BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
e-Knjiga

Priročnik za upočasnitev staranja (e-knjiga)

Hiter pregled

Rojstvo in smrt sta določena, vmes pa živimo tako, kot sami hočemo. Le kdo si ne želi živeti kar najbolje in ostati mladosten do stotega in še čez?


Tu nam priskočijo na pomoč telomere. Pomagajo ohranjati zdravje, preprečevati kronične bolezni in izboljšati naše počutje. Celice se nepovratno starajo in postajajo vse manj uporabne. A mi jim, kakor je zapisano v knjigi, lahko priskočimo na pomoč.


Krivec tiči v telomerah – zaščitnih kapicah na koncu kromosomov, ki se krajšajo, ko se celice delijo in starajo.


Obstajajo številni načini za izboljšanje dolgoživosti celic. Zbrani so v tej knjigi in slonijo na izsledkih raziskav Elisse Epel in Elizabeth Blackburn – dobitnice Nobelove nagrade, ki je odkrila telomerazo, encim za obnavljanje telomer. Avtorici raziskujeta početje telomer in pojasnjujeta, kako te vplivajo na staranje in bolezni. Razložita, kaj so telomere in da se te s staranjem krajšajo. To krajšanje je povezano z boleznimi srca, sladkorno boleznijo in rakom. Poučita nas, kako lahko upočasnimo ali celo obrnemo potek krajšanja telomer, s čimer spodbudimo dolgoživost in zdravje. Govorita o dejavnikih poživljajočega življenjskega sloga kot tudi o nastajajočih medicinskih posegih, kot je zdravljenje s telomerazo.


Knjiga ponuja celovit in dostopen pregled znanosti o telomerah in njihovi povezavi z dolgoživostjo, ob tem je polno praktičnih nasvetov za izboljšanje zdravja in podaljšanje življenja.

Podrobnosti

Avtorica: Barbara Černe
Založba: ARA založba
Obseg: 260 strani
Format: PDF

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje