Slim Gold lahko nadomesti večerjo ali kateri drugi dnevni obrok

S pomočjo napitka Slim Gold in prekinitvenega posta sem v treh tednih shujšala za dva do dva kilograma in pol; za netočen podatek je kriva moja neuravnotežena tehtnica. Upam, da mi oprostite, ker teže ne bom razkrila, saj po dobri maniri žensk ni vljudno spraševati po teži in letih. A zmanjšanje telesne teže vidim in občutim pri trebušni maščobi, ali po domače povedano: obroči okoli trebuha so se zmanjšali. Z vami delim svoj osebni dnevnik, ki je bil priča dogajanju.

Hujšanje sem beležila tri tedne. Vsak dan sem zaužila en napitek Slim Gold, ob hudi lakoti tudi dva ali tri. Vsak dan sem spila tri do štiri litre vode ali več. Za spodbudo in motivacijo sem brala knjigo Barbare Černe Prekinitveni post.

1. DAN

Vstala sem že ob četrti uri zjutraj, polna energije, pričakovanja, kako bo potekalo hujšanje. Že dolgo se tega nisem lotila zavestno. Na začetku seveda še dlakocepsko in podrobno pišem, kaj jem in ob kateri uri. Ob pol štirih popoldan zaužijem prvi napitek Slim Gold. Večerjo sem imela ob četrti uri popoldan. Poskušam se držati prekinitvenega posta. Bistvo takega posta je, da v dnevu jem le v časovnem okvirju od šestih do desetih ur, preostali čas pa ne jem.

Zelo me zanima, kako bo naslednji dan z mojo prebavo. Prijateljica, ki je tri dni preizkušala Slim Gold, mi je dejala, da zjutraj ni šla na veliko potrebo, da ji je povsem ustavilo prebavo. Torej moram po zaužitju napitka vseskozi piti še veliko vode.

2. DAN

Vstala ob petih, s težo v želodcu, trd trebuh. Na veliko potrebo sem šla šele po tretji jutranji kavi oziroma po zajtrku, navadno pa grem že po prvem jutranjem kozarcu vode ali vsaj po prvi kavi, ne glede na to, ob kateri uri vstanem.

Danes popoldan sem preveč pojedla. Ko je prišel partner iz službe, sem mu naredila kosilo in malo preveč poskusila, kako mi je uspelo. Vse v redu, samo je bilo že drugo kosilo … Pomembno pa je, da sem prenehala jesti ob petih popoldan, da se držim prekinitvenega posta, ki mora trajati od dvanajst do osemnajst ur, to pomeni, da potem do zjutraj do določene ure ne jem nič, le pijem vodo. Čez dan pa poskušam postopno jesti malo manj kot običajno, da se mi skrči želodec.

3. DAN

Prebava je bila še vedno malo pozna, torej moram spiti po napitku Slim Gold zvečer še več vode. Danes sem ga zaužila že ob dveh popoldan, ker me je pestila povečana »lakota«. Ob pol petih popoldan sem zaužila še enega. Danes sem močno čutila vpliv jutrišnjega sončnega mrka in mlaja, zato nisem presenečena, če sem imela povečano potrebo po hrani; od nekod se pojavijo nezavedni, skriti namigi po požrešnosti in mimogrede pojem preveč.

4. DAN

Zjutraj nisem bila lačna, ker sem bila še polna od včeraj. Pa tudi glukomanan zapolni želodec, zato je še naslednji dan zjutraj manjša potreba po hrani. Pa še mlaj je, ko si telo nekako spontano želi predaha od hrane. Jutranja prebava je že bolj točna; mislim, da se mora telo navaditi tako velikih količin neprebavljivih vlaknin in da traja nekaj dni, da je prebava spet taka, kot je bila prej. To je moja laična razlaga.

5. DAN

Pred začetkom prekinitvenega posta se mi je zdelo nemogoče, da bi prenehala jesti ob štirih, petih ali šestih popoldan. Zdaj je to že čisto enostavno. Kako zakoreninjene predsodke imamo ljudje v glavah; dokler ne poskusim, ne vem, ali bom zdržala ali ne. Lahko je čisto enostavno nekaj spremeniti, pa tega niti ne poskusim. Seveda pa moram imeti ob tem podporo in jaz jo imam v napitku Slim Gold, ki mi zavira lakoto, ker mi napolni želodec, ter v informacijah iz knjige Prekinitveni post, kar je tudi izredno pomembno.

6. DAN

Danes sem spila dva napitka. Vseeno jedla večerjo. A nisem imela slabe vesti, občutkov krivde. Ni se mi treba nikomur dokazovati. Moj cilj je dolgoročen. Če mi danes ne uspe in sem zvečer jedla, to ne pomeni, da se predajam. Ne gre za nemoč in ne za šibkost. Bil je pač tak življenjski trenutek. In iz te muhe ne bom delala slona. Moj cilj je uravnotežiti telesno težo in v tem bom prej ali slej uspela.

7. DAN

Včeraj zvečer sem šla spat pozno, zato zjutraj in čez dan nisem bila naspana in se mi je vzbudila volčja lakota. »Grešila« sem z vsem po malem, od čipsa, rib iz pločevinke, suhega sadja … Napitek je napolnil želodec in za silo potešil »lakoto«.

8. DAN

Lažje se je postiti, ko si delovno, starševsko … manj obremenjen, to pa so redki trenutki. Zato pa je ta prekinjeni post tako blagodejen. Tudi če čez dan preveč pojem, ker sem živčna, ker ne vem, ali bom nekaj končala v roku in ali bo otrok vse oddal za šolo pravočasno, lahko dam želodcu in prebavi vsaj pozno popoldan in zvečer mir.

9. DAN

Možgani so že vzeli za svoje, da je fino, če popoldan oziroma zvečer neham jesti, ker je zjutraj tako dober občutek. A tudi nasprotna situacija je življenjska, saj ni mogoče do konca življenja vztrajati, da ne bom nikoli več jedla po četrti do šesti uri zvečer. Vsako leto je silvestrska večerja, pa kak družaben dogodek, pa obletnica, ali pa te otrok preseneti z večerjo. Bolj zdravo je to, da pojem nekaj, kot pa fanatizem.

Glukomanan zapolni želodec, zato je še naslednji dan zjutraj manjša potreba po hrani.

10. DAN

Prenehala sem pisati, kaj točno jem čez dan, ker ni dolgoročno vzdržno, da bom štela kalorije in bila nenehno obremenjena s tem, kaj in koliko pojem. Enostavno tega življenje ne prenese. Raje hujšam počasi kot pa hitro, pa se potem zredim nazaj. Zato mi bo pomembno, da ne jem zvečer in da namesto večerje spijem Slim Gold. A možgani kaj hitro pozabijo na to, zato moram vzdrževati odgovor na Zakaj pa ne bi jedla? z branjem knjige Prekinitveni post.

11. DAN

Enaindvajseti december, zimski sončni obrat. Začel se je nov cikel v naravi. Ponastavitev starega, zagon novega. Bila zelo lačna cel dan. Že dopoldan morala spiti en napitek, da bi mi »pomirilo« lakoto, potem še popoldan enega.

12. DAN

Danes sem prepozno spila Slim Gold, zato sem jedla še malo po šesti uri zvečer, a si nisem dovolila imeti slabe vesti. Jedla sem namreč le zelenjavo, nič sladkega, da bi se redila nazaj. Klasičnih sladkarij tako ali tako že dolgo ne jem, namesto sladkorja povsod uporabljam stevijo.

13. DAN

Prvič sem jedla šele ob enih popoldan, ko sem prišla domov. Občutek je bil super. Nato jedla le solate. Namesto večerje spet napitek Slim Gold, zato nisem imela nobene potrebe po hrani.

14. DAN

Še en lahek dan, ne pretirane lakote ne požrešnosti, nehala jesti ob petih popoldan, po božični večerji.

15. DAN

Božič. Prvič jedla šele na kosilu pri tašči. Tam se res ne morem držati nazaj … Tudi zvečer se nisem basala s hrano, pa tudi če bi se, bi si odpustila. Nisem hotela imeti prevelikih pričakovanj, ki se ne bi uresničila, potem pa bi bila razočarana. To je življenje.

16. DAN

Zvečer ob petih spila Slim Gold. Je deloval, potem nisem bila več lačna in nisem jedla več.

17. DAN

Ne tehtam se vsak dan, samo enkrat na teden. Zdaj kaže tehtnica zagotovo dva kilograma manj, a nisem čisto prepričana, ker ne kaže prav. Vendar sem, glede na zmanjšan obseg pasu, zadovoljna. Moj cilj je dolgoročen, to je jesti zdravo in manj na dolgi rok. In še nekaj sem dosegla v tem času: ko mi kaka hrana zadiši oziroma imam napad lakote, jem solate. V ta namen imam vedno na zalogi kuhano čičerko, lečo, rdeči radič in oljčno olje.

18. DAN

Dober občutek zjutraj, ko ni več polnega želodca, ko nič ne tišči in je že nekaj manj čutiti okoli pasu. In to le s tem, da zvečer ne jem oziroma spijem le Slim Gold. Dobila sem nov zalet, da grem na sprehod tudi, ko se mi ne da, ker vem, da se mi bo obrestovalo v počutju in zdravju.

19., 20. DAN

V pričakovanju novega leta. Jedla normalno, po peti uri popoldan Slim Gold in to je to. Deluje. Počasi, a gotovo, grem s težo navzdol.

21. DAN

Silvestrski večer. Jedla tudi po šesti uri zvečer, vendar le solate, tako da se res nisem »nabasala«, shujševalni napitek pa se je spet izkazal s svojo učinkovitostjo. Zadovoljna sem sama s seboj, zato bom z novim življenjskim slogom nadaljevala.

Anja Drašler

Razširjen članek si lahko preberete v reviji Misteriji, št. 331 (februar 2021).


Slim Gold (plastenka in 28 zamaškov)