BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem

»Leta 2003 so mi diagnosticirali srčno popuščanje. To je bil zame grozen šok. Zdelo se mi je, da so se mi bolezenski znaki, kot sta utrujenost in zadihanost pri hoji, pojavili nenadoma. Ko sem imela čas za razmišljanje še o čem drugem razen o dogodku, ki me je spravil v bolnišnico in do vrste kardiologov, sem spoznala, da se mi je že več let razvijala kardiomiopatija, bolezen srčne mišice, ki je bila vzrok mojega srčnega popuščanja.« To so uvodne besede iz knjige Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem, iz katere povzemamo ta članek.

Preberi več
28. 09. 2021 09.10 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Dinil Paul

V Sloveniji gostimo ajurvedski tečaj »Skrb za lastno zdravje«, ki ga vodi skupina uglednih ajurvedskih zdravnikov. Trajal bo od 8. oktobra do maja 2022, vključuje pa 120 ur teorije (prek spleta) in 40 ur prakse (v učilnici v Celju).

Preberi več
23. 09. 2021 12.16 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Sanja Lončar

»Alkoholni izvleček ameriškega slamnika je v raziskavah ›pometel‹ z najbolj razvpitim protivirusnim zdravilom. Sveži ingver za 80 odstotkov zmanjša možnost vdora virusov v celice. Podobno velja za bezgove jagode, česen, črno kumino …

Preberi več
14. 09. 2021 14.32 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

D-manoza

Vnetje mehurja je zelo neprijetno; pogosto nas sili na malo potrebo, tudi uriniranje je lahko boleče. Treba ga je pozdraviti, sicer se lahko bakterije širijo navzgor in napadejo še ledvice. Še bolje pa je seveda, da delujemo preventivno. …

Preberi več
14. 09. 2021 10.41 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Domači pripravek iz mrtvih čebel

Mrtve čebele doslej pri nas niso bile znane kot nekaj zdravilnega. Apiterapevt Karl Vogrinčič jih je »odkril« pri ženici na tržnici v Mukačevem v Ukrajini, ki kupcem tudi svetuje. Pri tem uporablja knjižico »Čebele nam dajejo zdravje«. …

Preberi več
8. 09. 2021 12.28 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Mioba kozmetika

»Zdrav duh v zdravem telesu – in v zdravi koži.« Tako Ana Plešec dopolnjuje rek starih Grkov. Za zdravo kožo pa potrebujemo kakovostno kozmetiko. Za to poskrbijo v Miobi. …

Preberi več
8. 09. 2021 10.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

svetloba_zdravilo_prihodnosti

Je res, da je vsa materija zamrznjena svetloba? Je naš razvoj povezan z zmožnostjo, da sprejemamo in uporabljamo svetlobo na duhovni in telesni ravni? Ta in druga vprašanja razgrinja dr. Jacob Liberman v knjigi, iz katere povzemamo članek.

Preberi več
13. 08. 2021 12.37 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Golenja razjeda pred prvo obravnavo s celično medicino ter sedem mesecev po njej.

Sladkorna bolnica je z zelo bolečo odprto rano zaradi golenje razjede prišla na pregled ožilja v Novi val v Ljubljani. Po sedmih mesecih obravnave s celično medicino se je rana zaprla, gospa pa nima več bolečin in lahko spet normalno hodi.

Preberi več
13. 08. 2021 12.32 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr Tomislav Majić

Tako kot se lahko sam covid-19 izraža z vrsto simptomov, lahko tudi postcovidni sindrom vsebuje številne simptome. Kako si lahko pri tem pomagamo, smo se pogovarjali z internistom in kardiologom primarijem Tomislavom Majićem.

Preberi več
2. 08. 2021 11.00 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zdravi pri stotih

John Robbins je napisal knjigo »Zdravi pri stotih«. V njej nas uči, kako povečamo število in izboljšamo kakovost preostalih let. Opisuje, kako razbijemo splošne, poenostavljene in zmotne predstave o staranju ter pomladimo svoj duh in telo, kako spremenimo življenje že danes.

Preberi več
5. 07. 2021 10.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Prof. dr. Samo Kreft

Dr. Samo Kreft, magister farmacije s Fakultete za farmacijo v Ljubljani, je vegan dve leti. Za prehrano povsem brez živil živalskega izvora se je odločil iz zdravstvenih in okoljskih vzgibov. Malo pa tudi etičnih. Je sourednik Lačnih bučk …

 

Preberi več
1. 07. 2021 13.28 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

sladki pelin zoper grenke bolezni

Sladki oziroma enoletni pelin (Artemisia annua) z aktivno snovjo artemisinin se je izkazal pri zdravljenju malarije, zoper zajedavce, za zdravljenje ran, okužb vseh vrst, pri težavah s prebavo, kožo, sklepi in celo pri zdravljenju raka …

Preberi več
24. 06. 2021 11.33 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Slika kaže na zmanjšan eritem

Terapija z rdečo svetlobo spodbudi okolje, v katerem naša koža bolje tvori vitamin D. Z njeno pomočjo se lahko varneje izpostavljamo soncu, saj poveča število celic, ki tvorijo vitamin D, ter čas, ki ga lahko preživimo na sončni svetlobi.

 

Preberi več
23. 06. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Aleš Žagar

V nepredušno zaprti hiši pozabljamo, da smo del narave. To je povezano z vse več zdravstvenimi težavami sodobnega človeka, saj je pasivna hiša tudi polna elektromagnetnih sevanj, si marsikdo želi živeti v leseni hiši ali brunarici.

Preberi več
8. 06. 2021 13.35 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

MMS

Najbrž ste tudi vi že naleteli na opozorilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki svari in močno odsvetuje uporabo klorovega dioksida ali MMS. Pobrskali smo po svetovni literaturi, kjer pa se ne bi vsi strinjali s takim priporočilom.

Preberi več
8. 06. 2021 09.38 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Cink v prehrani

Zadosti cinka, železa, kalcija in vitamina D, ključnih za rast in spomin, si najstnik zagotavlja s krepkim zajtrkom, ki vsebuje veliko mlečnih izdelkov, in z vmesnimi obroki iz orehov in suhega sadja …

Preberi več
1. 06. 2021 09.52 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Krema Wild Trees

Belinal – izvleček iz vej in grč kočevske bele jelke – izboljša vlažnost in elastičnost kože ter njeno barierno funkcijo, zmanjša gube. To so v študiji vpliva kreme z Belinalom na kožo ugotovili na ljubljanski Visoki šoli za storitve.

 

Preberi več
25. 05. 2021 12.31 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Melita Kuhar

»Z rednim seksom lahko znižamo doživljanje stresa, smo bolj umirjeni, srečni in zdravi,« pravi Melita Kuhar, univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka, ki svetuje posameznikom in parom o odnosih. …

Preberi več
11. 05. 2021 11.41 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Olja za žvrkljanje

Žvrkljanje olja spodbudi samozdravljenje; odstrani povzročitelje bolezni in nam tako pomaga, da ozdravimo. Katera olja pa naj pri tem uporabimo, nam v tem članku svetuje Marija Merljak, avtorica knjige Olja za prehrano, zdravje in nego telesa.

 

Preberi več
5. 05. 2021 08.11 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Tobiar

Tobiar je slovenska inovacija za pomoč tistim, ki jih boli v zapestju, vratu in križu. Vibracijske frekvence naprave pospešijo prekrvitev v zapestju, povečajo kisik v krvi in dokazano lajšajo in preprečujejo bolečine…

Preberi več
4. 05. 2021 13.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Betaglukan

Danes se vse več govori o betaglukanih. Čeprav je ime učeno, gre za snovi, ki so v vsem nam dobro poznanih kvasovkah, gobah, žitih, algah. Betaglukani so denimo v kvasu, gobah, ječmenovem, ovsenem, pšeničnem in rženem zrnju.

Preberi več
4. 05. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Gabrijela Simetinger: »Orgazem naj ne bo cilj, ga pa doživiš, če uživaš.«

»Ženske prihajajo po pomoč zaradi različnih spolnih motenj ter napačnih prepričanj in predstav o spolnosti,« pravi Gabrijela Simetinger, klinična seksologinja, ki dela v ginekološki ambulanti v splošni bolnišnici Novo Mesto. …

Preberi več
30. 04. 2021 12.26 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Terapevtske punčke

Terapevtske lutke ali punčke so tiste, ki jih matere sešijejo svojim otrokom z ljubeznijo. Če pa nimate volje, časa in veščine, da jo sešijete, vam jo lahko izdela Janja Kikelj.

 

Preberi več
14. 04. 2021 14.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Reabilar

Reabilar vsebuje naravni antioksidant iz lubja sibirskega macesna, ki onesposablja proste radikale, krepi stene krvnih žil, varuje celice, čisti telo pred zunanjimi strupenimi vplivi, obnavlja poškodovana tkiva in upočasnjuje staranje.

Preberi več
7. 04. 2021 13.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje

Žvrkljanje olja je eno najpreprostejših in najmočnejših zdravilnih orodij naravne medicine. O tem, kako in zakaj žvrkljamo olje, je Barbara Černe napisala knjigo-priročnik, iz katerega povzemamo ta članek.

Preberi več
6. 04. 2021 12.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Slim Gold lahko nadomesti večerjo ali kateri drugi dnevni obrok

S pomočjo napitka Slim Gold in prekinitvenega posta sem v treh tednih shujšala za dva kilograma in pol – zmanjšanje telesne teže vidim in občutim pri trebušni maščobi. Z vami delim svoj osebni dnevnik, ki je bil priča dogajanju.

Preberi več
6. 04. 2021 09.15 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

rdeča in bližnja infrardeča svetloba

Rdeča in bližnja infrardeča svetloba ugodno vplivata na vse mogoče bolezni in bolezenska stanja. To potrjujejo številne dobro uveljavljene študije, podkrepljene z znanstvenimi pregledi in metaanalizami.

Preberi več
2. 04. 2021 09.55 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Naravni resveratrol

Omejevanje kalorij s pozitivnim spreminjanjem izražanja genov omogoča podaljšanje življenja in zdravja, a bi moral človek za to dnevno zaužiti le 1750 kalorij. Od možnih posnemovalcev omejevanja kalorij je danes zelo obetaven resveratrol.

Preberi več
30. 03. 2021 10.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zeljko Perdija

»Uživanje sveže konoplje priporočam kot vsako drugo zdravo hrano. Ker pa konoplje ne moremo kupiti na tržnici tako kot druga zelišča ali zelenjavo, je priporočljiva liofilizirana konoplja, ki se najbolj približa uživanju sveže konoplje.«

Preberi več
30. 03. 2021 09.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Zložljiva lučka za razkuževanje

Mednarodno združenje za ultravijolično svetlobo IUVA meni, da lahko UV dezinfekcija, tehnologija razkuževanja z ultravijolično svetlobo, pomaga zmanjšati prenos novega koronavirusa, ki povzroča bolezen covid-19                                

Preberi več
26. 03. 2021 09.20 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Marmelade z zelišči

Preizkušala sem ta in oni recept za marmelade z zelišči in ugotovila, da več ko je sestavin, boljše je. Zbrala sem jih nekaj, ki jih predstavljam v knjigi.

 

Preberi več
24. 03. 2021 08.45 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Slovenija je edina med državami Evropske unije, kjer zdravnika, ki ima dodatna znanja iz homeopatije, kolegi ponižajo v zdravilca in mu odvzamejo zdravniško licenco oziroma mu je ne izdajo. Zdravnik – ki je edini pooblaščen za predpisovanje zdr...

Preberi več
24. 02. 2021 16.08 Objavil Založba Ara Homeopatija, zdravnik homeopat, Pomoč pri zdravju

Po podatkih Eurostata (2015) smo Slovenci na samem vrhu evropske lestvice umrljivosti za rakom (300 umrlih na sto tisoč prebivalcev). Rak torej na stari celini najbolj množično ubija Slovence. Odgovora od pristojnih, zakaj je temu tako, ni. Za ko...

Preberi več
24. 02. 2021 16.03 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Voda upočasnjuje staranje

»Celica je nesmrtna. Degenerira samo tekočina, v kateri celica plava. Obnôvi tekočino v pravilnih intervalih, daj celicam, kar potrebujejo za prehranjevanje, in kolikor vem, je to dovolj, da se bo življenje nadaljevalo v neskončnost,« je izjavil ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.51 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Če spijemo kozarec vode, pod katerega smo za nekaj minut dali ploščico Polarix, smo v telo »natočili« tako odlično vodo, kot bi jo spili pri najboljšem izviru. Taka voda ima zelo nizko vrednost zdravstvenega tveganja oziroma je brez zdravstvene...

Preberi več
24. 02. 2021 15.49 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Prst in kapnica v Sinji Gorici, Vrhniki in Blatni Brezovici ni genotoksična. Nasprotno pa ima visoko raven genotoksičnosti reka Ljubljanica pri Sinji gorici. To so rezultati raziskav biologa mag. Petra Firbasa iz zasebnega laboratorija za aplikat...

Preberi več
24. 02. 2021 15.47 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Ljubkovanje ali božanje živali zniža krvni tlak, zmanjša stres, niža ravni škodljivega holesterola v krvi, preprečuje srčne napade ter pozitivno učinkuje na razpoloženje in dobro počutje. Lastniki hišnih ljubljenčkov manj pogosto obiskujejo zdrav...

Preberi več
24. 02. 2021 15.43 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Leta 1900 so bili glavni trije ubijalci ljudi infekcijske bolezni: pljučnica, tuberkuloza in diarealne bolezni. Zdaj so ubijalci večinoma bolezni življenjskega sloga: srčna bolezen, rak in kronična obstruktivna pljučna bolezen. Je to preprosto za... 

Preberi več
24. 02. 2021 15.40 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Ljubezen do hrane je bila Maji Petrović dobesedno zapisana v zvezdah, ko se je 7. julija 1977 rodila v Beogradu z Venero v Biku. In Maja še vedno uživa v kuhanju za posebne priložnosti, z naravnimi sestavinami in množico začimb. Radi ji verjamemo...

Preberi več
24. 02. 2021 15.37 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Homocistein je aminokislina, ki je bila še do sedemdesetih let prejšnjega stoletja v medicini povsem nepoznana, nato pa je naredila »strmo kariero«. Prepoznali so jo kot zanesljivega pokazatelja za vrsto bolezni, ki tarejo civilizirano družbo. ... 

Preberi več
24. 02. 2021 15.36 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Knjiga dr. Gifingove vsebuje bistvo stotin knjig o prehrani in človeškem telesu ter izsledkov tujih in domačih znanstvenikov, ki ponavadi težko in z zakasnitvijo pridejo do navadnih smrtnikov. Tu navajamo le nekaj praktičnih napotkov glede prehra...

Preberi več
24. 02. 2021 15.35 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

V Misterijih smo že večkrat pisali o blagodejnosti kurkume in njenega standardiziranega izvlečka kurkumina v obliki kapsul, pršil in liposomskih pripravkov. Izdelki se močno razlikujejo glede na to, kako je kurkumin v njih pridobljen in obdelan. ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.32 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Boreliozo ali Lymsko bolezen, najpogosteje jo prenašajo klopi, zdravimo z antibiotiki. A ne vedno uspešno. V naravni nabor zdravilnih rastlin – od divje ščetice, japonske stebelne dresni do grozdnih pečk –, ki pripomorejo k ozdravljenju te precej ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.29 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Če se dalj časa počutimo slabo, smo nerazložljivo potrti in brez energije, nenehno prehlajeni ali se nam že kažejo znaki kake bolezni, naš zdravnik bržkone ne bo pomislil, da nam morebiti primanjkuje pomembnih vitaminov. A zdravje lahko vzamemo t...

Preberi več
24. 02. 2021 15.27 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

V Misterijih smo o liposomskih prehranskih dopolnilih – oziroma tehnologiji, ki telesu omogoča visoko biološko razpoložljivost hranilnih snovi in zdravilnih učinkovin – že pisali. V liposome najpogosteje vgradijo vitamin C, glutation, koencim Q...

Preberi več
24. 02. 2021 15.26 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Olje divjega origana je že v zelo majhnih količinah naravni tekmec sintetičnim antibiotikom, kot so streptomicin, penicilin in vaknomicin. Pri uporabi farmacevtskih antibiotikov bakterije sčasoma postanejo odporne in mutirajo, tako da antibiotik ...

Preberi več
24. 02. 2021 15.23 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Da zlata energijska kartica občutno zniža stres, so potrdili v Inštitutu za trajnostni razvoj. Tu je prof. dr. Peter Bukovec s Kirlianovo GDV kamero, le ta je namenjena za ugotavljanje energijskega stanja človeka, potrdil, da kartica občutno zniž...

Preberi več
23. 02. 2021 20.56 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Polarix je nepogrešljivi zdravilski pripomoček, ki bi ga morali imeti vselej na dosegu roke doma, v avtomobilu, v službi, na dopustu in potovanju. Je namreč izredno učinkovita prva pomoč, ko se začne javljati bolečina na katerem koli delu telesa....

Preberi več
23. 02. 2021 20.52 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Končni povzročitelji bolezni so patogeni mikrobi, ki izločajo toksine; to so paraziti ali zajedavci, ki telesu odvzemajo hranila in ga zastrupljajo s svojimi izločki. Vsak hip se lahko naselijo na šibkih in zakisanih mestih in se vsakih nekaj ur ...

Preberi več
23. 02. 2021 20.42 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Krvni tlak uravnavajo majhne gladke mišice – notranja obloga krvnih žil in živcev. Z raztezanjem oziroma krčenjem te mišice uravnavajo tlak in pretok krvi v vsakem organu in tkivu ter tako omogočajo prilagajanje različnim stanjem, kot so spanje, ...

Preberi več
23. 02. 2021 20.40 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Kelacija je metoda zdravljenja bolezni srca in ožilja, o kateri ljudje vedo zelo malo. Celo zdravniki poznajo kelacijo le pri zdravljenju akutnih zastrupitev in ne vedo, da je uporabna tudi na področju srčnožilnih bolezni in v preprečevanju nasta...

Preberi več
23. 02. 2021 20.38 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

»V moji hipnoterapevtski praksi največ ljudi poišče pomoč zaradi odvajanja od kajenja, zaradi hujšanja, prebolevanja razvez, iskanja psihosomatskih vzrokov za neplodnost. Odstranjevanja čustvene navlake in blokad, občutkov krivde zaradi splavov...

Preberi več
23. 02. 2021 20.25 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Na stol v pisarni, za mizo v delavnici, v avtu, invalidskem vozičku, tovornjaku, avtobusu, bagru … pritrdite pas Easebelt. In vrsta bolezni, ne le bolečina v križu, popusti. V njegovi družbi se boste prijetneje peljali v letalu, avtobusu, na vl...

Preberi več
23. 02. 2021 20.22 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Raziskave kažejo, da se, ko po dolgotrajnem sedenju vstanete, pojavijo številne molekularne kaskade. Tako na primer po samo devetdesetih sekundah stanja inzulin spravi v pogon mišične in celične sisteme za obdelovanje krvnega sladkorja, triglic...

Preberi več
23. 02. 2021 20.19 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

V Sloveniji vsako uro enega človeka doleti srčni infarkt ali možganska kap. Ali smo med njimi? Tega se ne da napovedati. Lahko pa redno preverjamo svoje žilje in se ravnamo po ugotovitvah pregleda. Celovito sliko žilja pokaže sistem za pregledo...

Preberi več
23. 02. 2021 20.13 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Maraton je tekaška preizkušnja, dolga 42,195 km. Je najtežja športna disciplina. To razdaljo naj bi po legendi pred 2500 leti pretekel grški vojak Fidipid. Po bitki na Maratonskem polju, kjer so Grki leta 490 pred našim štetjem porazili Perzi...

Preberi več
23. 02. 2021 20.07 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Vitamin D iz sonca že dolgo velja za imunskega ojačevalca. Uravnava številne funkcije v telesu, vključno s hormonskim ravnovesjem, presnovo, krvnim tlakom, kostno gostoto in je vključen v obrambo proti raku. Vitamin D okrepi imunsko funkcijo za...

Preberi več
23. 02. 2021 20.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Dr. Tomislav Majić Kako je z dodajanjem vitamina C v Sloveniji? Pogovarjali smo se s kardiologom, internistom primarijem dr. Tomislavom Majićem, dr. med. Komu svetujete infuzijsko intravensko terapijo z vitaminom C? Na Futuristic Clinic* v Lj...

Preberi več
23. 02. 2021 15.24 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Pametni telefon nosimo s seboj vsepovsod, z nami je doma, v službi, v intimnih prostorih … Vsekakor je tehnična pridobitev človeštva, ki olajša življenje in komunikacijo z bližnjimi in v poslovnosti. Žal pa sodobna tehnologija zaradi nevarnega se...

Preberi več
23. 02. 2021 15.19 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Baldrijan ali zdravilno špajko so zaradi mnogih zdravilnih lastnosti uporabljali že v Antiki. Raste na vlažnih, ilovnatih območjih, ki so vsaj delno izpostavljena soncu. Cvetovi in korenine imajo poseben in močan vonj. Korenine iz katerih pridobi...

Preberi več
23. 02. 2021 15.16 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Rjava morska alga Ascophyllum nodosum je najbolj raziskana alga na svetu. Žanjejo jo v zaščitenem Laponskem morju, na otočju Lofoten. Ta alga je hranilno najbolj bogata med vsemi algami in ima najbolj uravnoteženo sestavo snovi. Po tehnologiji Di...

Preberi več
23. 02. 2021 15.12 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

»Moj studenec« ustvari očiščeno in z rudninami napolnjeno vodo V vodi je vse telesno biokemično dogajanje. Potrebujemo jo, da z njo prek ledvic in debelega črevesa izločimo odpadke. Daje nam moč in električne impulze za delovanje možganov. Predvs...

Preberi več
23. 02. 2021 15.10 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Ko opešate in niste več tisto, kar ste bili, in vam uradna medicina ne da diagnoze, poglejte v svoje telo skozi lase. Ti povedo, kaj se je v vašem telesu dogajalo zadnje tri mesece; iz las mineralogram prebere, kaj vam manjka in česa imate preveč...

Preberi več
23. 02. 2021 15.08 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Oprijeta oblačila skupaj z najlonskim perilom ali hlačnimi nogavicami ustvarijo na predelu nožnice in materničnega vratu veliko vlage, kar je ugodno okolje za naselitev kandide in drugih glivic. Oblačenje v sintetiko traja šele dobrega pol stol...

Preberi več
23. 02. 2021 15.02 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju

Nova ameriška raziskava uveljavljeno prepričanje, da visok krvni tlak povečuje tveganje za razvoj demence, postavlja pod vprašaj. Nasploh se zdi, da se dejavniki tveganja za zdravje možganov skozi življenje spreminjajo, kajti tudi čezmerna telesn...

Preberi več
23. 02. 2021 14.54 Objavil Založba Ara Pomoč pri zdravju