BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kurkumin LongVida (10 g)

Hiter pregled
Edinstvena patentirana formula SLCP v izdelku NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin: • zagotavlja kurkumin v obliki, ki je optimizirana za dostavo v tarčna tkiva in učinkovito delovanje;

 • omogoča absorpcijo in prenos prostega kurkumina v svoji izvorni, aktivni obliki do tarčnih tkiv, plazme, krvi in možganov;

 • preprečuje, da bi se kurkumin razgradil v manj aktivne spojine in se hitro izločil, ter deluje več kot 7 ur;

 • vsebuje najkvalitetnejši kurkumin z 95-kratno višjo biološko razpoložljivostjo, kot jo ima standardni kurkumin;

 • vsebuje edini kurkumin, ki prehaja skozi krvno-možgansko pregrado in v možganih cirkulira 24 ur ter tako zagotavlja koristne učinke kurkumina tudi za možganske celice;

 • je brez GSO, ostrih topil ali hlapnih olj;

 • je dobro raziskana z vidika varnosti in učinkovitosti v več kot 19 kliničnih študijah;

 • znanstveno dokazano blagodejno učinkuje na naše telo in možgane.
Posebnosti in delovanje NatureVibe Longvida® optimiziranega kurkumina je podrobneje opisala priznana avtorica Sanja Lončar v knjigi Kako ohraniti možgane.Redna Cena: 9,90 €

Dostopnost: Na zalogi


Redna Cena: 9,90 €

Podrobnosti

Kaj je NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin?

NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je posebna patentirana formula naravnega antioksidanta kurkumina - izvlečka iz korenine kurkume. Kurkumin je najpomembnejša aktivna spojina v kurkumi.
Patentirana formula LongVida kurkumina je bila razvita v sodelovanju z nevroznanstveniki na prestižni univerzi UCLA in zagotavlja visoko varnost, učinkovitost, ter maksimalno biorazpoložljivost in absorpcijo.

Komu lahko koristi uživanje NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina?

Zaradi številnih koristnih učinkov v kombinaciji z najvišjo biološko razpoložljivostjo priporočamo uživanje NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina vsem, ki iščejo zdravo, priročno in učinkovito prehransko dopolnilo z ekstraktom kurkume.

Kaj pravijo o kurkuminu znanstvene raziskave?

Trenutno so v presoji pri Evropski agenciji za varstvo hrane (EFSA) številne trditve v zvezi s kurkumo, ki še niso niti odobrene niti zavržene, so pa sprejete v presojo na podlagi številnih znanstvenih študij, ki opisujejo antioksidativne in protivnetne učinke kurkume ter njeno široko uporabo:

 • deluje antioksidativno
 • deluje protivnetno
 • podpira delovanje živčnega sistema in imunskega sistema
 • pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjih dihal
 • podpira zdravje srca in ožilja
 • podpira prebavo
 • podpira regeneracijo po športni aktivnosti
 • podpira kognitivne funkcije 

 

Kakšna je razlika med kurkumo in kurkuminom?

Kurkuma je široko uporabljana začimba, ki se večinoma uporablja za izpopolnjevanje okusa jedi ter kot barvilo za živilske izdelke. Vsebuje le 0,5%-3% kurkumina. Če si želimo izkoristiti tudi številne druge koristne učinke kurkume, je zato bistveno, da zaužijemo kurkumin - torej izvleček kurkume, ki je vsebovan v izdelku NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin.

Kakšna je razlika med standardnim kurkuminom in NatureVibe Longvida optimiziranim kurkuminom?

Za standardni kurkumin je značilna nizka biološka razpoložljivost, ki ovira njegove koristne učinke. Navadno se kurkumin v telesu namreč slabo absorbira, je slabo obstojen v različnih pH okoljih, večina se izloči, hitro se pretvori v neaktivne oblike, slabo prehaja v tarčna tkiva. Njegova koncentracija v krvi ob normalnih odmerkih je preprosto prenizka, da bi lahko imel kakšne bistvene učinke.

LongVida optimiziran kurkumin pa uporablja posebno patentirano tehnologijo, ki zagotavlja visoko absorpcijo in visoko biološko razpoložljivost (biorazpoložljivost).

