BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Terapevtska LED svetilka z dnevno svetlobo

Hiter pregled

Terapevtska LED svetilka z dnevno svetlobo je izjemen izdelek s številnimi koristnimi lastnostmi in funkcijami:


• Zagotavlja naravno svetlobo v vašem domu, pisarni, sobi ali stanovanju – zagotavlja osvetljenost do 10.000 luksov s celotnim spektrom svetlobe.


• Zdravi energijske ojačevalnike v vašem telesu in tako poskrbi, da postanete boste bolj pozorni in produktivni.


• Lahko ublaži sezonsko razpoloženjsko motnjo ali zimsko depresijo.


• Ima praktično kompaktno obliko in majhno držalo, da jo lahko enostavno postavite na priročno mesto ali obesite na steno.


• Omogoča prilagojeno uporabo z različnimi brezstopenjskimi nastavitvami svetlobe in štirimi časovnimi nastavitvami.


Uporabljamo jo tako, da se z odprtimi očmi usedemo v njeno bližino. Medtem ko smo s telesom usmerjeni proti svetlobi, se lahko ukvarjamo z drugimi dejavnostmi, kot so branje, pisanje, ročna dela, delo z računalnikom ali pisarniška opravila.


Svetilko si namestimo najmanj petnajst in največ šestdeset centimetrov od obraza, rahlo odmaknjeno od sredine obraza. Ne gledamo neposredno v svetilko. Zjutraj jo lahko uporabljamo z visoko, popoldne pa z nizko nastavitvijo. Po želji lahko izberemo moč svetlobe: 600, 4200, 6500, 9500 ali 10.000 luksov. En luks ustreza svetlobi ene sveče. Izbiramo lahko med rumeno, belo in toplo belo svetlobo. Nastavimo tudi čas delovanja, od deset minut do ene ure. Priporočen program je od pol ure do ene ure na dan.


Raziskovalci so ugotovili, da bela svetloba v razponu od 2500 do 10.000 luksov pomaga odpraviti simptome zimske depresije. Svetilko uporabljamo redno, vsak dan ob približno istem času. Pred njo pa ni treba sedeti neprekinjeno. Terapijo lahko razdelimo na več krajših delov. Kadar se počutimo brezvoljno in utrujeno, jo uporabljamo pogosteje, sedimo bližje ob njej ali povečamo jakost svetlobe. Luč napolni energijske ojačevalnike v našem telesu in tako poskrbi, da postanemo bolj pozorni in učinkoviti v tem, kar počnemo.

Podrobnosti

Svetilka zagotavlja širok spekter močne svetlobe, ki spodbuja vse očesne fotoreceptorje: čepke, paličice in fotopigment melanopsin. Svetilka deluje s fotopično svetlobo, ki stimulira predvsem čepke v očesu, in skotopično svetlobo, ki stimulira predvsem paličice. Zmanjšuje velikost zenice in tako sprošča oko in zagotavlja prijeten občutek spočitosti. Protein melanopsin igra ključno vlogo pri vzpostavljanju normalnega cirkadianega ritma, za katerega je pomembna svetloba celotnega spektra.

Tehnični podatki

Model: JSK-40

Velikost: 190 × 160 × 11mm

Adapter: 20 V; 0,9 A

Moč: 11,5 W

Intenzivnost svetlobe: 15 CM / 10.000 LUX

Barvna temperatura: 3000–6500 K

Dodatne informacije

Članki

Svetloba za čez dan

Napolnimo celice s svetlobo

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje