BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
e-Knjiga

Sprostitev in avtohipnoza (e-knjiga + zvočni program)

Hiter pregled

Čustvena in telesna sprostitev prija vsakomur. Sproščanje je del naravnega mehanizma. Program je namenjen predvsem tistim, ki so občutljivi na zunanje pritiske, in onim, ki so izpostavljeni raznim kratkotrajnim, a močnim duševnim pritiskom. Preverjen je v Kliničnem centru v Ljubljani.


Zvočni program, na podlagi izkušenj, ki so jih pridobili terapevti v ljubljanskem Centru za mentalno zdravje, vam omogoča, da počasi sprostite vse mišice in s tem tudi vsa »zapeta« čustva. Če se držite navodil in ubogate glas psihologa z zvočne datoteke, boste že po nekaj dneh občutili veliko olajšanje, na pomoč pa vam bo priskočila vedno, kadar se boste znašli pod psihičnimi bremeni.


Metoda čustvene sprostitve vzpodbudi človekovo osebno dejavnost, da se lahko ustrezno brani pred zunanjimi in notranjimi (duševnimi) negativnimi dražljaji. Vse telo vzpodbudi na najbolj naraven način in omogoča:


• lažje gibanje


• boljšo telesno kondicijo


• večjo zbranost


• zmanjšanje živčne nadraženosti.

Podrobnosti

E-KNJIGA:
Avtor: Slavko Ziherl
Založba: ARA založba
Obseg: 77 strani
Format: PDF datoteka

ZVOČNI PROGRAM:
Avtor programa: doc. dr. Tone Pačnik, klinični psiholog specialist in psihoterapevt
Založba: ARA založba
Trajanje: 22 minut
Format: MP3 datoteka

Vsakdo potrebuje sprostitev, da lahko povsem izrazi svojo osebnost in delo v družbi. Največkrat si najdemo svoj način sproščanja v igri, športu, vrtnarjenju in številnih drugih opravilih, ki jim pravimo konjički. Toda mnogim to ne uspe in svoj neuspeh prikrivajo z načinom življenja, ki jim še bolj pobere moči za zdravo in veselo življenje. Daje takšnih ljudi vse več, je najbrž kriv današnji ritem življenja, številni pritiski in vsemogočno prepletanje informacij, ki pogosto utrujajo, saj se na vse ni moč odzvati. Tako se navadno poruši čustveno ravnovesje, kar potegne človeka v neodločnost, pomanjkanje energije, v sivino, iz katere si pogosto ne zna pomagati.

Vsem tem je namenjen program Založbe ARA, ki pomaga posamezniku k telesni in čustveni sprostitvi, s tem pa k zajemanju energije.

ZA KOGA IN KDAJ JE METODA PRIMERNA?

• Primerna je za vse starosti nad 12. letom.

• Brez nevarnosti jo lahko uporablja vsak! Posebno priporočljiva je za tiste, ki so nekoliko bolj občutljivi za zunanje pritiske in tiste, ki so izpostavljeni raznim kratkotrajnim, a močnim duševnim pritiskom.

• Športniki jo lahko s pridom uporabljajo kot vajo za koncentracijo pred tekmovanjem.

• Študenti jo prav tako lahko uporabljajo kot koncentracijsko vajo ob intenzivnem študiju. Posebej primerna je za odpravljanje treme pred izpiti.

• Ob enkratnem hudem vznemirjenju, ki ga na primer lahko povzroči prepir, neprijetno presenečenje ali dogodek.

• Učinkovita zna biti pri glavobolih, nespečnosti, občasnem hitrem razbijanju srca in vseh podobnih znakih, ki so duševnega izvora.

• Za odpravljanje živčne razdražljivosti ali blagega notranjega nemira, ki nima vzroka v telesnem obolenju ali potrebi.

• Za strokovnjake-psihoterapevte kot podporna terapija ali kot dodatek drugim vrstam psihoterapije. Metoda je nepogrešljiv pripomoček za vse, ki se ukvarjajo z vedenjsko psihoterapijo v tako imenovani sistematični desenzitizaciji.

KDAJ NAJ PROGRAM POSLUŠAMO?

Sproščate se lahko ob kateri koli uri dneva, pomembno je le, da je to vedno ob istem času. Priporočljiv je popoldanski in pozni popoldanski čas. Tisti, ki trpijo za nespečnostjo, naj si zavrtijo kaseto ali zgoščenko, preden gredo k nočnemu počitku.

Programa nikakor ne poslušajte med vožnjo v avtu!

KAKO UPORABLJAMO TA PROGRAM?

• Metodo telesne in čustvene sprostitve opravimo enkrat dnevno. Po naših izkušnjah jo boste obvladali četrti ali šesti dan. Nekateri ljudje potrebujejo za to nekoliko več časa, zato naj vas ne vznemiri, če je še po šestem predvajanju ne boste osvojili. Pri tem upoštevajte naslednje:

• Prostor: soba naj bo čimbolj mirna in tiha. Če so zunaj premočni šumi, zaprite okna. Izključite telefon. V sobi naj ne bo niti premrzlo niti pretoplo. Ugodno je, če zagrnete zavese in rahlo zatemnite sobo.

• Hrana in pijača: Pred poslušanjem želodca ne preobremenjujte s hrano. Ne sme vas tiščati na stranišče, saj to povzroča nelagodje in odvrača pozornost na napetosti, ki nastajajo zaradi tega. Uživanje alkoholnih pijač pred metodo sproščanja povzroči otopelost, postopek sproščanja pa zahteva aktivno sodelovanje!

• Položaj telesa: Telo naj bo v čimbolj sproščeni legi, leže ali sede:

Če ste v ležečem položaju, pazite, da glava počiva na (ne previsokem) vzglavniku, roke položite ob telesu. Noge naj bodo sproščeno iztegnjene, stopali sta rahlo zasukani navzven.

Kadar poslušate program sede, izberite udoben naslonjač in se zleknite vanj. Roke naj udobno počivajo na stegnih ali na naslonu stola; noge so rahlo razmaknjene in tvorijo v kolenih kot 90°.

Tudi manj udoben stol brez naslonjala je čisto dober, če se usedete tako, da imate hrbtenico vzravnano, noge v kolenih pod kotom 90°, roke na stegnih, glavo pa sproščeno nagnjeno naprej.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje