29. 03. 2022 10.24 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Probiotiki, imunski sistem in rak

Splošno mnenje o probiotikih je, da urejajo prebavo. A probiotiki poleg krepitve imunskega sistema in zaviranja patogenih bakterij tudi preprečujejo kar 90 odstotkov vseh obolenj. Imajo tudi podporno vlogo pri zdravljenju raka s kemoterapijo.

Preberi več
23. 03. 2022 10.04 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Laktoferin ščiti pred širokim naborom virusov.

Raziskave so dokazale učinkovito delovanje laktoferina proti številnim virusom. Deluje tako, da pomaga blokirati vdor virusov v celice in okrepi moč imunskega sistema za odpravo virusne okužbe.

Preberi več
11. 03. 2022 08.58 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Liposomski glutation

V času virusov in naraščanja nevrodegenerativnih bolezni se je dobro spomniti, da zvečamo raven najmočnejšega človeku lastnega antioksidanta v telesu. Glutationa. Glutation je dokazano glavna obramba celic pred poškodbami zaradi prostih radikalov.

Preberi več
2. 02. 2022 12.43 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Belinal Immuno

V najnovejši študiji o Belinalu, vodnem izvlečku iz vej kočevske bele jelke, so slovenski raziskovalci ugotovili, da Belinal deluje tudi kot prebiotik. Prebiotiki so hrana za probiotike, koristne bakterije v naši črevesni flori …

Preberi več
1. 02. 2022 12.35 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Mag. Petar Papuga

V Sloveniji naj bi po ocenah imelo demenco okoli trideset tisoč ljudi. Kakšna je preventiva pred Alzheimerjevo boleznijo, kaj naj človek vsak dan počne, da se ga bodo te bolezni izogibale? Odgovor smo iskali pri mag. Petru Papugi, dr. med.

Preberi več
26. 01. 2022 10.54 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Blazina za zemljenje

Zemljenje dokazano izboljša pretok krvi. V študiji iz leta 2013 se je zeta potencial desetih zdravih oseb v povprečju povečal skoraj trikratno po dveh urah zemljenja. Povečanje, izmerjeno v tej študiji, kaže naravni učinek redčenja krvi

Preberi več
28. 12. 2021 16.03 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Rok Bajec prikazuje delovanje kvantnega sinhrometra.

Z zaprtimi očmi sedim na stolu. Sistem nelinearne analize, ki me pregleduje, se imenuje kvantni sinhrometer. Izredno natančno pregleduje stanja mojih organov, tkiv in celic, zaznava odstopanja od homeostaze organizma, ugotavlja bolezenske organizme in alergene v meni ter še veliko več.

Preberi več
1. 12. 2021 11.47 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Blazina za zemljenje

Zemljenje je blagodejno povezovanje našega telesa z zemljo. Zemljimo se lahko neposredno, tako da bosi hodimo po zemlji. Ali pa posredno – ponoči spimo na rjuhi za zemljenje, med delom za računalnikom pa imamo roke na blazini za zemljenje.

Preberi več
24. 11. 2021 11.34 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Velika tintnica

Medicinska goba velika tintnica vsebuje snovi, ki telesu naravno pomagajo pri sladkorni bolezni, pri povišanem krvnem tlaku, črevesnih vnetjih, stresu in zaprtju. Goba odvrača od uporabe alkohola in ima močan antibiotični učinek.

Preberi več
27. 10. 2021 09.03 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem

»Leta 2003 so mi diagnosticirali srčno popuščanje. To je bil zame grozen šok. Zdelo se mi je, da so se mi bolezenski znaki, kot sta utrujenost in zadihanost pri hoji, pojavili nenadoma. Ko sem imela čas za razmišljanje še o čem drugem razen o dogodku, ki me je spravil v bolnišnico in do vrste kardiologov, sem spoznala, da se mi je že več let razvijala kardiomiopatija, bolezen srčne mišice, ki je bila vzrok mojega srčnega popuščanja.« To so uvodne besede iz knjige Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem, iz katere povzemamo ta članek.

Preberi več
28. 09. 2021 09.10 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Dinil Paul

V Sloveniji gostimo ajurvedski tečaj »Skrb za lastno zdravje«, ki ga vodi skupina uglednih ajurvedskih zdravnikov. Trajal bo od 8. oktobra do maja 2022, vključuje pa 120 ur teorije (prek spleta) in 40 ur prakse (v učilnici v Celju).

Preberi več
23. 09. 2021 12.16 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Sanja Lončar

»Alkoholni izvleček ameriškega slamnika je v raziskavah ›pometel‹ z najbolj razvpitim protivirusnim zdravilom. Sveži ingver za 80 odstotkov zmanjša možnost vdora virusov v celice. Podobno velja za bezgove jagode, česen, črno kumino …

Preberi več
14. 09. 2021 14.32 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

D-manoza

Vnetje mehurja je zelo neprijetno; pogosto nas sili na malo potrebo, tudi uriniranje je lahko boleče. Treba ga je pozdraviti, sicer se lahko bakterije širijo navzgor in napadejo še ledvice. Še bolje pa je seveda, da delujemo preventivno. …

Preberi več
14. 09. 2021 10.41 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Domači pripravek iz mrtvih čebel

Mrtve čebele doslej pri nas niso bile znane kot nekaj zdravilnega. Apiterapevt Karl Vogrinčič jih je »odkril« pri ženici na tržnici v Mukačevem v Ukrajini, ki kupcem tudi svetuje. Pri tem uporablja knjižico »Čebele nam dajejo zdravje«. …

Preberi več
8. 09. 2021 12.28 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Mioba kozmetika

»Zdrav duh v zdravem telesu – in v zdravi koži.« Tako Ana Plešec dopolnjuje rek starih Grkov. Za zdravo kožo pa potrebujemo kakovostno kozmetiko. Za to poskrbijo v Miobi. …

Preberi več
8. 09. 2021 10.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

svetloba_zdravilo_prihodnosti

Je res, da je vsa materija zamrznjena svetloba? Je naš razvoj povezan z zmožnostjo, da sprejemamo in uporabljamo svetlobo na duhovni in telesni ravni? Ta in druga vprašanja razgrinja dr. Jacob Liberman v knjigi, iz katere povzemamo članek.

Preberi več
13. 08. 2021 12.37 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Golenja razjeda pred prvo obravnavo s celično medicino ter sedem mesecev po njej.

Sladkorna bolnica je z zelo bolečo odprto rano zaradi golenje razjede prišla na pregled ožilja v Novi val v Ljubljani. Po sedmih mesecih obravnave s celično medicino se je rana zaprla, gospa pa nima več bolečin in lahko spet normalno hodi.

Preberi več
13. 08. 2021 12.32 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr Tomislav Majić

Tako kot se lahko sam covid-19 izraža z vrsto simptomov, lahko tudi postcovidni sindrom vsebuje številne simptome. Kako si lahko pri tem pomagamo, smo se pogovarjali z internistom in kardiologom primarijem Tomislavom Majićem.

Preberi več
2. 08. 2021 11.00 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zdravi pri stotih

John Robbins je napisal knjigo »Zdravi pri stotih«. V njej nas uči, kako povečamo število in izboljšamo kakovost preostalih let. Opisuje, kako razbijemo splošne, poenostavljene in zmotne predstave o staranju ter pomladimo svoj duh in telo, kako spremenimo življenje že danes.

Preberi več
5. 07. 2021 10.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Prof. dr. Samo Kreft

Dr. Samo Kreft, magister farmacije s Fakultete za farmacijo v Ljubljani, je vegan dve leti. Za prehrano povsem brez živil živalskega izvora se je odločil iz zdravstvenih in okoljskih vzgibov. Malo pa tudi etičnih. Je sourednik Lačnih bučk …

 

Preberi več
1. 07. 2021 13.28 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

sladki pelin zoper grenke bolezni

Sladki oziroma enoletni pelin (Artemisia annua) z aktivno snovjo artemisinin se je izkazal pri zdravljenju malarije, zoper zajedavce, za zdravljenje ran, okužb vseh vrst, pri težavah s prebavo, kožo, sklepi in celo pri zdravljenju raka …

Preberi več
24. 06. 2021 11.33 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Slika kaže na zmanjšan eritem

Terapija z rdečo svetlobo spodbudi okolje, v katerem naša koža bolje tvori vitamin D. Z njeno pomočjo se lahko varneje izpostavljamo soncu, saj poveča število celic, ki tvorijo vitamin D, ter čas, ki ga lahko preživimo na sončni svetlobi.

 

Preberi več
23. 06. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Aleš Žagar

V nepredušno zaprti hiši pozabljamo, da smo del narave. To je povezano z vse več zdravstvenimi težavami sodobnega človeka, saj je pasivna hiša tudi polna elektromagnetnih sevanj, si marsikdo želi živeti v leseni hiši ali brunarici.

Preberi več
8. 06. 2021 13.35 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

MMS

Najbrž ste tudi vi že naleteli na opozorilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki svari in močno odsvetuje uporabo klorovega dioksida ali MMS. Pobrskali smo po svetovni literaturi, kjer pa se ne bi vsi strinjali s takim priporočilom.

Preberi več
8. 06. 2021 09.38 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Cink v prehrani

Zadosti cinka, železa, kalcija in vitamina D, ključnih za rast in spomin, si najstnik zagotavlja s krepkim zajtrkom, ki vsebuje veliko mlečnih izdelkov, in z vmesnimi obroki iz orehov in suhega sadja …

Preberi več
1. 06. 2021 09.52 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Krema Wild Trees

Belinal – izvleček iz vej in grč kočevske bele jelke – izboljša vlažnost in elastičnost kože ter njeno barierno funkcijo, zmanjša gube. To so v študiji vpliva kreme z Belinalom na kožo ugotovili na ljubljanski Visoki šoli za storitve.

 

Preberi več
25. 05. 2021 12.31 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Melita Kuhar

»Z rednim seksom lahko znižamo doživljanje stresa, smo bolj umirjeni, srečni in zdravi,« pravi Melita Kuhar, univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka, ki svetuje posameznikom in parom o odnosih. …

Preberi več
11. 05. 2021 11.41 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Olja za žvrkljanje

Žvrkljanje olja spodbudi samozdravljenje; odstrani povzročitelje bolezni in nam tako pomaga, da ozdravimo. Katera olja pa naj pri tem uporabimo, nam v tem članku svetuje Marija Merljak, avtorica knjige Olja za prehrano, zdravje in nego telesa.

 

Preberi več
5. 05. 2021 08.11 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Tobiar

Tobiar je slovenska inovacija za pomoč tistim, ki jih boli v zapestju, vratu in križu. Vibracijske frekvence naprave pospešijo prekrvitev v zapestju, povečajo kisik v krvi in dokazano lajšajo in preprečujejo bolečine…

Preberi več
4. 05. 2021 13.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Betaglukan

Danes se vse več govori o betaglukanih. Čeprav je ime učeno, gre za snovi, ki so v vsem nam dobro poznanih kvasovkah, gobah, žitih, algah. Betaglukani so denimo v kvasu, gobah, ječmenovem, ovsenem, pšeničnem in rženem zrnju.

Preberi več
4. 05. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Gabrijela Simetinger: »Orgazem naj ne bo cilj, ga pa doživiš, če uživaš.«

»Ženske prihajajo po pomoč zaradi različnih spolnih motenj ter napačnih prepričanj in predstav o spolnosti,« pravi Gabrijela Simetinger, klinična seksologinja, ki dela v ginekološki ambulanti v splošni bolnišnici Novo Mesto. …

Preberi več
30. 04. 2021 12.26 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Terapevtske punčke

Terapevtske lutke ali punčke so tiste, ki jih matere sešijejo svojim otrokom z ljubeznijo. Če pa nimate volje, časa in veščine, da jo sešijete, vam jo lahko izdela Janja Kikelj.

 

Preberi več
14. 04. 2021 14.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Reabilar

Reabilar vsebuje naravni antioksidant iz lubja sibirskega macesna, ki onesposablja proste radikale, krepi stene krvnih žil, varuje celice, čisti telo pred zunanjimi strupenimi vplivi, obnavlja poškodovana tkiva in upočasnjuje staranje.

Preberi več
7. 04. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje

Žvrkljanje olja je eno najpreprostejših in najmočnejših zdravilnih orodij naravne medicine. O tem, kako in zakaj žvrkljamo olje, je Barbara Černe napisala knjigo-priročnik, iz katerega povzemamo ta članek.

Preberi več
6. 04. 2021 12.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Slim Gold lahko nadomesti večerjo ali kateri drugi dnevni obrok

S pomočjo napitka Slim Gold in prekinitvenega posta sem v treh tednih shujšala za dva kilograma in pol – zmanjšanje telesne teže vidim in občutim pri trebušni maščobi. Z vami delim svoj osebni dnevnik, ki je bil priča dogajanju.

Preberi več
6. 04. 2021 09.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

rdeča in bližnja infrardeča svetloba

Rdeča in bližnja infrardeča svetloba ugodno vplivata na vse mogoče bolezni in bolezenska stanja. To potrjujejo številne dobro uveljavljene študije, podkrepljene z znanstvenimi pregledi in metaanalizami.

Preberi več
2. 04. 2021 09.55 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Naravni resveratrol

Omejevanje kalorij s pozitivnim spreminjanjem izražanja genov omogoča podaljšanje življenja in zdravja, a bi moral človek za to dnevno zaužiti le 1750 kalorij. Od možnih posnemovalcev omejevanja kalorij je danes zelo obetaven resveratrol.

Preberi več
30. 03. 2021 10.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zeljko Perdija

»Uživanje sveže konoplje priporočam kot vsako drugo zdravo hrano. Ker pa konoplje ne moremo kupiti na tržnici tako kot druga zelišča ali zelenjavo, je priporočljiva liofilizirana konoplja, ki se najbolj približa uživanju sveže konoplje.«

Preberi več
30. 03. 2021 09.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zložljiva lučka za razkuževanje

Mednarodno združenje za ultravijolično svetlobo IUVA meni, da lahko UV dezinfekcija, tehnologija razkuževanja z ultravijolično svetlobo, pomaga zmanjšati prenos novega koronavirusa, ki povzroča bolezen covid-19                                

Preberi več
26. 03. 2021 09.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Marmelade z zelišči

Preizkušala sem ta in oni recept za marmelade z zelišči in ugotovila, da več ko je sestavin, boljše je. Zbrala sem jih nekaj, ki jih predstavljam v knjigi.

 

Preberi več
24. 03. 2021 08.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju