BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE 01 431 20 25 ali 051 307 777
V vaši košarici nimate nobenih elementov.
Avtorica: Tatjana Angerer
Izdala: ARA založba
Obseg: 160 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: broširano
Jedilniki v tej knjižici so sestavljeni na podlagi treh načel:
Zdravje – Uravnovešena prehrana, ravnovesje med kislimi in bazičnimi sestavinami. Zadoščeno je dnevni potrebi po vseh življenjsko ključnih snoveh in preračunana je primerna energijska vrednost.
Ekologija – Pri izbiri živil se je avtorica izogibala rastlinjakom, uporablja le sezonska živila iz domačih logov, kar pove že naslov knjižice.
Ekonomičnost – Avtorica odklanja »dolgoprogaše« med živili, torej vse prehranske surovine, ki prihajajo k nam po več tisoč kilometrov dolgih poteh in jih zato v njihovi domovini pobirajo nezrele, prehransko manj vredne. Tako podpiramo tudi boj proti gospodarski krizi.
Jedilniki so preprosti in nezahtevni. Da se boste laže znašli, je pri posameznih obrokih naveden tudi približen čas, potreben za pripravo. Kjer je potrebno, je ob jedilniku tudi recept – sicer kuhamo po svoje!
Obroki so pripravljeni za eno osebo. Če jih pripravljamo za več oseb, količine preprosto pomnožimo.
Da bi avtorica, znana slovenska profesorica biologije Tatjana Angerer, ustregla vsem okusom, so nekateri jedilniki tradicionalni in drugi moderni, vsi pa so dobro premišljeni in prilagojeni današnjemu znanju o zdravi prehrani. Da bi knjižico lahko uporabljali ljudje različnih prehranskih prepričanj, so nekateri jedilniki polnovredni, nekateri brezmesni (vegetarijanski), nekateri pa imajo makrobiotsko osnovo. Izbiramo torej po prepričanju in po okusu!
Toliko različnosti ob tolikšni strokovnosti do sedaj še ni izšlo nikjer. Razen v tej knjigi.
Članki | |
---|---|
Proizvajalec | Ara Založba |