BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Moj studenec (domača naprava za filtiranje in revitaliziranje vode)

Hiter pregled»Moj studenec« je dragocen gospodinjski pripomoček, ki vam zagotavlja vedno svežo in čisto vodo. V njem se voda prečiščuje tako kot v naravi. Pronica skozi različne zemeljske mineralne plasti, se najprej očisti in nato obogati, da je kot potoček, ko priteče na plano.


- odlično za kuho, obogati okus jedem, kavi, čaju, sokovom - praktično za pisarne, delovne prostore - izognete se napornemu prinašanju polnih in odnašanju praznih plastenk - občutno privarčevani denar glede na uporabo vode iz plastenk - idealno za vikende, zidanice, počitniške prikolice (dnevno svežo vodo lahko pripravite iz deže-vnice, vodnjaka, zajetja...) - za dopustovanje na obali, kjer vodo iz pipe lahko spremenite v “studenčnico” in se izognete napornemu prenašanju plastenk ter privarčujete kar nekaj evrov.


Za spletno trgovino Misteriji.si je »Moj studenec« na voljo po posebno ugodni ceni - samo 47,90 evra.


Podrobnejši opis njegovega delovanja si preberite spodaj.


Širina je cca 25cm , višina je cca 60cm. Prostornina zgornje posode je cca 5L.


Plastika je abs in as in ustreza vsem standardom pitne vode. Podrobnosti

V »Mojem studencu« voda pronica skozi mineralne plasti, izbrane po najbolj idealni sestavi in zaporedju. Za pripravo »studenčnice« ne potrebujemo elektrike niti tlaka, ki je v vodovodni napeljavi. Ko iz vodovoda, zajetja, ribnika ali vodnjaka v sistem vlijemo vodo, se ta po kapljicah prebija skozi filter in mineralne plasti. Na dnu imamo studenčnico – svežo, čisto vodo.

»Moj studenec« deluje s pomočjo dveh filtrov:

BIOKERAMIČNI KAMEN-FILTER

Vodo nalijemo v gornjo posodo, kjer je bel biokeramični kamen. Ta začne vodo počasi vpijati. Pri tem ne prepusti nobenih delcev, večjih od 0,006 mikrona, kar je tisočkrat tanjše od lasu. To pomeni, da ne prepusti nobenih trdih delcev, usedlin iz vodovodnih cevi, kot sta rja in azbest, naplavin, bakterij, alg in podobno. Deluje kot katalizator.

Zaradi neprepuščanja trdih delcev se kamen čez nekaj časa obarva. Denimo, na Primorskem v enem tednu postane povsem rdeč, ker je v vodi močno prisotna rdeča primorska prst. Če imamo stare svinčene cevi, se kamen zaradi svinca obarva zeleno. Obarvani kamen speremo pod tekočo vodo ali očistimo z brusnim papirjem. Dlje ko čisti, več časa potrebuje voda za pronicanje skozenj. Voda se sicer pretaka skozi kamen s hitrostjo približno liter in pol na uro.

Priporoča se, da keramični kamen-filter zamenjamo po pol leta ali po enem letu – odvisno od prisotnosti trdih snovi v vodi.

VEČPLASTNI MINERALNI FILTER

Ko voda prikaplja skozi kamen, pride do večplastne posode, kjer se mineralne plasti med seboj ločujejo z mrežo, skozi katero voda pronica iz ene plasti v drugo. To vodo oživi, energizira oziroma ji vrne pravo molekularno strukturo. Taka voda energizira organizem, rože uspevajo vidno bolje, pri živalih je manj bolezni.

Ko voda prikaplja skozi kamen, pride do večplastne posode, kjer se mineralne plasti med seboj ločujejo z mrežo, skozi katero voda pronica iz ene plasti v drugo. To vodo oživi, energizira oziroma ji vrne pravo molekularno strukturo. Taka voda energizira organizem, rože uspevajo vidno bolje, pri živalih je manj bolezni.

V prvi plasti je aktivni ogljik, pridobljen iz kokosovih lupin. Ta odstrani rakotvorni klor, organske kemikalije (fekalije), neprijetne vonjave in barve.

V drugi plasti je zeolit, posebna vulkanska kamnina, ki se imenuje tudi medicinski kamen. Zeolit močno vsrka težke kovine, bakterije, viruse, razne detergente, škodljive kemikalije, kot so fenol, raztopila, herbicidi, pesticidi in druge strupene kmetijske kemikalije, ki danes botrujejo težkim boleznim.

V tretji plasti je silicij, ki odstranjuje kislinske komponente in vrača vodi pH ravnovesje.

V četrti plasti so biokeramične kroglice, ki vodi dajejo za telo nujno potrebne kisik in minerale. Voda je zato rahlo alkalna, kar ji daje tudi svežino in obstojnost.

V peti plasti so mineralni kamenčki.

Priporoča se, da Mineralni filter vsake pol leta zamenjamo.

Dodatne informacije

Članki

Vsaka mlaka postane pitna voda
Moj studenec

Moj studenec poročilo

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še