BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
e-Knjiga

Kako ne umreti od raka prebavil (e-knjiga)

Hiter pregled

Znanstveniki so izračunali, da naše črevesje, če je povsem raztegnjeno, prekriva na stotine kvadratnih metrov. Kar jemo, je lahko naš glavni vmesnik z zunanjim svetom. To pomeni, da smo ne glede na karcinogene, ki morda prežijo v okolju, najbolj izpostavljeni prek svoje prehrane.


Najpogostejši je kolorektalni rak – rak debelega črevesa in danke. K sreči je tudi eden najbolj obvladljivih, če ga odkrijemo dovolj zgodaj. Rak trebušne slinavke pa je po drugi strani skoraj enak smrtni obsodbi; le redki preživijo več kot leto po diagnozi, kar pomeni, da je preventiva nadvse pomembna. Rak požiralnika, ki prizadene cev med usti in želodcem, je tudi pogosto usoden za veliko ljudi. Hrana lahko posredno vpliva na tveganje za raka, ker recimo poveča kislinski refluks, dejavnik tveganja za raka požiralnika, vpliva pa tudi z neposrednim stikom s sluznico prebavnega trakta.

Podrobnosti

Avtor: Michael Greger
Prevod: Niki Neubauer
Založba: ARA založba
Obseg: 36 strani
Format: PDF

Resnica je, da lahko na preprečevanje kroničnih bolezni močno vpliva že, če se ljudje držijo štirih preprostih dejavnikov življenjskega sloga, povezanih z zdravjem. Namreč, da ne kadijo, niso debeli, skrbijo za pol ure telesne vadbe na dan in se bolj zdravo prehranjujejo – kar pomeni, da uživajo več sadja, zelenjave in polnozrnatih žit ter manj mesa. Ugotovili so, da samo ti štirje dejavniki obsegajo 78 odstotkov tveganja za pojav kroničnih bolezni. Če začnete od nobenega in vam uspe doseči vse štiri, boste lahko odpravili več kot 90 odstotkov tveganja za sladkorno bolezen, več kot 80 odstotkov tveganja za srčni infarkt, za polovico boste zmanjšali tveganje za možgansko kap in za več kot tretjino zmanjšali splošno tveganje za raka. Kaže namreč, da je nekatere vrste raka, kot je denimo naš drugi najpogostejši rak ubijalec, rak debelega črevesa, v 71 odstotkih primerov mogoče preprečiti s podobnim pristopom preprostih sprememb v prehrani in življenjskem slogu.

Mogoče je čas, da nehamo kriviti svoje gene in se bolj posvetimo tistim več kot sedemdesetim odstotkom, ki so neposredno pod našim nadzorom. Moč je v naših rokah. In v znanju; ponuja ga ta knjižica.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje