BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
-69%
e-Knjiga

Konopljina kuharica (e-knjiga)

Hiter pregled

Konopljina kuharica s Feliksove domačije – deset presnih in deset kuhanih jedi s semeni industrijske konoplje.


Po sestavi so konopljina semena skoraj popolna hrana. Imajo visoko prehrambne snovi za ljudi in živali, njihova velika prednost pa je, da ne vsebujejo nikakršnih strupenih ali motečih substanc, zato jih lahko uživamo tudi surova.


Neoluščena konopljina semena vežejo nase strupe, zato jih uporabljamo tudi za detoksikacijo in čiščenje telesa.


Konopljina semena ne vsebujejo THC kanabinoida. Prav tako ne vsebujejo glutena, mlečnega sladkorja in ne povzročajo alergij.E-knjige in druge elektronske artikle lahko kupite z Moneto, s karticami prek PayPal-a (Visa, MasterCard, AmEx) ali "po predračunu". Pri plačilu z Moneto ali s karticami prek PayPal-a boste takoj dobili povezavo za prenos datoteke oziroma kodo za dostop do vsebin. Ob plačilu "po predračunu" pa vam bomo kupljeno e-knjigo ali kodo poslali po e-pošti takoj po prejemu plačila.

Podrobnosti

Avtorici: Štefani Lesnik in Lucija Zlodej
Založila: ARA založba
Format: 12,5 × 19,5 cm
Obseg: 60 strani
Vezava: broširano

Konopljino seme je nepogrešljiva hrana. Vsebuje od 28 do 35 % maščobe, 30 do 35 % ogljikovih hidratov, 20 do 24 % proteinov, 35 % balastnih snovi (neoluščeno seme) in v primerjavi z drugimi živili visoko vsebnost vitamina B (predvsem B1, B2 in B3 ali niacina), vitamin E, kalcij, magnezij, kalij in železo. Ne vsebuje pa holesterina in glutena in je zato lahko prebavljivo.

V zadnjih nekaj letih ponovnega odkrivanja široke uporabnosti konoplje je znanost ugotovila, da konopljino olje vsebuje zelo pomembno gama-linolensko kislino. Konoplja pa je tako rekoč edinstven vir te nenasičene, človeku še kako potrebne maščobne kisline. Njeno seme vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin, ki jih naš organizem ne ustvarja, vendar so zanj neobhodno potrebne. Poleg beljakovin so najpomembnejše sestavine konopljinega olja večkrat nenasičena maščobna kislina – linolna kislina (50 do 70 % vseh maščobnih kislin), alfa-linolenska kislina (15 do 25 %) in redko prisotna gama-linolenska kislina (2 do 4 %). Maksimalno razmerje 3 : 1 med maščobno kislino omega-3 in omega-6 uvršča konopljino olje med dragocena naravna olja. Kot edino rastlinsko olje pa konopljino olje vsebuje še maščobno kislino omega-9.

Ta knjiga vam omogoča, da brez posebnega truda uvrstite konopljo v vsaj en obrok.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ara Založba
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje