Življenjsko poslanstvo

Zanima me moje življenjsko poslanstvo. Kaj svetujejo mojstri za lažje odkritje svojega daru?

Draga deklica, vedi, da imaš več darov. Tvoja naloga je, da jih popolnoma ozavestiš in nato kot poglobljeno ozaveščenost uporabiš v vsakodnevnem delovanju. Pomembno pri tem pa je, da ne poslušaš sugestij okolja, temveč poslušaš svoj notranji odziv pri vsakem delovanju. Ako te delo toliko prevzame, da pozabiš na čas in s tem na vpliv okolja, vedi, da je tako zato, ker opravljaš nalogo, ki je vsekakor povezana s tvojim poslanstvom. Vse, kar te tiho osrečuje in budi v tebi občutek hvaležnosti, ker lahko opravljaš določeno delo, je povezano s tvojim življenjskim poslanstvom.

Opiraj se nase, na svoje notranje stanje, ki te radosti, in vedi, da doživljaš vse to zato, ker deluješ v skladu s svojimi notranjimi potrebami. Naj te nikar ne odvračajo od tega pripombe in celo ostre kritike, češ da ne ravnaš prav, ker ne uresničuješ tega, kar posamezniki pričakujejo od tebe. To so njihove potrebe, ki čakajo na to, da jih razrešijo sami, in ni nujno, da v njih sodeluješ. Lahko sodeluješ pri tem razreševanju, a predhodno preveri, kaj ti svetuje notranji glas srca.

Pri tem pa bodi pozorna na namen, ki te bo povedel v odločitev. Pozorno opazuj svoje občutke in poskušaj doumeti namen, predno sprejmeš odločitev. Bodi pozorna, da te odločitev ne zavede v vzorec delovanja, ki ni v skladu s tvojo srčno potrebo. Vprašaj se, komu bi rada s svojo odločitvijo ugodila. Bodi iskrena in zavestno izberi sebe, kajti v življenje je vsak človek stopil zato, da bi uresničeval lastno poslanstvo in ne poslanstvo drugih. Ako bo vsakdo uresničeval svoje poslanstvo, bo vse delo bolj ali manj uspešno opravljeno. Odpadle bodo vse zahteve posameznikov, ki terjajo, da naj bi drugi namesto njega opravili določeno delo.

Do teh zahtev pa prihaja zato, ker je človek popolnoma pozabil, kaj je kot duša sklenil razrešiti oziroma okusiti in s tem spoznati v tem svojem začasnem bivanju v fizičnem telesu. Naloge so lahko čestokrat zelo zahtevne in če vsaj nekoliko ne doume in istočasno ozavesti, zakaj je temu tako, se bo nalogi upiral in je ne bo zmogel sprejeti kot darilo teme, kot izziv, ki mu nudi možnost za preboj v širše zavedanje. Vse še tako težke naloge naj bi vsakdo poskušal sprejeti v soglasju s tiho govorico srca, ki ga podpira pri ozaveščanju, da mu je, če mu je dana naloga, istočasno dana tudi moč za njeno razrešitev.

Razreševanje najtežjih nalog človeka bogati z notranjim mirom, ki je potreben za zavesten pristop k razreševanju. Mir prinaša tudi tiho notranjo radost, ki ga krepi in omogoča, da kljub velikim težavam uživa pri razreševanju naloge. To pa je istočasno potrditev, da deluje v skladu s seboj oziroma da opravlja svoje življenjsko poslanstvo. Zunanji videz pri tem razreševanju naloge ni pomemben, ker so pomembni samo notranji občutki, ki so usklajeni s poslanstvom. Srečno!

S spoštovanjem, Marija