Za NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je v primerjavi s standardnim kurkuminom značilna:

 • vsaj 95-kratna boljša biorazpoložljivost,
 • 7x daljše delovanje,
 • prehaja skozi krvno-možgansko pregrado.

Zakaj se LongVida kurkumin imenuje "optimiziran" kurkumin?

Edinstvena formula LongVida kurkumina je optimizirana za dostavo prostega kurkumina v kri in tarčna tkiva.

LongVida optimiziran kurkumin je edini, ki se absorbira v krvni obtok v dovolj velikih količinah in v svoji izvorni - prosti, aktivni obliki - ter tam ostane dovolj dolgo (biološki razpolovni čas je več kot 7 ur), da lahko upravičeno govorimo o koristnih učinkih, ki jih potrjujejo študije.

Samo kurkumin v prosti obliki lahko prehaja preko krvno-možganske pregrade. Krvno-možganska pregrada je specializiran sistem celic, ki možgane ščitijo pred strupenimi snovmi, prepuščajo pa hranljive snovi in nekatera zdravila. LongVida optimiziran kurkumin je edini kurkumin, ki zaradi napredne formulacije prehaja skozi to pregrado in na ta način s svojimi koristnimi učinki vpliva tudi na možganske celice.

Vrhunska patentirana tehnologija, ki to omogoča, je SLCP Technology (Solid Lipid Curcumin Particle Technology). Gre za nekakšen "varovalni ovoj" (lipofilni ogrodni sistem), ki obdaja molekule kurkumina in jim omogoča topnost na specifični točki v črevesju, absorpcijo in prenos nepoškodovanega, izvornega, prostega kurkumina v aktivni obliki do tarčnih tkiv (plazma, kri, možgani).

NAVODILA IN OPOZORILA

Sestavine: 100% NatureVibe Longvida® optimiziran kurkumin ekstrakt iz kurkumine korenine v prahu.

Odmerek: 400 mg (1,5 merice – merica priložena)

Način jemanja: Zaužiti s hrano ali direktno (odmerjeno količino date v usta in poplaknete s tekočino). Ne sme se ga termično obdelovati ali raztopiti v tekočini.

Uporaba v smutijih: lahko da dodate v smuti, ampak šele po tem, ko je smuti že pripravljen, tako da kurkumina ne miksate, ker bi se zaradi tega raztopil.

Količina 25g zadostuje za 62 odmerkov po 400 mg (cca. 2 meseca); Količina 10 g zadostuje za 25 odmerkov po 400 mg (cca. 1 mesec).

Dokazano je, da odmerek NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina v količini 400 mg zadostuje, da kurkumin v možganih cirkulira 24h.

Opozorila:

 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

VEČ O IZDELKU NATUREVIBE LONGVIDA OPTIMIZIRAN KURKUMIN:

Razvoj inovativne formulacije z optimalno biološko razpoložljivostjo

V devetdesetih letih je skupina vrhunskih nevroznanstvenikov na medicinski univerzi UCLA, ki sta jo vodila dr. Sally Frautschy in dr. Greg Cole, pričela z iskanjem varnega, učinkovitega in dostopnega načina za podporo kognitivnih funkcij.

Po desetih letih, neštetih preizkusih in skoraj 200 formulacijah, ki temeljijo na kurkuminu, so uspeli rešili problem njegove biološke razpoložljivosti: s patentirano tehnologijo trdnih lipidnih kurkuminovih delcev (SLCP ™).

Skrivnost NaturVibe optimiziranega kurkumina leži v patentiranem procesu SLCP ™, ki je sestavljen iz enkapsulacije kurkumina, s čimer se poveča stopnja njegovega raztapljanja na specifični točki v črevesju, zaradi česar je možen prenos prostega kurkumina v plazmo in rdeče krvne celice. Prost kurkumin je biološko aktivna oblika kurkumina (DiSilvestro 2012).

Klinične študije, izvedene na tej edinstveni formulaciji, so pokazale, da je varen dnevni vnos do 4 g.

Dodatne informacije

Članki

Kurkuma zaustavlja staranje

Proizvajalec Ne
 1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje