BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
e-Knjiga

Kako ne umreti od zdravnikov (e-knjiga)

Hiter pregled

Po oceni iz leta 2013 je bilo po vsem svetu okoli dvajset milijonov negativnih učinkov zdravljenja. Tega leta je približno 142.000 ljudi umrlo zaradi neželenih učinkov zdravljenja, v primerjavi z ocenjenimi 94.000 leta 1990.


Žal sodobna medicina ni niti približno tako učinkovita, kot misli večina ljudi. Zdravniki odlično zdravijo akutna stanja, kot so zlomi kosti in infekcije, toda za kronične bolezni, ki so vodilni vzroki smrti in nezmožnosti za delo, konvencionalna medicina nima kaj dosti ponuditi in včasih naredi več škode kot koristi.


Stranski učinki zdravil, ki jih dajejo v bolnišnicah, po svetu vsako leto ubijejo na tisoče in tisoče ljudi. Bolnišnice pa so nevarni kraji tudi zaradi v bolnišnici pridobljenih okužb. A dejansko morate biti v bolnišnici, da vas ubije bolnišnična napaka ali da tam staknete okužbo. Dobra novica je, da je večina obiskov pri zdravniku zaradi takih bolezni, ki jih je mogoče preprečiti z zdravo prehrano in življenjskim slogom.


Najboljši način, da se izognete negativnim učinkom zdravniških testiranj in zdravljenj, ni ta, da se izogibate zdravnikom, ampak da se izogibate, da bi sploh zboleli.

Podrobnosti

Avtor: Michael Greger
Prevod: Niki Neubauer
Založba: ARA založba
Obseg:  strani
Format: PDF

Resnica je, da lahko na preprečevanje kroničnih bolezni močno vpliva že, če se ljudje držijo štirih preprostih dejavnikov življenjskega sloga, povezanih z zdravjem. Namreč, da ne kadijo, niso debeli, skrbijo za pol ure telesne vadbe na dan in se bolj zdravo prehranjujejo – kar pomeni, da uživajo več sadja, zelenjave in polnozrnatih žit ter manj mesa. Ugotovili so, da samo ti štirje dejavniki obsegajo 78 odstotkov tveganja za pojav kroničnih bolezni. Če začnete od nobenega in vam uspe doseči vse štiri, boste lahko odpravili več kot 90 odstotkov tveganja za sladkorno bolezen, več kot 80 odstotkov tveganja za srčni infarkt, za polovico boste zmanjšali tveganje za možgansko kap in za več kot tretjino zmanjšali splošno tveganje za raka. Kaže namreč, da je nekatere vrste raka, kot je denimo naš drugi najpogostejši rak ubijalec, rak debelega črevesa, v 71 odstotkih primerov mogoče preprečiti s podobnim pristopom preprostih sprememb v prehrani in življenjskem slogu.

Mogoče je čas, da nehamo kriviti svoje gene in se bolj posvetimo tistim več kot sedemdesetim odstotkom, ki so neposredno pod našim nadzorom. Moč je v naših rokah. In v znanju; ponuja ga ta knjižica.

E-ZBIRKA »KAJ PA ZDAJ?«

Ko zvemo, da smo srčni bolnik, ali pa pljučni, sladkorni …, se v nas nekaj premakne. Večina se zave, da mora nekaj storiti, nekaj spremeniti.

»Kaj pa zdaj?« je vprašanje, ki se porodi večini, ki hoče, da jim bo čim prej bolje. Najbližja pot do odgovora je spoznanje, kaj lahko naredimo sami, da nam bo bolje in da ne bomo umrli na hitro. Knjižice, ki nas poučijo o tem, so za manj kot pet evrov na voljo v elektronski spletni trgovini ARA založbe Misteriji.si.

Na svojem računalniku lahko berete ali pa si v nekaj minutah natisnete knjižico Kako ne umreti od srčnih bolezni, Kako ne umreti od pljučnih bolezni, Kako ne umreti od možganskih bolezni … Vse skupaj je petnajst knjižic, ki nas poučijo, kako ne umreti od raka debelega črevesa, infekcij, diabetesa, visokega krvnega tlaka, ciroze in raka jeter, krvnega raka, raka dojke …

Vse je napisal dr. Michael Greger; zdravnik, ki vam svetuje, kako ne umreti od vseh teh bolezni, v knjigi Kako ozdravimo s hrano in brezplačno na NutrutionFacts.org.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje