BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kako zdrava je voda

Hiter pregled

Kako zdrava je voda je knjiga, ki bo pustila le malo ravnodušnih bralcev. Njeno sporočilo, zamotano v biološko znanost, nam odpira vrata v svet vedenja, da lahko z danes znanim biološkim opazovanjem poškodb v celicah navadne čebule že gledamo v bodočnost, ki nam jo v odvisnosti od okolja določa kakovost vode.

Knjiga je namenjena ozaveščanju in ponuja napotke, kako naj opazujemo in ocenjujemo kakovost najbolj dragocene snovi na Zemlji. Voda je življenju vse manj prijazna, njeno življenjsko silo razdirajo kemični in, kot avtor dokazuje v knjigi, tudi drugi vplivi.

Kemična preiskovanja vode ne morejo dati zanesljivega odgovora na vprašanje, kako zdrava je voda; vse težje in dražje je v njej najti na tisoče spojin in ocenjevati njihov posamični in med seboj delujoči vpliv na življenje. Razvoj koreninic čebule se ne meni za nobena bolj ali manj stroga družbena določila o kakovosti vode. Njihova rast kar naravnost pokaže v kako za življenje primerni vodi so zrasle. Pogled na celico, še bolj pa pregledovanje kromosomov v njej, pa daje že zelo natančno sliko o kakovosti vode oziroma kar odgovor na vprašanje, kako zdrava je voda.

Knjiga je tudi vodnik za mlade raziskovalce v eko šolah. Ti lahko ob pomoči mentorjev sami ugotovijo, kako zdrava je voda, ki jo pregledujejo.

Podrobnosti

Avtor: Peter Firbas
Založba: ARA založba
Obseg: 102 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ara Založba
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še