Ljubezen do sebe

Imela sem že tri operacije zaradi sive mrene. Čistim si s slano vodo nos in tudi grgram. Za prebavo redno skrbim. Rada bi vedela, kaj delam narobe in s čim bi se lahko pozdravila. Marsikaj sem že poskusila, pa ni bilo uspeha.

Tvoje zdravstveno stanje se iz leta v leto spreminja in povzroča ti nemalo težav, predvsem zato, ker se obsojaš, da ne ravnaš prav. To obsojanje pa vpliva nate tako, da težavice čestokrat postanejo težave, in to zaradi nesprejemanja stanja takega, kot pač je. Samoobsojanje je povezano tudi s tvojim perfekcionizmom, ker misliš, da bi moralo biti vse tako, kot si zamišljaš in nič drugače. To ti ne dopušča, da bi bila bolj sproščena in hkrati optimistična, kar bi ti omogočalo, da bi lahko oziroma lažje sprejemala nemoč organizma, ki v raznih stresnih okoliščinah kloni, in to na tistem področju, kjer je pretok energij šibkejši. Na vsako stresno situacijo se odzoveš tako, da se podaš v boj z njo in si ne dovoliš, da bi z njenim sprejemanjem dopustila, da se stvari zgodijo tako, kot jih življenje narekuje, prinaša. Preveč hitro se odzoveš na vse, kar ti življenje prinaša v poduk, katerega namen je prebuditi ljubezen do sebe in je ne zatirati z vzorci, kako naj bi to potekalo. Številne zdravstvene nevšečnosti, ki sicer niso življenjsko nevarne, te samo skušajo prebuditi v spoznanje, da se vsakomur godi v življenju samo to, kar resnično potrebuje za uvid v pomen življenja, ki se nam pokljanja kot darilo na poti v širše zavedanje in s tem sprejemanje vsega tako, kot se nam ponudi. S predalčkanjem, kaj je za nas dobro in kaj ni, samo odklanjamo možnosti širjenja zavesti, katerega namen je preboj v svetlobo, preboj v ljubezen do sebe in do vsega. Samo ljubezen je tista zdravilna sila, ki ne predalčka in s tem ničesar ne obsoja, temveč vse preprosto sprejema z enako naklonjenostjo in zato tudi lahko zdravi.

Povprašaj se, koliko ljubezni si poklanjaš in s kakšnimi mislimi pričneš novi dan, ko se zjutraj prebudiš. So to prijazne misli, ki ti bodo pomagale priklicati v novi dan prijetna doživetja, in to ne glede na to, kako drugi gledajo nanje? Zavedaj se, da boš vsak dan sproti doživljala samo tisto, kar boš z mislijo skreirala. Vedno lahko živimo samo lastne misli! Zato naj bodo te prijazne, ljubeče, kajti samo tako bomo lahko spremenili svoje doživljanje in s tem čustvovanje, ki še kako vpliva na zdravstveno stanje.

Prepusti se življenju in mu dopusti, da ti skozi fizično telo spregovori vsakokrat, ko v nečem pretiravaš in s tem blokiraš v sebi pretok energije ljubezni, ki tudi skozi bolečino spregovori o tem, kakšen je tvoj odnos do sebe. Vse se dogaja z nekim namenom, katerega končni cilj je vzljubiti sebe in se tako odpreti služenju ali pretoku ljubezni. Zdravi se z ljubeznijo, ki osrečuje vse! Srečno!

S spoštovanjem, Marija