BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Mazilo DMSO z aloe vera 50 % (120 ml)

Hiter pregled

DMSO je najmočnejše naravno mazilo proti bolečini. Takoj omogoča zmanjšanje bolečine, deluje kot močan analgetik in prepreči vnetje.


Veliko ga uporabljajo v športni medicini ob nategih, zvinih, modricah, zlomih, udarcih … Hitro zmanjša vnetje, izboljša krvni obtok in pospeši zdravljenje. Idealno je za vse težave s kitami, ligamenti, živci in kostmi ter za vsa področja telesa, kjer je vsebnost vode manjša. Tako bolečina kot zatekanje običajno mineta nekaj ur po nanosu. Mazilu je dodana aloe vera, da nas manj peče.


Izbiramo med:


• 50-odstotnim mazilom, ki skorajda ne peče in deluje bolj nežno;


• 70-odstotnim mazilom, ki nekatere rahlo peče, a so z učinkom zadovoljni; in


• 90-odstotnim mazilom, ki je najbolj učinkovito, a mnoge ljudi peče.


Mazilo nanesemo čim prej po poškodbi, da se stanje ne poslabša in da zaustavi vnetje. In potem se mažemo dvakrat, lahko pa tudi štirikrat na dan.

Podrobnosti

Poleg tega, da DMSO zaustavi prenos signalov bolečine, deluje tudi protimikrobno. Sprošča mišice. Spodbuja nastajanje belih krvnih telesc in makrofagov. Poveča propustnost celičnih membran in omogoča izločanje strupenih snovi. Deluje kot kelator, ki iz telesa izloča težke kovine; veže se z aluminijem, živim srebrom, kadmijem, arzenom in nikljem – ti strupi se iz telesa izločijo z urinom in prek potenja.

Varuje celice kostnega mozga, izvorne celice in organe ter ščiti pri cistitisu ter obsevanju v okviru protirakave terapije (oboje je odobrila FDA). Preprečuje rast bakterij. Odvaja vodo iz telesa. Zmanjšuje vnetje in zatekanje. Izboljša pretok krvi do poškodovanih predelov. Izboljša prenos kisika do celic. Pomirja osrednje živčevje.

DMSO izredno prispeva k celjenju ran. Zmanjšuje reaktivne vrste kisika, ki lahko povzročajo poškodbe in odmrtje celic ter so problematični pri razjedah. Pri preležaninah jih je veliko. Če nanesemo DMSO, se preležanine ne pojavijo. Če pa so se že pojavile, DMSO pospeši njihovo celjenje, saj izboljša pretok krvi in hranil na poškodovano območje. Izboljšan pretok krvi do poškodovanega tkiva je nujen za zdravljenje.

DMSO se je izkazal kot učinkovit pri sklerodermi ali sistemski sklerozi, ekcemih, dermatitisu, revmatoidnem artritisu in bolečinah, za katere so značilne poškodbe tkiva zaradi dolgotrajnega vnetja.

Z njim lahko obravnavamo tudi opekline. Deluje kot lokalni anestetik in blokira bolečino. DMSO aktivira celice tkiva kože in izboljša dovod kisika. DMSO lahko zmanjša brazgotine na koži. Nikoli pa ga ne uporabljamo v primeru pikov insektov!

DMSO se vsrka v desetih minutah, njegov učinek na kožne pregrade pa traja od ene ure do treh ur. Torej vedno počakajmo z nanosom česar koli, za kar nismo prepričani, da je povsem naravno.

Opozorilo: Po nanosu gela se včasih pojavi draženje kože, kot so toplota, srbečica, srbenje. Koža, ki jo mažemo, mora biti čista. Gel nanašamo s čistimi rokami, naravnim čopičem, bombažno krpo ali vato. Ne uporabljamo pa gumijastih rokavic. Ko ga nanašamo z rokami, ne imejmo nalakiranih nohtov. Ko uporabljamo DMSO, ne pijemo alkohola, saj DMSO okrepi njegov učinek.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje